Bize Ulaşın
Orta
Yarı sentetik bileşendir.
Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.
Güvenli aralıkta kullanılmadığında üreme/endokrin/organ etki görülme riski artmaktadır.
Kullanım kısıtlaması bulunmaktadır.
Etikette Nasıl Görürüz?
Benzenecarboxylic Acid
Benzeneformic Acid
Benzenemethanoic Acid
Benzoic Acid
Benzoic Acid
Carboxybenzene
Dracyclic Acid
Phenylcarboxylic Acid
Phenylformic Acid
Tümünü Gör
Benzenecarboxylic Acid
Benzeneformic Acid
Benzenemethanoic Acid
Benzoic Acid
Benzoic Acid
Carboxybenzene
Dracyclic Acid
Phenylcarboxylic Acid
Phenylformic Acid
İçerik Fonksiyonları
Koku Verici
Koruyucu
pH Düzenleyici
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Benzoik asit, cilt bakım formülasyonlarında koruyucu ve pH ayarlayıcı olarak işlev görür. Özellikle su bazlı formüllerde kontaminasyonu önlemek için diğer koruyucularla birlikte kullanılmalıdır. Benzoik asit bakterilere karşı çok aktif sayılmaz fakat öncelikle mantarların büyümesini azaltmaya yardımcı olur.
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Yazıyı Göster
Sağlık Etkisi
Ağızdan alınan ürünler hariç durulanan ürünler için maksimum %2.5, ağızdan alınan ürünler için maksimum %1.7, durulanmayan ürünler için maksimum %0,5 oranında kullanılır.
Yarı sentetik bileşendir. Başlangıç ham maddeleri doğal kaynaklıdır ancak laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak başlangıçtaki halindekinden farklı bir hale getirilir.
Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.
Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Güvenli aralıkta kullanılmadığında üreme/endokrin/organ etki görülme riski artmaktadır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmaktadır. Üreticiler, ürün formülasyonu geliştirirken bu yasal sınırlamalara uyması gerekmektedir.
Çevre Etkisi
Sucul ortamda çok toksiktir
En Çok Okunan Blog Yazılarımız
Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.
27221 Görüntüleme
Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!
18367 Görüntüleme
“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.
7985 Görüntüleme
AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!
6033 Görüntüleme
“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.
5197 Görüntüleme
C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!
5147 Görüntüleme
“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.
4538 Görüntüleme