Anasayfa Ürün İnceleme Kişisel Bakım Sabun

Badecanlar Katran &Kantaron Sabunu

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

8 - 9

Katran &Kantaron Sabunu
Katran &Kantaron Sabunu

KATEGORİ

Sabun

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

ID : 232

Badecanlar
Katran &Kantaron Sabunu

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Düşük

Orta

İyi

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için inceleniyor ikonu ile gösterilmektedir.

İnceleniyor

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi”ne sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Badecanlar Katran &Kantaron Sabunu içeriğinde bulunan cilt problemlerinde kullanılan ardıç katranını, cilt hasarlarını onarmada sarı kantaron yağı pürüzlü ve problemli cilt tipleri ve saçlara yönelik uygun bir sabundur. Tüm cilt tiplerine uygun olup bilhassa problemli ciltlerin günlük bakım ve temizliği için önerilmektedir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Badecanlar Katran &Kantaron Sabunu içeriğinde bulunan cilt problemlerinde kullanılan ardıç katranını, cilt hasarlarını onarmada sarı kantaron yağı pürüzlü ve problemli cilt tipleri ve saçlara yönelik uygun bir sabundur. Tüm cilt tiplerine uygun olup bilhassa problemli ciltlerin günlük bakım ve temizliği için önerilmektedir.

Sağlık Puanı İyi

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Sarı kantaron yağı bitkinin yapraklarından, çiçeğinden ve sapının sabit bir yağ içerisinde bekletilmesiyle elde edilir. Antioksidan özelliğe sahip aktif bileşeniyle cildi zararlı serbest radikallere karşı korur. Tahriş olmuş, kızarmış cildi rahatlatır ve sakinleştirir. Antimikrobiyal özelliği de bulunmaktadır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sarı kantaron yağı bitkinin yapraklarından, çiçeğinden ve sapının sabit bir yağ içerisinde bekletilmesiyle elde edilir. Antioksidan özelliğe sahip aktif bileşeniyle cildi zararlı serbest radikallere karşı korur. Tahriş olmuş, kızarmış cildi rahatlatır ve sakinleştirir. Antimikrobiyal özelliği de bulunmaktadır.

Yazıyı Göster

Anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özelliklere sahiptir. Cildi iyi durumda tutar. Saç bakımında tonlama özelligine sahiptir ve saçı korur. Cilde diger yağlardan farklı olarak fazla derecede parlaklık verir. Etkili bir yumuşatıcıdır. Kozmetik ürünlerde pigmentlerin homojen dağılımını destekler. Saça parlaklık verir ve yumuşatarak saçı kolay taranır hale sokarken ayrıca hafif hissettirir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özelliklere sahiptir. Cildi iyi durumda tutar. Saç bakımında tonlama özelligine sahiptir ve saçı korur. Cilde diger yağlardan farklı olarak fazla derecede parlaklık verir. Etkili bir yumuşatıcıdır. Kozmetik ürünlerde pigmentlerin homojen dağılımını destekler. Saça parlaklık verir ve yumuşatarak saçı kolay taranır hale sokarken ayrıca hafif hissettirir.

Yazıyı Göster

Sakız ağacının (bıttım) meyvesinden elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cilt bakım ürünlerinde cildi nemlendirici etkisiyle cildi yumuşatıcı madde olarak kulllanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sakız ağacının (bıttım) meyvesinden elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cilt bakım ürünlerinde cildi nemlendirici etkisiyle cildi yumuşatıcı madde olarak kulllanılır.

Yazıyı Göster

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

Yazıyı Göster

Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

Yazıyı Göster

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir.

Yazıyı Göster

Ardıç ağaçlarından elde edilen uçucu yağdır. Uçucu yağ, ağacın dalları ve odunundan damıtılmaktadır. Elde edilen yağ, reçineli ve koyu kahverengidir. Kokusu ise kostik ya da katran benzeridir. Kozmetik endüstirisinde saç bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Saça parlaklık,esneklik ve yumuşaklık verir. Bu sayede kolay taranır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Ardıç ağaçlarından elde edilen uçucu yağdır. Uçucu yağ, ağacın dalları ve odunundan damıtılmaktadır. Elde edilen yağ, reçineli ve koyu kahverengidir. Kokusu ise kostik ya da katran benzeridir. Kozmetik endüstirisinde saç bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Saça parlaklık,esneklik ve yumuşaklık verir. Bu sayede kolay taranır.

