Anasayfa İçerik İnceleme

Bergamot Uçucu Yağı

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Bergamot Uçucu Yağı
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil
Bergamot Uçucu Yağı

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Bergamot Fruit Oil

Bergamot Oil

Bergamot Oil (Furocoumarin Free)(Citrus Bergamia Risso Et Poiteau)

Bergamot Oil Expressed

Bergamot Oil

Essential

Bergamot Oil

Terpeneless

Bergamot Oil

Bergamot Oil

Bergamot Oil

Concentrated

Bergamot Oil

Terpeneless

Citrus Auranitium Bergamia Fruit Oil (Bergamot)

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Essential Oil

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil

Citrus Aurantium Bergamia Essential Oil

Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

Essential Bergamot Oil

Oil Of Bergamot

Oil

Essential

Bergamot

Oils

Bergamot

Oils

Bergamot

Psoralen-Free

Terpeneless Bergamot Oil

Tümünü Gör

Bergamot Fruit Oil

Bergamot Oil

Bergamot Oil (Furocoumarin Free)(Citrus Bergamia Risso Et Poiteau)

Bergamot Oil Expressed

Bergamot Oil

Essential

Bergamot Oil

Terpeneless

Bergamot Oil

Bergamot Oil

Bergamot Oil

Concentrated

Bergamot Oil

Terpeneless

Citrus Auranitium Bergamia Fruit Oil (Bergamot)

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Essential Oil

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil

Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Oil

Citrus Aurantium Bergamia Essential Oil

Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

Essential Bergamot Oil

Oil Of Bergamot

Oil

Essential

Bergamot

Oils

Bergamot

Oils

Bergamot

Psoralen-Free

Terpeneless Bergamot Oil

İçerik Fonksiyonları

Koku Verici

Parfüm Ajanı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Citrus aurantium bergamia meyvelerinden elde edilen uçucu yağdır. Uçucu yağ antiseptik, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Yağlı ciltlerde fazla sebum üretimini dengeler. Antibakteriyel özelliğiyle akneli ciltlerde kullanılabilir. Parfümeri sektöründe de kullanımı mevcuttur.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Citrus aurantium bergamia meyvelerinden elde edilen uçucu yağdır. Uçucu yağ antiseptik, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Yağlı ciltlerde fazla sebum üretimini dengeler. Antibakteriyel özelliğiyle akneli ciltlerde kullanılabilir. Parfümeri sektöründe de kullanımı mevcuttur.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Güneş ışığına karşı duyarlılık oluşturabilir. Leke oluşma riskine karşı doğrudan güneş ışığına maruz kalınmamalıdır.

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre kalıcıdır ve çok toksik etkisi vardır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

4914 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

4267 Görüntüleme

Koenzim Nedir?

“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3038 Görüntüleme

Hyaluronik Asit Nedir?

“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3013 Görüntüleme

Retinol Nedir?

Retinol, yaşlanma ve akne etkilerini azaltmak için cilde topikal olarak uygulanan A vitaminin reçetesiz bir versiyonudur, hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

2955 Görüntüleme

Dermapen Nedir?

“Dermapen nedir, ne işe yarar, kimlere uygulanır; dermapen sonrası dikkat edilecekler nelerdir?” sorularının yanıtı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayın.

2930 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

2911 Görüntüleme