Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Vücut Bakımı

Abtira VANILLA SKY - Nemlendirici ve Besleyici Katı Vücut Yağı

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

8 - 9

VANILLA SKY - Nemlendirici ve Besleyici Katı Vücut Yağı
VANILLA SKY - Nemlendirici ve Besleyici Katı Vücut Yağı
VANILLA SKY - Nemlendirici ve Besleyici Katı Vücut Yağı

KATEGORİ

Vücut Bakımı

İNCELEME TARİHİ

20 Şubat 2023

Abtira
VANILLA SKY - Nemlendirici ve Besleyici Katı Vücut Yağı

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı 8 - 9

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Shea butter içerisinde bol miktarda vitamin A, E ve F, anti-oksidanlar, mineraller ve doğal yağlar bulunur. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması ve cildin yumuşaması için oldukça etkilidir. Ayrıca cildi yatıştırmakta, cildin yaralanmasını önlemeye ve hatta mevcut yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Shea butter aynı zamanda cildin korunmasına da katkıda bulunur. Güneş ışığından, soğuk havalardan ve rüzgarlardan cildi korur. Bu özelliği sayesinde cildi çabuk yaşlanmaktan korur ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Shea butter aynı zamanda cildin güneş yanıklarını azaltmaya ve hatta önlemeye yardımcı olur. Shea butter ayrıca saç bakımında da kullanılmaktadır. Saçların nemlendirilmesine, esneklik kazanmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle saç bakımı için de kullanılabilir. Shea butter'ın cildi nemlendirmek için kullanımı oldukça basittir. Shea butter'ı elinizde ısıtın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ayrıca kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt kremleri, losyonlar, şampuanlar ve saç bakım ürünleri gibi. Sonuç olarak, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması, cildin yumuşaması, yatıştırılması, yaraların iyileşmesi, korunması ve saç bakımı için oldukça etkilidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Shea butter içerisinde bol miktarda vitamin A, E ve F, anti-oksidanlar, mineraller ve doğal yağlar bulunur. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması ve cildin yumuşaması için oldukça etkilidir. Ayrıca cildi yatıştırmakta, cildin yaralanmasını önlemeye ve hatta mevcut yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Shea butter aynı zamanda cildin korunmasına da katkıda bulunur. Güneş ışığından, soğuk havalardan ve rüzgarlardan cildi korur. Bu özelliği sayesinde cildi çabuk yaşlanmaktan korur ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Shea butter aynı zamanda cildin güneş yanıklarını azaltmaya ve hatta önlemeye yardımcı olur. Shea butter ayrıca saç bakımında da kullanılmaktadır. Saçların nemlendirilmesine, esneklik kazanmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle saç bakımı için de kullanılabilir. Shea butter'ın cildi nemlendirmek için kullanımı oldukça basittir. Shea butter'ı elinizde ısıtın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ayrıca kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt kremleri, losyonlar, şampuanlar ve saç bakım ürünleri gibi. Sonuç olarak, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması, cildin yumuşaması, yatıştırılması, yaraların iyileşmesi, korunması ve saç bakımı için oldukça etkilidir.

Yazıyı Göster

Mango çekirdeği öğütülerek kozmetik ürünlerde mekanik aşındırıcı olarak kullanılabilir. Mekanik aşındırıcılar fiziksel peeling görevi görerek cilt yüzeyindeki ölü hücreleri uzaklaştırarak cildin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Ayrıca mango çekirdeği bünyesinde değerli temel amino asitler, antioksidan fenolik bileşikler ve besleyici yağ asitleri içermektedir. Cilt görünümünü düzelten faydaları bulunmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Mango çekirdeği öğütülerek kozmetik ürünlerde mekanik aşındırıcı olarak kullanılabilir. Mekanik aşındırıcılar fiziksel peeling görevi görerek cilt yüzeyindeki ölü hücreleri uzaklaştırarak cildin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Ayrıca mango çekirdeği bünyesinde değerli temel amino asitler, antioksidan fenolik bileşikler ve besleyici yağ asitleri içermektedir. Cilt görünümünü düzelten faydaları bulunmaktadır.

Yazıyı Göster

Hidrojenasyon, olarak bilinen bir işlemle bitkisel yağlara hidrojen atomları eklenerek oluşturulur. Hidrojenasyon, sıvı bitkisel yağları katı veya yarı katı lipitlere dönüştürür.Hidrojene bitkisel yağ Brassica campestris (kolza tohumu) yağı, Carthamus tinctorius_(aspir) tohumu yağı, Helianthus annuus (ayçiçeği) tohumu yağı, Sesamum indicum (susam) tohumu yağı, Elaeis guineensis (hurma) yağı, Cocos nucifera (hindistan cevizi) yağı, Glycine soja(soya fasulyesi) yağı, Olea europaea(zeytin) yağı gibi yağların oda sıcaklığında sıvı halde bulunurken hidrojenasyon işlemine tabi tutularak hidrojenle doyurulup katı forma getirilmiş çeşitli oranda yağ karışımıdır. Kozmetik formülasyonlarda kullanılan çok sayıda hidrojene bitki türevli yağ karışımını ifade eder. Hidrojene bitkisel yağ cildi ve saçları yumuşatmak için kozmetik formülasyonlarda yumuşatıcı olarak kullanılır. Cildin yüzeyinde nem kaybını azaltan bir bariyer oluşturarak hidrasyonun artmasına yardımcı olur. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Uzman Paneli, hidrojene bitkisel yağı 2017'de kozmetik içerik olarak değerlendirdi ve mevcut kullanım uygulamalarında güvenli olduğu sonucuna vardı. Raporları, %60'a varan konsantrasyon kullanan 457 kişisel bakım ürününü inceledi.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hidrojenasyon, olarak bilinen bir işlemle bitkisel yağlara hidrojen atomları eklenerek oluşturulur. Hidrojenasyon, sıvı bitkisel yağları katı veya yarı katı lipitlere dönüştürür.Hidrojene bitkisel yağ Brassica campestris (kolza tohumu) yağı, Carthamus tinctorius_(aspir) tohumu yağı, Helianthus annuus (ayçiçeği) tohumu yağı, Sesamum indicum (susam) tohumu yağı, Elaeis guineensis (hurma) yağı, Cocos nucifera (hindistan cevizi) yağı, Glycine soja(soya fasulyesi) yağı, Olea europaea(zeytin) yağı gibi yağların oda sıcaklığında sıvı halde bulunurken hidrojenasyon işlemine tabi tutularak hidrojenle doyurulup katı forma getirilmiş çeşitli oranda yağ karışımıdır. Kozmetik formülasyonlarda kullanılan çok sayıda hidrojene bitki türevli yağ karışımını ifade eder. Hidrojene bitkisel yağ cildi ve saçları yumuşatmak için kozmetik formülasyonlarda yumuşatıcı olarak kullanılır. Cildin yüzeyinde nem kaybını azaltan bir bariyer oluşturarak hidrasyonun artmasına yardımcı olur. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Uzman Paneli, hidrojene bitkisel yağı 2017'de kozmetik içerik olarak değerlendirdi ve mevcut kullanım uygulamalarında güvenli olduğu sonucuna vardı. Raporları, %60'a varan konsantrasyon kullanan 457 kişisel bakım ürününü inceledi.

