Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Yüz Bakımı

Abtira LIGHT SKIN - Aydınlatıcı Serum - (%10 azelaik asit)

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

8 - 9

LIGHT SKIN - Aydınlatıcı Serum - (%10 azelaik asit)
LIGHT SKIN - Aydınlatıcı Serum - (%10 azelaik asit)

KATEGORİ

Yüz Bakımı

İNCELEME TARİHİ

20 Şubat 2023

ID : 1454

Abtira
LIGHT SKIN - Aydınlatıcı Serum - (%10 azelaik asit)

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Düşük

Orta

İyi

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için inceleniyor ikonu ile gösterilmektedir.

İnceleniyor

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi”ne sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı İyi

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Su

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Su

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yazıyı Göster

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

Yazıyı Göster

Mersin çalısının yapraklarından su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Cildi canlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde cilt görünümüne katkı sağlar.

İyi

Nedir, Ne İşe Yarar?

Mersin çalısının yapraklarından su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Cildi canlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde cilt görünümüne katkı sağlar.

Yazıyı Göster

Poligliserin-6, cildi nemlendirmeye yardımcı olan sentetik bir nemlendirici ve gliserin polimeridir. Bunu cildin yüzeyine su çekerek yapar. Uygun hidrasyon sayesinde, poligliserin-6 gibi nemlendiriciler cilde dolgun, sağlıklı ve nemli bir görünüm verir. Poligliserin-6'nın cilt bakımında kullanım seviyeleri %2-10 arasında değişirken, %2 veya daha düşük miktarlar saç bakımında da köpürme maddelerini stabilize etmeye yardımcı olmak için kullanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Poligliserin-6, cildi nemlendirmeye yardımcı olan sentetik bir nemlendirici ve gliserin polimeridir. Bunu cildin yüzeyine su çekerek yapar. Uygun hidrasyon sayesinde, poligliserin-6 gibi nemlendiriciler cilde dolgun, sağlıklı ve nemli bir görünüm verir. Poligliserin-6'nın cilt bakımında kullanım seviyeleri %2-10 arasında değişirken, %2 veya daha düşük miktarlar saç bakımında da köpürme maddelerini stabilize etmeye yardımcı olmak için kullanılır.

Yazıyı Göster

Cildi nemlendirerek iyi durumda tutar. Ciltte esnekligi geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir. Saç derisi için kolajen üretimine yardımcı olur. Saç dökülmesini geciktirir. Anti-inflamatuardır (nflamasyonu ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) ve antimikrobiyel etkilere sahiptir. Diş eti iltahaplarında tedavi edici özellikler göstermektedir.Yaraların erken iyileşmesine ve cildin çabucak toparlanmasına yardımcı olur.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Cildi nemlendirerek iyi durumda tutar. Ciltte esnekligi geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir. Saç derisi için kolajen üretimine yardımcı olur. Saç dökülmesini geciktirir. Anti-inflamatuardır (nflamasyonu ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) ve antimikrobiyel etkilere sahiptir. Diş eti iltahaplarında tedavi edici özellikler göstermektedir.Yaraların erken iyileşmesine ve cildin çabucak toparlanmasına yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Sıkılaştırıcı: Cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya yardımcı olur Cilt bakımı : Cildi iyi durumda tutar Tonik : Ciltte ve saçta rahatlık hissi yaratır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sıkılaştırıcı: Cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya yardımcı olur Cilt bakımı : Cildi iyi durumda tutar Tonik : Ciltte ve saçta rahatlık hissi yaratır.

Yazıyı Göster

Kozmetik ürünlerde AHA'lar gibi, cildin üst tabakasını eksfoliye etmek amacıyla kullanılır. Ölü deriyi cilt üzerinden uzaklaştırarak gözeneklerin tıkanmasını önler ve kahverengi lekeleri hedef alarak cilt tonunu eşitler. Antibakteriyel özelliğinden dolayı akneye eğilimli, rosacea eğilimli ve hiperpigmentasyonu olan kişiler kullanabilir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde AHA'lar gibi, cildin üst tabakasını eksfoliye etmek amacıyla kullanılır. Ölü deriyi cilt üzerinden uzaklaştırarak gözeneklerin tıkanmasını önler ve kahverengi lekeleri hedef alarak cilt tonunu eşitler. Antibakteriyel özelliğinden dolayı akneye eğilimli, rosacea eğilimli ve hiperpigmentasyonu olan kişiler kullanabilir.

