Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Benzoik Asit
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Benzoic Acid
Benzoik Asit

Yarı sentetik bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Benzenecarboxylic Acid

Benzeneformic Acid

Benzenemethanoic Acid

Benzoic Acid

Benzoic Acid

Carboxybenzene

Dracyclic Acid

Phenylcarboxylic Acid

Phenylformic Acid

Tümünü Gör

Benzenecarboxylic Acid

Benzeneformic Acid

Benzenemethanoic Acid

Benzoic Acid

Benzoic Acid

Carboxybenzene

Dracyclic Acid

Phenylcarboxylic Acid

Phenylformic Acid

İçerik Fonksiyonları

Koku Verici

Koruyucu

pH Düzenleyici

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Benzoik asit, cilt bakım formülasyonlarında koruyucu ve pH ayarlayıcı olarak işlev görür. Özellikle su bazlı formüllerde kontaminasyonu önlemek için diğer koruyucularla birlikte kullanılmalıdır. Benzoik asit bakterilere karşı çok aktif sayılmaz fakat öncelikle mantarların büyümesini azaltmaya yardımcı olur.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Benzoik asit, cilt bakım formülasyonlarında koruyucu ve pH ayarlayıcı olarak işlev görür. Özellikle su bazlı formüllerde kontaminasyonu önlemek için diğer koruyucularla birlikte kullanılmalıdır. Benzoik asit bakterilere karşı çok aktif sayılmaz fakat öncelikle mantarların büyümesini azaltmaya yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Kullanım sınırları içerisinde güvenlidir. İzin verilen maksimum konsantrasyon: - ağızdan alınan ürünler hariç durulanan ürünler için %2,5 (asit içinde) - ağızdan alınan ürünler için %1,7 (asit içinde) - %0,5 (as asit) kalıcı ürünler için.

Yarı sentetik bileşendir. Başlangıç ham maddeleri doğal kaynaklıdır ancak laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak başlangıçtaki halindekinden farklı bir hale getirilir.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmaktadır. Üreticiler, ürün formülasyonu geliştirirken bu yasal sınırlamalara uyması gerekmektedir.

Çevre Etkisi

Sucul ortamda çok toksiktir

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

5249 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

4597 Görüntüleme

Koenzim Nedir?

“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3057 Görüntüleme

Hyaluronik Asit Nedir?

“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3054 Görüntüleme

Retinol Nedir?

Retinol, yaşlanma ve akne etkilerini azaltmak için cilde topikal olarak uygulanan A vitaminin reçetesiz bir versiyonudur, hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

2984 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

2963 Görüntüleme

Dermapen Nedir?

“Dermapen nedir, ne işe yarar, kimlere uygulanır; dermapen sonrası dikkat edilecekler nelerdir?” sorularının yanıtı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayın.

2959 Görüntüleme