Anasayfa Ürün İnceleme Kişisel Bakım Sabun

Badecanlar Naciye'nin Sabun

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

8 - 9

Naciye'nin Sabun
Naciye'nin Sabun

KATEGORİ

Sabun

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

ID : 235

Badecanlar
Naciye'nin Sabun

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Düşük

Orta

İyi

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için inceleniyor ikonu ile gösterilmektedir.

İnceleniyor

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi”ne sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Badecanlar Naciye'nin Sabunu içeriğinde aktif karbon / aktif kömür güçlü bir toksin sökücüdür, kenevir tohumu yağının %60 oranında içerdiği linoleik yağ asidi sebum üretimini ve kalitesini düzenleyer, bu sayede siyah nokta ve pürüz oluşumuna karşı en etikili sabit yağlardan biridir. Nar çekirdeği yağı güçlü antioksidan özelliğiyle cilt onarıcı ve yaşlanma geciktirici yağların başında gelir. Bentonit kili ise makyaj malzemelerinde ve endüstriyel ürünlerde bulunan ağır metal ve sentetik kimyasallara yapışarak ciltten söker. Aynı zamanda gözenekleri tonlar, sivilcelerde kurutucu etkisi bulunur ve fazla sebum üretimini dengeler. Yağlı, pürüzlü veya siyah noktalı, iri gözenekli ciltler ya da sık makyaj yapanlar için yüz sabunu olarak uygundur.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Badecanlar Naciye'nin Sabunu içeriğinde aktif karbon / aktif kömür güçlü bir toksin sökücüdür, kenevir tohumu yağının %60 oranında içerdiği linoleik yağ asidi sebum üretimini ve kalitesini düzenleyer, bu sayede siyah nokta ve pürüz oluşumuna karşı en etikili sabit yağlardan biridir. Nar çekirdeği yağı güçlü antioksidan özelliğiyle cilt onarıcı ve yaşlanma geciktirici yağların başında gelir. Bentonit kili ise makyaj malzemelerinde ve endüstriyel ürünlerde bulunan ağır metal ve sentetik kimyasallara yapışarak ciltten söker. Aynı zamanda gözenekleri tonlar, sivilcelerde kurutucu etkisi bulunur ve fazla sebum üretimini dengeler. Yağlı, pürüzlü veya siyah noktalı, iri gözenekli ciltler ya da sık makyaj yapanlar için yüz sabunu olarak uygundur.

Sağlık Puanı İyi

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Su

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Su

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yazıyı Göster

Kenevir tohumu yağı, Cannabis sativa tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Antioksidan ve fitokanabinoidler dahil olmak üzere esansiyel yağ asitleri (omegas 3 ve 6) ve çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Çevresel stres faktörlerine karşı savunmaya yardımcı olmak için cildin doğal nem bariyeri işlevlerini düzgün bir şekilde sağlamaya yardımcı olur.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kenevir tohumu yağı, Cannabis sativa tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Antioksidan ve fitokanabinoidler dahil olmak üzere esansiyel yağ asitleri (omegas 3 ve 6) ve çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Çevresel stres faktörlerine karşı savunmaya yardımcı olmak için cildin doğal nem bariyeri işlevlerini düzgün bir şekilde sağlamaya yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

Yazıyı Göster

Nar meyvesinin çekirdeklerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Ana yağ asidi (%60) bitkilerde nadir bulunan punisitik asit adı verilen yağ asididir. Güçlü bir antioksidan bileşendir. Ayrıca linoleik (%2-10) ve oleik asit (%3-12) içerir. Nar çekirdeği yağı kolojen üretimini arttırarak cilt kırışıklıklarının giderilmesine yardımcı olur.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Nar meyvesinin çekirdeklerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Ana yağ asidi (%60) bitkilerde nadir bulunan punisitik asit adı verilen yağ asididir. Güçlü bir antioksidan bileşendir. Ayrıca linoleik (%2-10) ve oleik asit (%3-12) içerir. Nar çekirdeği yağı kolojen üretimini arttırarak cilt kırışıklıklarının giderilmesine yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Theobroma cacao ağacının tohumları kabuk kısımlarından ayrıldıktan sonra sıcakta sıkılması sonucunda elde edilen sabit yağdır. Doymuş yağ asitlerince zengindir. Cildi besler, nemlendirir ve oluşmuş çatlakların giderilmesinde yardımcı olur.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Theobroma cacao ağacının tohumları kabuk kısımlarından ayrıldıktan sonra sıcakta sıkılması sonucunda elde edilen sabit yağdır. Doymuş yağ asitlerince zengindir. Cildi besler, nemlendirir ve oluşmuş çatlakların giderilmesinde yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Tatlı Bademden elde edilen nemlendirici bitki yağıdır . Diğer bitkisel yağlara benzer şekilde, cildi besleyen yağ asitleri ( oleik asit - %55-86 ve linoleik asit %7-35) ile yüklüdür ve antioksidan E vitamini ve B vitamini içeriği yüksektir. Yumuşatma ve nemlendirme özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılan ve kozmetikte temel bir yağdır . Ayrıca kullanımı ciltle sınırlı kalmayıp kuru ve kırılgan tırnaklar ve saç bakımında da kullanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Tatlı Bademden elde edilen nemlendirici bitki yağıdır . Diğer bitkisel yağlara benzer şekilde, cildi besleyen yağ asitleri ( oleik asit - %55-86 ve linoleik asit %7-35) ile yüklüdür ve antioksidan E vitamini ve B vitamini içeriği yüksektir. Yumuşatma ve nemlendirme özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılan ve kozmetikte temel bir yağdır . Ayrıca kullanımı ciltle sınırlı kalmayıp kuru ve kırılgan tırnaklar ve saç bakımında da kullanılır.