Yazıyı Göster

Rosmarinus officinalis (biberiye) yaprağı ekstresi, Akdeniz bölgesine özgü çok yıllık otsu bir bitkiden elde edilir. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik kimyasalları içerir. Bu bileşenler hassasiyete neden olabilir. Ana maddesi rosmarinik asittir. Rosmarinik asit, güçlü bir antioksidan ve iltihap önleyicidir. Antibakteriyeldir.Yaprakları kokulu bileşen olan uçucu yağları içerir. Alerjisi olanların dikkatli olması önerilir. Cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır. Rosmarinik asit ile birlikte biberiye yaprağındaki diğer birincil antioksidanlar arasında kafeik asit, karnosol ve karnosik asit bulunur. Bu maddeler, zararlı oksidatif molekülleri nötralize etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda hem su hem de yağ bazlı kozmetik formüllerde etkilidir. Koruyucu etkileri kozmetik ürünlerde kullanılan koruyucuların daha az kullanımını sağlayabilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Rosmarinus officinalis (biberiye) yaprağı ekstresi, Akdeniz bölgesine özgü çok yıllık otsu bir bitkiden elde edilir. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik kimyasalları içerir. Bu bileşenler hassasiyete neden olabilir. Ana maddesi rosmarinik asittir. Rosmarinik asit, güçlü bir antioksidan ve iltihap önleyicidir. Antibakteriyeldir.Yaprakları kokulu bileşen olan uçucu yağları içerir. Alerjisi olanların dikkatli olması önerilir. Cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır. Rosmarinik asit ile birlikte biberiye yaprağındaki diğer birincil antioksidanlar arasında kafeik asit, karnosol ve karnosik asit bulunur. Bu maddeler, zararlı oksidatif molekülleri nötralize etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda hem su hem de yağ bazlı kozmetik formüllerde etkilidir. Koruyucu etkileri kozmetik ürünlerde kullanılan koruyucuların daha az kullanımını sağlayabilir.

Yazıyı Göster

Origanum majorana bitkisinin yapraklarından elde edilen ekstresidir. Antioksidan bakımından zengindir. Çevreden gelen toksinlere ve kirleticilere maruz kalınması nedeniyle hücrelerde oluşan serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olur. Cildin derinlemesine temizlenmesine, sebum dengesinin sağlanmasına yardımcı olur, ciltte tazelenmiş bir his bırakır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Origanum majorana bitkisinin yapraklarından elde edilen ekstresidir. Antioksidan bakımından zengindir. Çevreden gelen toksinlere ve kirleticilere maruz kalınması nedeniyle hücrelerde oluşan serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olur. Cildin derinlemesine temizlenmesine, sebum dengesinin sağlanmasına yardımcı olur, ciltte tazelenmiş bir his bırakır.

Yazıyı Göster

Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Yazıyı Göster

Kepek önleyici: Kepekle savaşmaya yardımcı olur Antimikrobiyal: Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur ve mikropların gelişmesine karşı koyar.

Orta

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kepek önleyici: Kepekle savaşmaya yardımcı olur Antimikrobiyal: Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur ve mikropların gelişmesine karşı koyar.

Yazıyı Göster

Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmektedir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmektedir.

Yazıyı Göster

Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat molekülü kendi ağırlıgının 20 katı katı kadar su tutabilmektedir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat molekülü kendi ağırlıgının 20 katı katı kadar su tutabilmektedir.

Yazıyı Göster

Glisin, cildin önemli bir bileşeni olan kolajendeki ana amino asittir. Bu nedenle bazen cilt kremlerine glisin eklenir. Glisin cilt sağlığını iyileştirebilir ve kollajen üretimini artırarak kırışıklık oluşumunu azaltabilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Glisin, cildin önemli bir bileşeni olan kolajendeki ana amino asittir. Bu nedenle bazen cilt kremlerine glisin eklenir. Glisin cilt sağlığını iyileştirebilir ve kollajen üretimini artırarak kırışıklık oluşumunu azaltabilir.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

İyi

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama