Anasayfa İçerik İnceleme

Alman Papatyası Uçucu Yağı

İyi

Alman Papatyası Uçucu Yağı
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Anthemis Nobilis Flower Oil
Alman Papatyası Uçucu Yağı

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Anthemis Nobilis (Chamomile) Essential Oil

Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil

Anthemis Nobilis (Chamomile) Oil

Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Oil

Anthemis Nobilis Essential Oil

Anthemis Nobilis Flower Oil

Anthemis Nobilis Oil

Camomille Oil

Roman Chamomile (Anthemis Nobilis) Oil

Chamomile Essential Oil

Chamomile Flower Oil

Chamomile Flower

English Oil (Anthemis Nobilis L.)

Chamomile Flower

Roman, Oil (Anthemis Nobilis L.)

Chamomile Oil

Chamomile Oil

English Chamomile Oil

Essential Chamomile Oil

Roman Chamomile Oil

Roman Chamomille Oil

Roman, English Camomille Oil, English Chamomile Oil

English Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

Essential Chamomile Oil

Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

English Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

Roman, Oil Of Chamomile Oil

Essential Chamomile Oils

Chamomile Roman Camomille Oil

Roman Chamomile Oil

Roman Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

Tümünü Gör

Anthemis Nobilis (Chamomile) Essential Oil

Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil

Anthemis Nobilis (Chamomile) Oil

Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Oil

Anthemis Nobilis Essential Oil

Anthemis Nobilis Flower Oil

Anthemis Nobilis Oil

Camomille Oil

Roman Chamomile (Anthemis Nobilis) Oil

Chamomile Essential Oil

Chamomile Flower Oil

Chamomile Flower

English Oil (Anthemis Nobilis L.)

Chamomile Flower

Roman, Oil (Anthemis Nobilis L.)

Chamomile Oil

Chamomile Oil

English Chamomile Oil

Essential Chamomile Oil

Roman Chamomile Oil

Roman Chamomille Oil

Roman, English Camomille Oil, English Chamomile Oil

English Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

Essential Chamomile Oil

Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

English Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

Roman, Oil Of Chamomile Oil

Essential Chamomile Oils

Chamomile Roman Camomille Oil

Roman Chamomile Oil

Roman Oil (Anthemis Nobilis L.) Chamomile Flower

İçerik Fonksiyonları

Koku Verici

Parfüm Ajanı

Cilt Bakımı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Alman papatyası uçucu yağı yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Cilde uygulandığında cilt iltihabı ve tahrişini azaltır. Aynı zamanda antibakteriyel etkiye sahiptir, bu nedenle akne, küçük kesik ve yanıklara sahip ciltlerin tedavisinde özellikle yararlıdır. Ayrıca yaşlanma etkisini azaltır.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Alman papatyası uçucu yağı yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Cilde uygulandığında cilt iltihabı ve tahrişini azaltır. Aynı zamanda antibakteriyel etkiye sahiptir, bu nedenle akne, küçük kesik ve yanıklara sahip ciltlerin tedavisinde özellikle yararlıdır. Ayrıca yaşlanma etkisini azaltır.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Kozmetik İçerik İnceleme Uzman Paneli, Chamomilla recutita Flower Water hassasiyet oluşturmayacak şekilde formüle edildiğinde kozmetikte güvenli olduğu sonucuna varmıştır Kişiden kişiye göre değişen alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre kalıcıdır ve toksik etkisi vardır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

7 - 8

Oils Of Life Yüz Yağı

7 - 8

Oils Of Life Yüz Yağı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

43344 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26357 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

11970 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11540 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

8828 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8373 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7470 Görüntüleme