Yazıyı Göster

Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

Yazıyı Göster

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir.

Yazıyı Göster

Bentonit, genellikle volkanik külden elde edilen bir kildir. Ciltteki sebumu(yag bezlerinin meydana getirdiği salgı) ve pisligi emerek cildi arındırır. Cildi pürüzsüzleştirir. Antibakteriyel etkiye sahiptir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bentonit, genellikle volkanik külden elde edilen bir kildir. Ciltteki sebumu(yag bezlerinin meydana getirdiği salgı) ve pisligi emerek cildi arındırır. Cildi pürüzsüzleştirir. Antibakteriyel etkiye sahiptir.

Yazıyı Göster

Diğer adı potas kostik olarak bilinen, potasyum hidroksit beyaz renkte olan, oldukça alkali bir kimyasaldır. Kozmetik formüllerde pH ayarlamak için ve sıvı sabun imalatında kullanılmaktadır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Diğer adı potas kostik olarak bilinen, potasyum hidroksit beyaz renkte olan, oldukça alkali bir kimyasaldır. Kozmetik formüllerde pH ayarlamak için ve sıvı sabun imalatında kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Üzümün kurutulmuş, öğütülmüş tohumlarından elde edilen tozdur. Cilt bakım ürünlerinde cildi nemlendirici etkisi nedeniyle kullanılmaktadır

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Üzümün kurutulmuş, öğütülmüş tohumlarından elde edilen tozdur. Cilt bakım ürünlerinde cildi nemlendirici etkisi nedeniyle kullanılmaktadır

Yazıyı Göster

Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde özellikle kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde özellikle kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Aktif kömür odun, turba, hindistancevizi kabuğu, talaş gibi karbon açısından zengin malzemelerin çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılmasıyla elde edilir. Bu aktivasyon işlemi sayesinde maddelerin içindeki safsızlıklar yanarak uzaklaşır ve molekülün yapısında çok sayıda iç boşluk/gözenek oluşur. Gözenekli yapısı emiciliğinin yüksek olmasını sağlamaktadır. Kozmetik ürünlerde detoksifikasyon için kullanılmaktadır. Yağ, kir ve diğer zararlı maddeleri çekerek cildi arındırır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Aktif kömür odun, turba, hindistancevizi kabuğu, talaş gibi karbon açısından zengin malzemelerin çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılmasıyla elde edilir. Bu aktivasyon işlemi sayesinde maddelerin içindeki safsızlıklar yanarak uzaklaşır ve molekülün yapısında çok sayıda iç boşluk/gözenek oluşur. Gözenekli yapısı emiciliğinin yüksek olmasını sağlamaktadır. Kozmetik ürünlerde detoksifikasyon için kullanılmaktadır. Yağ, kir ve diğer zararlı maddeleri çekerek cildi arındırır.

Yazıyı Göster

Juniperus communis ağacının meyvelerinden su distilasyonu sonucu elde edilen uçucu yağdır. Esas olarak bir koku maddesi olarak kullanılır fakat hafif bir antibakteriyel etkiye de sahiptir.

İyi

Nedir, Ne İşe Yarar?

Juniperus communis ağacının meyvelerinden su distilasyonu sonucu elde edilen uçucu yağdır. Esas olarak bir koku maddesi olarak kullanılır fakat hafif bir antibakteriyel etkiye de sahiptir.

Yazıyı Göster

Yeni Zelanda'ya özgü olan çay ağacının yapraklarından damıtılmış yağdır. Melaleuca alternifolia bitkisi yapraklarının su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Çay ağacı özü, antimikrobiyal etkileri kanıtlanmış doğal bir uçucu yağdır. Akne oluşumuna neden olan bakterileri önleyerek anti-akne özelliği ile öne çıkmaktadır. Ayrıca arındırıcı, yatıştırıcı ve antiseptik özellikleri ile de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. %100 saf olarak uygulandığında, içerdiği bileşiklerden dolayı (linalool, limonen ve okaliptol gibi) hassaslaştırıcı etki gösterebiilr. Antiseptik ve anti-inflamatuar etkileri bulunmaktadır. Aynı zamanda mantar önleyicidir. Cildi yatıştırıcı özellikleri vardır ve güçlü bir antioksidandır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Yeni Zelanda'ya özgü olan çay ağacının yapraklarından damıtılmış yağdır. Melaleuca alternifolia bitkisi yapraklarının su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Çay ağacı özü, antimikrobiyal etkileri kanıtlanmış doğal bir uçucu yağdır. Akne oluşumuna neden olan bakterileri önleyerek anti-akne özelliği ile öne çıkmaktadır. Ayrıca arındırıcı, yatıştırıcı ve antiseptik özellikleri ile de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. %100 saf olarak uygulandığında, içerdiği bileşiklerden dolayı (linalool, limonen ve okaliptol gibi) hassaslaştırıcı etki gösterebiilr. Antiseptik ve anti-inflamatuar etkileri bulunmaktadır. Aynı zamanda mantar önleyicidir. Cildi yatıştırıcı özellikleri vardır ve güçlü bir antioksidandır.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Orta

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama