Bize Ulaşın
Orta
Doğal bileşendir.
Alerji/irritasyon etkisi bulunmaktadır.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair kesin kanıtlar olmamakla birlikte bazı çalışmalara rastlanmıştır.
Kullanım kısıtlaması bulunmaktadır.
Etikette Nasıl Görürüz?
2-Hydroxy- Phenylmethyl Ester Benzoic Acid
2-Hydroxybenzoic Acid
Benzyl Ester
Benzoic Acid
2-Hydroxy-
Phenylmethyl Ester
Benzoic Acid
2Hydroxy
Phenylmethyl Ester
Benzyl 2-Hydroxybenzoate
Benzyl Ester 2-Hydroxybenzoic Acid
Benzyl Ester Salicylic Acid
Benzyl O-Hydroxybenzoate
Benzyl Salicylate
Phenylmethyl 2-Hydroxybenzoate
Phenylmethyl Ester Benzoic Acid
2-Hydroxy-
Salicylic Acid
Benzyl Ester
Tümünü Gör
2-Hydroxy- Phenylmethyl Ester Benzoic Acid
2-Hydroxybenzoic Acid
Benzyl Ester
Benzoic Acid
2-Hydroxy-
Phenylmethyl Ester
Benzoic Acid
2Hydroxy
Phenylmethyl Ester
Benzyl 2-Hydroxybenzoate
Benzyl Ester 2-Hydroxybenzoic Acid
Benzyl Ester Salicylic Acid
Benzyl O-Hydroxybenzoate
Benzyl Salicylate
Phenylmethyl 2-Hydroxybenzoate
Phenylmethyl Ester Benzoic Acid
2-Hydroxy-
Salicylic Acid
Benzyl Ester
İçerik Fonksiyonları
Parfüm Ajanı
UV Emici
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Benzyl salicylate, cildi yatıştırmak, nemlendirmek ve rahatlatmak için kullanılan bir bileşen olarak kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu maddeden yapılmış kremler, losyonlar, jeller ve diğer ürünler cildi hassas olan kişiler için de uygun olabilir. Benzyl salicylate, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde cildin kızarıklık ve çekilmelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, cildin nem seviyesini arttırmak için de kullanılabilir. Bu, cildin daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Benzyl salicylate, cildin UV ışınlarına maruz kaldığında oluşan hassasiyeti azaltmak için de kullanılabilir. Bu, cildi güneş ışığına daha dayanıklı hale getirir ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Benzyl salicylate, cildin yapısını koruyan ve onarıcı özellikleri sayesinde cildin doğal yapısını korur ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Bu nedenle, cildinizin güzelleşmesi için benzyl salicylate içeren kozmetik ve cilt bakım ürünlerini deneyebilirsiniz. Ancak, benzyl salicylate potansiyel olarak alerjik reaksiyonlara neden olabilir, Bu nedenle, ilk kullanımdan önce dikkatli bir şekilde test etmeniz ve cildinize herhangi bir negatif reaksiyon olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir. Son olarak, benzyl salicylate cilt bakım ürünlerinde sadece yanı sıra, parfüm, koku bileşenleri ve diğer kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır. Bu madde ile ilgili diğer bazı yararlarının yanı sıra, cildinizi yumuşatmak ve nemlendirmek için benzyl salicylate içeren ürünleri deneyebilirsiniz.
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Yazıyı Göster
Sağlık Etkisi
Potansiyel östrojenik aktivitesiyle ilgili endişeler sebebiyle incelemeye alınmıştır. Avrupa'da kabul edilen 26 alerjenden biridir. Alerji potansiyeli nedeniyle ayrı olarak etikette belirtilmelidir. Koku bileşeni olarak kullanıldığında ürünün içindekiler listesinde mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca durulanan ürünlerde maksimum %0.01, durulanmayan ürünlerde ise maksimum %0.001 oranında bulunmalıdır.
Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.
Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.
Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunmaktadır. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce mutlaka dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair kesin kanıtlar olmamakla birlikte bazı çalışmalara rastlanmıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmaktadır. Üreticiler, ürün formülasyonu geliştirirken bu yasal sınırlamalara uyması gerekmektedir.
Çevre Etkisi
Sucul ekosistemde uzun süre kalıcıdır ve zararlı etkisi vardır. Suda yaşan organizmalara karşı toksik etkisi vardır.
En Çok Okunan Blog Yazılarımız
Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.
27628 Görüntüleme
Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!
18549 Görüntüleme
“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.
8048 Görüntüleme
AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!
6091 Görüntüleme
“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.
5228 Görüntüleme
C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!
5219 Görüntüleme
“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.
4574 Görüntüleme