Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Güneş Bakımı

Abtira LAVENDER MARIGOLD | Güneş Koruyucu Krem | SPF30+

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

LAVENDER MARIGOLD | Güneş Koruyucu Krem | SPF30+
LAVENDER MARIGOLD | Güneş Koruyucu Krem | SPF30+

KATEGORİ

Güneş Bakımı

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

Abtira
LAVENDER MARIGOLD | Güneş Koruyucu Krem | SPF30+

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. 30 SPF korumasıyla güneş ışınlarına karşı koruma sağlar. Yumuşak ve dokulu balsam formundadır. Güneş hasarına karşı korurken aynı zamanda leke karşıtı bir üründür. Çinko oksit ile koruyuculuk sağlanır ve ciltte beyazlık bırakmaz. Bunun dışında shea yağı, jojoba ve zeytin esterleri, yabani iğde, hibiscus, ahududu ve havuç yağları gibi antioksidan ve onarıcı yağlar içerir.

Kullanım: Güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce cilde uygulayın. Gün içerisinde 2 saatte bir tekrarlayın. Yüzdükten, havluyla kurulandıktan ve terledikten sonra tekrar uygulayın.

Hibiscus Sabdariffa Seed Oil

Olive Oil Decyl Esters

Sorbitan Olivate

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Tagetes Minuta Flower Extract

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. 30 SPF korumasıyla güneş ışınlarına karşı koruma sağlar. Yumuşak ve dokulu balsam formundadır. Güneş hasarına karşı korurken aynı zamanda leke karşıtı bir üründür. Çinko oksit ile koruyuculuk sağlanır ve ciltte beyazlık bırakmaz. Bunun dışında shea yağı, jojoba ve zeytin esterleri, yabani iğde, hibiscus, ahududu ve havuç yağları gibi antioksidan ve onarıcı yağlar içerir.

Kullanım: Güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce cilde uygulayın. Gün içerisinde 2 saatte bir tekrarlayın. Yüzdükten, havluyla kurulandıktan ve terledikten sonra tekrar uygulayın.

Etiket Bilgileri

Hibiscus Sabdariffa Seed Oil

Olive Oil Decyl Esters

Sorbitan Olivate

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Tagetes Minuta Flower Extract

Sağlık Puanı

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur. Ayrıca kozmetik ürünlerde renklendirici olarak da kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur. Ayrıca kozmetik ürünlerde renklendirici olarak da kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Shea butter içerisinde bol miktarda vitamin A, E ve F, anti-oksidanlar, mineraller ve doğal yağlar bulunur. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması ve cildin yumuşaması için oldukça etkilidir. Ayrıca cildi yatıştırmakta, cildin yaralanmasını önlemeye ve hatta mevcut yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Shea butter aynı zamanda cildin korunmasına da katkıda bulunur. Güneş ışığından, soğuk havalardan ve rüzgarlardan cildi korur. Bu özelliği sayesinde cildi çabuk yaşlanmaktan korur ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Shea butter aynı zamanda cildin güneş yanıklarını azaltmaya ve hatta önlemeye yardımcı olur. Shea butter ayrıca saç bakımında da kullanılmaktadır. Saçların nemlendirilmesine, esneklik kazanmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle saç bakımı için de kullanılabilir. Shea butter'ın cildi nemlendirmek için kullanımı oldukça basittir. Shea butter'ı elinizde ısıtın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ayrıca kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt kremleri, losyonlar, şampuanlar ve saç bakım ürünleri gibi. Sonuç olarak, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması, cildin yumuşaması, yatıştırılması, yaraların iyileşmesi, korunması ve saç bakımı için oldukça etkilidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Shea butter içerisinde bol miktarda vitamin A, E ve F, anti-oksidanlar, mineraller ve doğal yağlar bulunur. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması ve cildin yumuşaması için oldukça etkilidir. Ayrıca cildi yatıştırmakta, cildin yaralanmasını önlemeye ve hatta mevcut yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Shea butter aynı zamanda cildin korunmasına da katkıda bulunur. Güneş ışığından, soğuk havalardan ve rüzgarlardan cildi korur. Bu özelliği sayesinde cildi çabuk yaşlanmaktan korur ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Shea butter aynı zamanda cildin güneş yanıklarını azaltmaya ve hatta önlemeye yardımcı olur. Shea butter ayrıca saç bakımında da kullanılmaktadır. Saçların nemlendirilmesine, esneklik kazanmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle saç bakımı için de kullanılabilir. Shea butter'ın cildi nemlendirmek için kullanımı oldukça basittir. Shea butter'ı elinizde ısıtın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ayrıca kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt kremleri, losyonlar, şampuanlar ve saç bakım ürünleri gibi. Sonuç olarak, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması, cildin yumuşaması, yatıştırılması, yaraların iyileşmesi, korunması ve saç bakımı için oldukça etkilidir.

