Bize Ulaşın
İyi
Doğal bileşendir.
Alerji/irritasyon etkisi bulunmamaktadır.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.
Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.
Etikette Nasıl Görürüz?
Agar
Agar (Gelidium Spp.)
Agar Agar Flake
Agar-Agar
Agaropectin
Mixt. With Agarose
Mixt. With Agarose Agaropectin
Tümünü Gör
Agar
Agar (Gelidium Spp.)
Agar Agar Flake
Agar-Agar
Agaropectin
Mixt. With Agarose
Mixt. With Agarose Agaropectin
İçerik Fonksiyonları
Bağlayıcı
Koku Verici
Viskozite Kontrolü
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Gelidium cartilagineum, Gracilaria confervoides ve ilgili kırmızı alglerden ekstrakte edilmiş galaktoz birimlerinden oluşan kompleks sülfatlanmış bir polimerdir. Daha anlaşılır şekilde açıklayacak olursak Agar su yosunlarından elde edilen bir tür jelatindir. Agar, mikroorganizmalar için katı kültür ortamlarının hazırlanmasında jel olarak, toplu müshil olarak, emülsiyon yapımında ve immünodifüzyon ve immünoelektroforez için destekleyici bir ortam olarak kullanılır., dişçilikte, , formikaryum yapımında (deneysel karınca evi) vs. alanlarda malzeme olarak kullanılmaktadır. Gıda sanayinde Agar, çorba, dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır. Gıdalarda jelatin yerine vegan olarak da kullanılır. Agar tamamen kokusuz ve tatsızdır. Agar kozmetikte koyulaştırıcı, kıvam verici olarak kullanılır. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, agarın bir gıda katkı maddesi olarak kullanımında güvenli olduğuna hükmetmiştir ve bağımsız Kozmetik İçerik İnceleme kurulu da agarın kozmetik uygulamalarında kullanıldığı şekliyle güvenli olduğunu düşünmektedir.
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Yazıyı Göster
Sağlık Etkisi
Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.
Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.
Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.
Çevre Etkisi
Çevre üzerinde toksik etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamıştır.
En Çok Okunan Blog Yazılarımız
Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.
27534 Görüntüleme
Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!
18510 Görüntüleme
“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.
8033 Görüntüleme
AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!
6071 Görüntüleme
“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.
5219 Görüntüleme
C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!
5199 Görüntüleme
“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.
4569 Görüntüleme