Bize Ulaşın
Orta
Yarı sentetik bileşendir.
Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Güvenli aralıkta kullanılmadığında kanserojen etki görülme riski artmaktadır.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair kesin kanıtlar olmamakla birlikte bazı çalışmalara rastlanmıştır.
Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.
Etikette Nasıl Görürüz?
Alcohols
C1618
Ethoxylated
Aliphatic (C16-C18)Alcohol
Ethoxylated
(C16-C18) Alkyl Alcohol Ethoxylate
(C16-C18) Alkyl Alcohol Ethoxylate
(C16-C18)Alkyl Alcohol Ethoxylate
(C16-C18)Alkyl Alcohol
Ethoxylate
(C16-C18) Fatty
Ceteareth-12
Peg-12 Cetyl/Stearyl Ether
Polyethylene Glycol 600 Cetyl/Stearyl Ether
Polyoxyethylene (12) Cetyl/Stearyl Ether
Tümünü Gör
Alcohols
C1618
Ethoxylated
Aliphatic (C16-C18)Alcohol
Ethoxylated
(C16-C18) Alkyl Alcohol Ethoxylate
(C16-C18) Alkyl Alcohol Ethoxylate
(C16-C18)Alkyl Alcohol Ethoxylate
(C16-C18)Alkyl Alcohol
Ethoxylate
(C16-C18) Fatty
Ceteareth-12
Peg-12 Cetyl/Stearyl Ether
Polyethylene Glycol 600 Cetyl/Stearyl Ether
Polyoxyethylene (12) Cetyl/Stearyl Ether
İçerik Fonksiyonları
Yüzey Aktif - Temizleyici
Yüzey Aktif - Emülsifiye
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Ceteareth grubu, kimyasal bir reaksiyon olan etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle üretilir. Setil alkol veya stearil alkole etilen oksit eklenmesiyle sentezlenen bileşiklerdir. Yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşturma özelliğine sahiptir. Su ve yağ arasında bağlayıcı köprü vazifesi görerek stabilize eder. Aynı zamanda bir ıslatma maddesi olarak da hizmet eder.
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Yazıyı Göster
Sağlık Etkisi
Ceteareth-12, etilen oksit ve laboratuvar hayvanlarında kansere neden olduğu bilinen 1,4-dioksan ile kontamine olabilir. Bu kontaminasyon üretim sürecinde meydana gelmektedir. 5 mm'den küçük olan plastik parçalarına mikroplastik denilmektedir. Kozmetik ürünlerde mikroplastikler çeşitli fonksiyonlar için kullanılmaktadır. Küçük boyutları sebebiyle besin zincirimize karışmış ve insan kanında dahi tespit edilen mikroplastikler vücutta kalıcıdır ve zaman içinde birikirler. Maalesef insan sağlığı üzerindeki etkileri net olarak bilinmemekle birlikte yapılan bazı in vitro çalışmalarda üreme sisteminin etkilendiği tespit edilmiştir. Yutulma riski bulunan kozmetik ürünler ile sistemimize mikroplastik alma olasılığımız bulunmaktadır.
Yarı sentetik bileşendir. Başlangıç ham maddeleri doğal kaynaklıdır ancak laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak başlangıçtaki halindekinden farklı bir hale getirilir.
Hayvanlardan elde edilen ürünlerin işlenmesi sonucunda elde edilen ham maddelerdir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucu elde edilebilirler. Hayvansal kaynaklı hammaddelere propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü ve süt gibi bileşenler örnek olarak verilebilir.
Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Güvenli aralıkta kullanılmadığında kanserojen etki görülme riski artmaktadır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair kesin kanıtlar olmamakla birlikte bazı çalışmalara rastlanmıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.
Çevre Etkisi
Sucul ekosistemde çok toksik etkisi vardır. Çevresel etkileri hakkında yeterince bilgi bulunmaması sebebiyle mikroplastik şüphesi taşımaktadır. Mikroplastiklerin su ekosistemine ulaşarak besin zincirine karışma riski bulunmaktadır.
En Çok Okunan Blog Yazılarımız
Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.
27628 Görüntüleme
Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!
18549 Görüntüleme
“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.
8048 Görüntüleme
AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!
6090 Görüntüleme
“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.
5228 Görüntüleme
C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!
5219 Görüntüleme
“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.
4573 Görüntüleme