Anasayfa İçerik İnceleme

Bisabolol;Levomenol

İyi

Bisabolol;Levomenol
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Bisabolol
Bisabolol
Levomenol

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

(R*,R*)-Alpha,4-Dimethyl-Alpha-(4-Methyl-3-Pentenyl)Cyclohex-3-Ene-1-Methanol

Alpha.-Bisabolol, 1-Methyl-4-(1-Hydroxy-1,5,5-Trimethyl-4-Pentenyl) Cyclohex-1-Ene, 3-Cyclohexene-1-Methanol

Alpha.,4-Dimethyl-.Alpha.-(4-Methyl-3-Pentenyl)-, (.Alpha.R,1R)-Rel-, 3-Cyclohexene-1-Methanol

A ,4-Dimethyl-A -(4-Methyl-3-Pentenyl)-, A,4-Dimethyl-A -(4-Methyl-3-Pentenyl)-3-Cyclohexene-1-Methanol

Alpha Bisabolol

Bisabolol

Tümünü Gör

(R*,R*)-Alpha,4-Dimethyl-Alpha-(4-Methyl-3-Pentenyl)Cyclohex-3-Ene-1-Methanol

Alpha.-Bisabolol, 1-Methyl-4-(1-Hydroxy-1,5,5-Trimethyl-4-Pentenyl) Cyclohex-1-Ene, 3-Cyclohexene-1-Methanol

Alpha.,4-Dimethyl-.Alpha.-(4-Methyl-3-Pentenyl)-, (.Alpha.R,1R)-Rel-, 3-Cyclohexene-1-Methanol

A ,4-Dimethyl-A -(4-Methyl-3-Pentenyl)-, A,4-Dimethyl-A -(4-Methyl-3-Pentenyl)-3-Cyclohexene-1-Methanol

Alpha Bisabolol

Bisabolol

İçerik Fonksiyonları

Koku Verici

Cilt Bakımı

Yatıştırıcı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Bisabolol, papatyada doğal olarak bulunan bir koku maddesidir. Sentetik olarak da üretilmektedir. Bilindik bir cilt yatıştırıcı maddedir. Açık sarı yağlı bir maddedir. Genellikle biyoaktif formüllerde veya hassas ciltler için tasarlanmış ürünlerde sakinleştirici bir ajan olarak kullanılmaktadır. İki farklı yapısal formda bulunur: papatya ve diğer bitkilerden elde edilen alfa-bisabolol, pamuk ve mısırda bulunan beta-bisabolol. Alfa formu cilt bakım ürünlerinde kullanılan formdur. Serum, nemlendirici gibi birçok farklı kozmetik ürün formülasyonunda kullanılmaktadır. Hafif çiçeksi bir kokusu bulunur, bu sayede kozmetik ürünlerde koku verici olarak da kullanılır. Ancak hoş koku vermesinden dolayı yüksek miktarlarda kullanımı mümkün olduğundan, hassas ciltli kullanıcıların bu maddeyi içeren ürünleri kullanmasında fayda vardır.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Bisabolol, papatyada doğal olarak bulunan bir koku maddesidir. Sentetik olarak da üretilmektedir. Bilindik bir cilt yatıştırıcı maddedir. Açık sarı yağlı bir maddedir. Genellikle biyoaktif formüllerde veya hassas ciltler için tasarlanmış ürünlerde sakinleştirici bir ajan olarak kullanılmaktadır. İki farklı yapısal formda bulunur: papatya ve diğer bitkilerden elde edilen alfa-bisabolol, pamuk ve mısırda bulunan beta-bisabolol. Alfa formu cilt bakım ürünlerinde kullanılan formdur. Serum, nemlendirici gibi birçok farklı kozmetik ürün formülasyonunda kullanılmaktadır. Hafif çiçeksi bir kokusu bulunur, bu sayede kozmetik ürünlerde koku verici olarak da kullanılır. Ancak hoş koku vermesinden dolayı yüksek miktarlarda kullanımı mümkün olduğundan, hassas ciltli kullanıcıların bu maddeyi içeren ürünleri kullanmasında fayda vardır.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Penetrasyon arttırıcı etki gösterebilir. Cilt yapısını değiştirerek diğer kimyasalların cildin daha derinlerine nüfuz etmesine izin verir. Kişiden kişiye değişen alerjik reaksiyona sebep olabilir.

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre kalıcıdır ve toksik etkilidir.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

7 - 8

Retinol %0,3 Krem

Doa Kozmetik

Retinol %0,3 Krem

7 - 8

Retinal %0,05 Krem

7 - 8

Retinal %0,1 Krem

Doa Kozmetik

Retinal %0,1 Krem

7 - 8

Retinol %0,05 Krem

7 - 8

Retinol %0,1 Krem

Doa Kozmetik

Retinol %0,1 Krem

7 - 8

Retinal %0,025 Krem

8 - 9

Gözaltı Bakım Kremi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

28190 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

18785 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

8126 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

6172 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

5335 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

5277 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

4647 Görüntüleme