Yazıyı Göster

Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde özellikle kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde özellikle kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Diğer adı potas kostik olarak bilinen, potasyum hidroksit beyaz renkte olan, oldukça alkali bir kimyasaldır. Kozmetik formüllerde pH ayarlamak için ve sıvı sabun imalatında kullanılmaktadır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Diğer adı potas kostik olarak bilinen, potasyum hidroksit beyaz renkte olan, oldukça alkali bir kimyasaldır. Kozmetik formüllerde pH ayarlamak için ve sıvı sabun imalatında kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Bazı maden sularında doğal olarak bulunur. Büyük ölçekte ise kireçtaşı, tuz ve amonyaktan üretilmektedir.Yaygın olarak halk arasında "kabartma tozu" olarak bilinir ve sentetik bir maddedir. Kozmetik ürünlerin pH'ını ayarlamak için kullanılabilir. Az miktarlarda kullanıldığında cilt için problem oluşturmaz fakat ovma gerektiren ürünlerde fazlaca kullanıldığında cilt için aşındırıcı olabilmektedir. Antibakteriyel özelliği olduğu bilinmektedir. Ağız bakım ürünlerinden ve özellikle diş macunlarında bu nedenle yaygın olarak kullanılmaktadır. Ek olarak ağız kokusuna neden olan uçucu kükürt bileşenlerini de azaltmak amacıyla kullanılabilir. Deodorantlarda hoş olmayan kokuları gidermek için kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde cildi üzerindeki zararlı etkilerden korumak amacıyla kullanılabilir. Biyolojik olarak uyumlu bir maddedir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bazı maden sularında doğal olarak bulunur. Büyük ölçekte ise kireçtaşı, tuz ve amonyaktan üretilmektedir.Yaygın olarak halk arasında "kabartma tozu" olarak bilinir ve sentetik bir maddedir. Kozmetik ürünlerin pH'ını ayarlamak için kullanılabilir. Az miktarlarda kullanıldığında cilt için problem oluşturmaz fakat ovma gerektiren ürünlerde fazlaca kullanıldığında cilt için aşındırıcı olabilmektedir. Antibakteriyel özelliği olduğu bilinmektedir. Ağız bakım ürünlerinden ve özellikle diş macunlarında bu nedenle yaygın olarak kullanılmaktadır. Ek olarak ağız kokusuna neden olan uçucu kükürt bileşenlerini de azaltmak amacıyla kullanılabilir. Deodorantlarda hoş olmayan kokuları gidermek için kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde cildi üzerindeki zararlı etkilerden korumak amacıyla kullanılabilir. Biyolojik olarak uyumlu bir maddedir.

Yazıyı Göster

Hodan tohumunun soğuk sıkımı yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. İçeriğinde bir omega-6 yağ asidi olan gama-Linolenik Asit (GLA) bulunur. GLA, cilt sağlığının ve bariyer fonksiyonunun korunması için önemli bir yağ asididir. Cilt GLA'yı sentezleyemez bu sebeple diyet veya topikal uygulama yoluyla ihtiyaç karşılanır. GLA'nın topikal uygulamasının egzama, seboreik dermatit gibi cilt problemlerini ve zayıflamış cilt bariyeri ile ilişkili diğer inflamatuar cilt problemlerini iyileştirdiği gösterilmiştir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hodan tohumunun soğuk sıkımı yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. İçeriğinde bir omega-6 yağ asidi olan gama-Linolenik Asit (GLA) bulunur. GLA, cilt sağlığının ve bariyer fonksiyonunun korunması için önemli bir yağ asididir. Cilt GLA'yı sentezleyemez bu sebeple diyet veya topikal uygulama yoluyla ihtiyaç karşılanır. GLA'nın topikal uygulamasının egzama, seboreik dermatit gibi cilt problemlerini ve zayıflamış cilt bariyeri ile ilişkili diğer inflamatuar cilt problemlerini iyileştirdiği gösterilmiştir.

Yazıyı Göster

Persea gratissima meyvelerinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntem sonucunda elde edilen sabit yağdır. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado yağı çeşitli yağ asitleri, A, B ve E vitaminleri açısından zengindir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Persea gratissima meyvelerinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntem sonucunda elde edilen sabit yağdır. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado yağı çeşitli yağ asitleri, A, B ve E vitaminleri açısından zengindir.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Orta

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama