İyi

Agar
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Agar
Agar

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi bulunmamaktadır.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Agar

Agar (Gelidium Spp.)

Agar Agar Flake

Agar-Agar

Agaropectin

Mixt. With Agarose

Mixt. With Agarose Agaropectin

Tümünü Gör

Agar

Agar (Gelidium Spp.)

Agar Agar Flake

Agar-Agar

Agaropectin

Mixt. With Agarose

Mixt. With Agarose Agaropectin

İçerik Fonksiyonları

Bağlayıcı

Koku Verici

Viskozite Kontrolü

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Gelidium cartilagineum, Gracilaria confervoides ve ilgili kırmızı alglerden ekstrakte edilmiş galaktoz birimlerinden oluşan kompleks sülfatlanmış bir polimerdir. Daha anlaşılır şekilde açıklayacak olursak Agar su yosunlarından elde edilen bir tür jelatindir. Agar, mikroorganizmalar için katı kültür ortamlarının hazırlanmasında jel olarak, toplu müshil olarak, emülsiyon yapımında ve immünodifüzyon ve immünoelektroforez için destekleyici bir ortam olarak kullanılır., dişçilikte, , formikaryum yapımında (deneysel karınca evi) vs. alanlarda malzeme olarak kullanılmaktadır. Gıda sanayinde Agar, çorba, dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır. Gıdalarda jelatin yerine vegan olarak da kullanılır. Agar tamamen kokusuz ve tatsızdır. Agar kozmetikte koyulaştırıcı, kıvam verici olarak kullanılır. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, agarın bir gıda katkı maddesi olarak kullanımında güvenli olduğuna hükmetmiştir ve bağımsız Kozmetik İçerik İnceleme kurulu da agarın kozmetik uygulamalarında kullanıldığı şekliyle güvenli olduğunu düşünmektedir.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Gelidium cartilagineum, Gracilaria confervoides ve ilgili kırmızı alglerden ekstrakte edilmiş galaktoz birimlerinden oluşan kompleks sülfatlanmış bir polimerdir. Daha anlaşılır şekilde açıklayacak olursak Agar su yosunlarından elde edilen bir tür jelatindir. Agar, mikroorganizmalar için katı kültür ortamlarının hazırlanmasında jel olarak, toplu müshil olarak, emülsiyon yapımında ve immünodifüzyon ve immünoelektroforez için destekleyici bir ortam olarak kullanılır., dişçilikte, , formikaryum yapımında (deneysel karınca evi) vs. alanlarda malzeme olarak kullanılmaktadır. Gıda sanayinde Agar, çorba, dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır. Gıdalarda jelatin yerine vegan olarak da kullanılır. Agar tamamen kokusuz ve tatsızdır. Agar kozmetikte koyulaştırıcı, kıvam verici olarak kullanılır. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, agarın bir gıda katkı maddesi olarak kullanımında güvenli olduğuna hükmetmiştir ve bağımsız Kozmetik İçerik İnceleme kurulu da agarın kozmetik uygulamalarında kullanıldığı şekliyle güvenli olduğunu düşünmektedir.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Çevre üzerinde toksik etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamıştır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

43700 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26547 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

12179 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11648 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

8900 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8429 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7525 Görüntüleme