Yazıyı Göster

Daucus carota sativa bitkisinin çekirdeklerinin soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen sabit yağıdır. Antioksidan özelliklere sahiptir. Cildi oksidatif stres ve yaşlanmadan korumak için serbest radikallerle savaşır. Daucus carota, yabani havuç olarak da bilinmektedir. Havuç tohumunundan antioksidan özelliklere sahip yağ elde edilir. Ancak fazla kullanımda hassaslaştırıcı etkisi vardır. Havuçtan iki farklı yağ elde edilir: sabit yağ ve uçucu yağ. Bu iki yağ da havuç kökü yağından veya havuç yağından çok farklıdır. Havuç tohumu sabit yağı, petrolinik asit (%60) ve linoleik asit (%12) isminde nemlendirici özelliği yüksek iki yağ asidi içerir. Ayrıca tohum yağına antifungal ve antioksidan özellikler veren karotol (%30) ve daucol (%12) içermektedir. Bu içerikleri sayesinde cilt bakım ürünlerinde nemlendirici ve yumuşatıcı madde olarak kullanılabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Daucus carota sativa bitkisinin çekirdeklerinin soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen sabit yağıdır. Antioksidan özelliklere sahiptir. Cildi oksidatif stres ve yaşlanmadan korumak için serbest radikallerle savaşır. Daucus carota, yabani havuç olarak da bilinmektedir. Havuç tohumunundan antioksidan özelliklere sahip yağ elde edilir. Ancak fazla kullanımda hassaslaştırıcı etkisi vardır. Havuçtan iki farklı yağ elde edilir: sabit yağ ve uçucu yağ. Bu iki yağ da havuç kökü yağından veya havuç yağından çok farklıdır. Havuç tohumu sabit yağı, petrolinik asit (%60) ve linoleik asit (%12) isminde nemlendirici özelliği yüksek iki yağ asidi içerir. Ayrıca tohum yağına antifungal ve antioksidan özellikler veren karotol (%30) ve daucol (%12) içermektedir. Bu içerikleri sayesinde cilt bakım ürünlerinde nemlendirici ve yumuşatıcı madde olarak kullanılabilir.

Yazıyı Göster

Hibiscus Sabdariffa Seed Oil

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Olive Oil Decyl Esters

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Rubus idaeus bitkisi çekirdeklerinin soğuk sıkım yöntemi sonucunda elde edilen sabit yağıdır. Meyve kırmızı rengini antosiyaninler olarak bilinen antioksidan bileşiklerin varlığından alır. İçeriğinde bulunan polifenoller sayesinde antioksidan aktivite göstermektedir. Cildi oksidatif stres ve yaşlanmadan korumak için serbest radikallerle savaşır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Rubus idaeus bitkisi çekirdeklerinin soğuk sıkım yöntemi sonucunda elde edilen sabit yağıdır. Meyve kırmızı rengini antosiyaninler olarak bilinen antioksidan bileşiklerin varlığından alır. İçeriğinde bulunan polifenoller sayesinde antioksidan aktivite göstermektedir. Cildi oksidatif stres ve yaşlanmadan korumak için serbest radikallerle savaşır.

Yazıyı Göster

Jojoba çalısı tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Cildi onarıcı, yumuşatma ve yatıştırıcı özellikleri bulunmaktadır. Sivilce, güneş yanığı, güneş yanığı ve doğum çatlağı gibi cilt problemlerinde kullanılmaktadır. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça yumuşaklık ve kolay taranma özelliği sağlar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Jojoba çalısı tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Cildi onarıcı, yumuşatma ve yatıştırıcı özellikleri bulunmaktadır. Sivilce, güneş yanığı, güneş yanığı ve doğum çatlağı gibi cilt problemlerinde kullanılmaktadır. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça yumuşaklık ve kolay taranma özelliği sağlar.

Yazıyı Göster

Sorbitan Olivate

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Squalene, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Sebumdaki (yağ) temel bileşenlerden biri olması sebebiyle skualen cilt ile biyouyumludur. Köpek balığı karaciğerinden veya bitkilerden elde edilen (genellikle zeytin) bir yağdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Squalene, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Sebumdaki (yağ) temel bileşenlerden biri olması sebebiyle skualen cilt ile biyouyumludur. Köpek balığı karaciğerinden veya bitkilerden elde edilen (genellikle zeytin) bir yağdır.

Yazıyı Göster

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Yazıyı Göster

Tagetes Minuta Flower Extract

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Squalene, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Sebumdaki (yağ) temel bileşenlerden biri olması sebebiyle skualen cilt ile biyouyumludur. Köpek balığı karaciğerinden veya bitkilerden elde edilen (genellikle zeytin) bir yağdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Squalene, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Sebumdaki (yağ) temel bileşenlerden biri olması sebebiyle skualen cilt ile biyouyumludur. Köpek balığı karaciğerinden veya bitkilerden elde edilen (genellikle zeytin) bir yağdır.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur. Ayrıca kozmetik ürünlerde renklendirici olarak da kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur. Ayrıca kozmetik ürünlerde renklendirici olarak da kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama