Anasayfa İçerik İnceleme

Setearil Olivat

Orta

Setearil Olivat
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Cetearyl Olivate
Setearil Olivat

Yarı sentetik bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Cetearyl Olivate

Cetearyl Olivate

İçerik Fonksiyonları

Emülsiyon Stabilizatörü

Saç Bakımı

Cilt Bakımı - Nemlendirici

Akışkanlık Değiştirici

Yüzey Aktif - Emülsifiye

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Zeytin yağı ile türetilmiş bir maddedir. Setearil alkolden ve zeytinyağının yağ asitlerinden meydana gelir. Genellikle Sorbitan Olivate ile birleştirilip kisi birlikte Olivem 1000 adlı iyi bilinen, doğal emülgatörü oluşturur. Cildi yumuşatır. Saça yumuşaklık ve parlaklık verir, kolay taranmasına yardımcıdır. Ürünlerin raf ömrünü uzatır. Zeytinyağı ve suyun karışmasına yardımcı olur. Olivem 1000'in ana özelliği, stratum corneum'un (cildin en dış tabakası) lipid yapılarına benzer sıvı kristal yapılar oluşturmaktır. Bu sayede Olivem 1000, önemli nemlendirici, bariyer onarıcı ve yatıştırıcı özelliklere sahip aktif bir bileşen olmuş olur.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Zeytin yağı ile türetilmiş bir maddedir. Setearil alkolden ve zeytinyağının yağ asitlerinden meydana gelir. Genellikle Sorbitan Olivate ile birleştirilip kisi birlikte Olivem 1000 adlı iyi bilinen, doğal emülgatörü oluşturur. Cildi yumuşatır. Saça yumuşaklık ve parlaklık verir, kolay taranmasına yardımcıdır. Ürünlerin raf ömrünü uzatır. Zeytinyağı ve suyun karışmasına yardımcı olur. Olivem 1000'in ana özelliği, stratum corneum'un (cildin en dış tabakası) lipid yapılarına benzer sıvı kristal yapılar oluşturmaktır. Bu sayede Olivem 1000, önemli nemlendirici, bariyer onarıcı ve yatıştırıcı özelliklere sahip aktif bir bileşen olmuş olur.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Yarı sentetik bileşendir. Başlangıç ham maddeleri doğal kaynaklıdır ancak laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak başlangıçtaki halindekinden farklı bir hale getirilir.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Çevre üzerinde toksik etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamıştır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

8 - 9

Pink - Saç Kremi 500ml

8 - 9

Doğal Saç Kremi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

43339 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26356 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

11968 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11538 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

8826 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8373 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7468 Görüntüleme