Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Kumarin
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Coumarin
Kumarin

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi bulunmaktadır.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

2H-1-Benzopyran-2-One

2H1Benzopyran2One

Coumarin

Tonka Bean Camphor

Tümünü Gör

2H-1-Benzopyran-2-One

2H1Benzopyran2One

Coumarin

Tonka Bean Camphor

İçerik Fonksiyonları

Parfüm Ajanı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Kumarin, doğal olarak oluşan ve sentetik olarak üretilen bir koku kimyasalıdır. Tatlı, vanilyalı, cevizli bir kokuya sahip yaygın bir koku bileşeni . Seyreltildiğinde taze biçilmiş saman gibi kokar.Adı, Tonka ağacının adı olan (bir Amazon dilinde) "cumaru" dan gelir. Kumarin, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan aromatik bir maddedir.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Kumarin, doğal olarak oluşan ve sentetik olarak üretilen bir koku kimyasalıdır. Tatlı, vanilyalı, cevizli bir kokuya sahip yaygın bir koku bileşeni . Seyreltildiğinde taze biçilmiş saman gibi kokar.Adı, Tonka ağacının adı olan (bir Amazon dilinde) "cumaru" dan gelir. Kumarin, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan aromatik bir maddedir.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Avrupa'da düzenlenmiş 26 alerjenden biridir. Alerji potansiyeli nedeniyle ayrı olarak etikette belirtilmelidir.

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunmaktadır. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce mutlaka dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmaktadır. Üreticiler, ürün formülasyonu geliştirirken bu yasal sınırlamalara uyması gerekmektedir.

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre kalıcıdır ve zararlı etkisi vardır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

5250 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

4597 Görüntüleme

Koenzim Nedir?

“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3057 Görüntüleme

Hyaluronik Asit Nedir?

“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3054 Görüntüleme

Retinol Nedir?

Retinol, yaşlanma ve akne etkilerini azaltmak için cilde topikal olarak uygulanan A vitaminin reçetesiz bir versiyonudur, hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

2984 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

2963 Görüntüleme

Dermapen Nedir?

“Dermapen nedir, ne işe yarar, kimlere uygulanır; dermapen sonrası dikkat edilecekler nelerdir?” sorularının yanıtı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayın.

2959 Görüntüleme