Anasayfa İçerik İnceleme

Limon Kabuğu Uçucu Yağı

İyi

Limon Kabuğu Uçucu Yağı
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Citrus Limon Peel Oil
Limon Kabuğu Uçucu Yağı

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Bazı durumlarda kullanımı yasaktır.

Etikette Nasıl Görürüz?

California Type Lemon Oil

Cold Pressed

Citrus Limon (Lemon) Essential Oil

Citrus Limon (Lemon) Peel Oil

Citrus Limon Oil

Citrus Medica Limonum (Lemon) Essential Oil

Citrus Medica Limonum (Lemon) Oil

Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil

Citrus Medica Limonum Essential Oil

Citrus Medica Limonum Oil

Citrus Medica Limonum Peel Oil

Cold Pressed California Type Lemon Oil

Cold Pressed Desert Type Lemon Oil

Desert Type Lemon Oil

Cold Pressed

Distilled Lemon Oil

Lemon Essential Oil

Lemon Oil

Lemon Oil Folded

Lemon Oil

Cold Pressed

California Type

Lemon Oil

Cold Pressed

Desert Type

Lemon Oil

Distilled

Lemon Oil

Lemon Oil

Lemon Oil Concentrate

Lemon Oil

Distilled

Lemon Oil

Guinea

Lemon Oil

Italian

Lemon Petigrain Oil

Lemon Petitgrain Oil

Lemon Peel Oil

Oil Of Lemon

Oils

Lemon

Tümünü Gör

California Type Lemon Oil

Cold Pressed

Citrus Limon (Lemon) Essential Oil

Citrus Limon (Lemon) Peel Oil

Citrus Limon Oil

Citrus Medica Limonum (Lemon) Essential Oil

Citrus Medica Limonum (Lemon) Oil

Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil

Citrus Medica Limonum Essential Oil

Citrus Medica Limonum Oil

Citrus Medica Limonum Peel Oil

Cold Pressed California Type Lemon Oil

Cold Pressed Desert Type Lemon Oil

Desert Type Lemon Oil

Cold Pressed

Distilled Lemon Oil

Lemon Essential Oil

Lemon Oil

Lemon Oil Folded

Lemon Oil

Cold Pressed

California Type

Lemon Oil

Cold Pressed

Desert Type

Lemon Oil

Distilled

Lemon Oil

Lemon Oil

Lemon Oil Concentrate

Lemon Oil

Distilled

Lemon Oil

Guinea

Lemon Oil

Italian

Lemon Petigrain Oil

Lemon Petitgrain Oil

Lemon Peel Oil

Oil Of Lemon

Oils

Lemon

İçerik Fonksiyonları

Koku Verici

Parfüm Ajanı

Cilt Bakımı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Limonun taze kabuğundan elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Koku verici olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi iyi durumda tutmaya yarar.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Limonun taze kabuğundan elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Koku verici olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi iyi durumda tutmaya yarar.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Güneş ışığına karşı duyarlılık oluşturabilir. Leke oluşma riskine karşı doğrudan güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Fototoksik etkisi olan fukomarin bileşeninin kozmetik ürünlerde kullanımı yasaktır ancak bu bileşeni içeren uçucu yağlar kullanılabilir. Güneş ürünlerinde ve bronzlaştırıcı ürünlerde fukomarin bileşen miktarı 1 mg/kg altında olmalıdır.

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin bazı durumlarda kozmetik ürünlerde kullanımı yasaklanmıştır. Belirtilen durumlar dışında kullanılabilir.

Çevre Etkisi

Sucul yaşamda uzun süre kalıcı ve çok toksik etkilidir.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

8 - 9

Kömür Katı Şampuan 95g

8 - 9

Sakura Katı Şampuan 95g

8 - 9

Limon Yağlı Şampuan 250ml

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

43338 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26354 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

11968 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11537 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

8826 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8372 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7468 Görüntüleme