Yazıyı Göster

Tatlı Bademden elde edilen nemlendirici bitki yağıdır . Diğer bitkisel yağlara benzer şekilde, cildi besleyen yağ asitleri ( oleik asit - %55-86 ve linoleik asit %7-35) ile yüklüdür ve antioksidan E vitamini ve B vitamini içeriği yüksektir. Yumuşatma ve nemlendirme özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılan ve kozmetikte temel bir yağdır . Ayrıca kullanımı ciltle sınırlı kalmayıp kuru ve kırılgan tırnaklar ve saç bakımında da kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Tatlı Bademden elde edilen nemlendirici bitki yağıdır . Diğer bitkisel yağlara benzer şekilde, cildi besleyen yağ asitleri ( oleik asit - %55-86 ve linoleik asit %7-35) ile yüklüdür ve antioksidan E vitamini ve B vitamini içeriği yüksektir. Yumuşatma ve nemlendirme özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılan ve kozmetikte temel bir yağdır . Ayrıca kullanımı ciltle sınırlı kalmayıp kuru ve kırılgan tırnaklar ve saç bakımında da kullanılır.

Yazıyı Göster

Cildi nemlendirerek iyi durumda tutar. Ciltte esnekligi geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir. Saç derisi için kolajen üretimine yardımcı olur. Saç dökülmesini geciktirir. Anti-inflamatuardır (nflamasyonu ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) ve antimikrobiyel etkilere sahiptir. Diş eti iltahaplarında tedavi edici özellikler göstermektedir.Yaraların erken iyileşmesine ve cildin çabucak toparlanmasına yardımcı olur.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Cildi nemlendirerek iyi durumda tutar. Ciltte esnekligi geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir. Saç derisi için kolajen üretimine yardımcı olur. Saç dökülmesini geciktirir. Anti-inflamatuardır (nflamasyonu ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) ve antimikrobiyel etkilere sahiptir. Diş eti iltahaplarında tedavi edici özellikler göstermektedir.Yaraların erken iyileşmesine ve cildin çabucak toparlanmasına yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

Yazıyı Göster

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Yazıyı Göster

Persea gratissima meyvelerinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntem sonucunda elde edilen sabit yağdır. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado yağı çeşitli yağ asitleri, A, B ve E vitaminleri açısından zengindir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Persea gratissima meyvelerinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntem sonucunda elde edilen sabit yağdır. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado yağı çeşitli yağ asitleri, A, B ve E vitaminleri açısından zengindir.

Yazıyı Göster

Macadamia ternifolia ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Vitaminler ve antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar serbest radikal hasarını önleyerek yaşlanma etkilerini geciktirmektedir. Makademya yağı cilde nem ve yumuşaklık kazandırdırır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Macadamia ternifolia ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Vitaminler ve antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar serbest radikal hasarını önleyerek yaşlanma etkilerini geciktirmektedir. Makademya yağı cilde nem ve yumuşaklık kazandırdırır.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

Cilt bakım maddesi: Cildi iyi durumda tutar Cilt koruma maddesi: Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur. Pürüzsüzleştirici ajan: Cildi eşit hale getirmek için pürüzleri veya düzensizlikleri azaltır

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Cilt bakım maddesi: Cildi iyi durumda tutar Cilt koruma maddesi: Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur. Pürüzsüzleştirici ajan: Cildi eşit hale getirmek için pürüzleri veya düzensizlikleri azaltır

Yazıyı Göster

Acı portakal bitkisinin yaprak ve dallarından elde edilen uçucu bir yağdır. Kozmetik ürünlerde aroma verici, koku verici ya da tatlandırıcı olarak kullanulabilir.

badge

Nedir, Ne İşe Yarar?

Acı portakal bitkisinin yaprak ve dallarından elde edilen uçucu bir yağdır. Kozmetik ürünlerde aroma verici, koku verici ya da tatlandırıcı olarak kullanulabilir.

Yazıyı Göster

Limonun taze kabuğundan elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Koku verici olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi iyi durumda tutmaya yarar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonun taze kabuğundan elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Koku verici olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi iyi durumda tutmaya yarar.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama