Kırmızı Peeling Nedir?
Kırmızı Peeling Nedir?
“Peeling nedir?” sorusu birçok kişi tarafından sıklıkla sorulur. Peeling fiziksel veya kimyasal olabilen, cildi nazikçe soyarak yenilemeyi amaçlayan bir cilt bakım ürünüdür. Daha özel bir içeriğe sahip olan kırmızı peeling’in amacı ise cilt üzerinde görünen kusurlarla savaşmak ve cilt görünümünü kusursuzlaştırmaktır. Tüm bunları yaparken cildin parlaklık kazanmasına katkı sağlar. Kırmızı peeling’in içerisinde %30 oranında AHA ve %2 oranında BHA bulunur. İçeriğinde bulunan diğer maddeler ise şu şekilde sıralanabilir: Hyaluronik asit, B5 vitamini, siyah havuç ve tazmanya biberi (tasmanian pepperberry).
Kırmızı peeling, içeriğinde yer alan maddeler sayesinde cildi soyar ve pul pul dökülmesine sebep olur. Böylelikle cilt yenilenmesine katkı sağlayarak leke oluşumunu azaltır ve cilt parlaklığını artırır. Tazmanya biberi asit kaynaklı tahrişlerin minimuma inmesini sağlarken siyah havuç antioksidan görevi görür. B5 vitamini sayesinde iyileşme hızlanır ve hyaluronik asit etkisiyle cilt rahatlar. Kırmızı peeling kullananların geri dönüşleri incelendiğinde düzenli kullanım sonucunda ürünün ince çizgilerin kaybolmasına katkı sağladığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda kırmızı peeling kullanımı sağlıklı ve daha sıkı bir cilde sahip olmanın anahtarlarından biridir.
Kırmızı Serum Ne İşe Yarar?
Kırmızı serum içeriğindeki etkenler sayesinde cildin en üst katmanın soyulmasını sağlar. Soyulan cilt tabakasının altından yeni deri ortaya çıkar. Yeni çıkan deri çok daha pürüzsüz ve genç bir görünüm kazanılmasına destek olur. Kırmızı serum içeriğinde bulunan BHA, cildin pul pul dökülmesiyle beraber gözeneklerin sıkılaşmasında aktif bir rol oynar. İçeriğinde yer alan AHA ise cildin en üst katmanını soyarak daha parlak ve güzel bir görünüm oluşmasına katkı sağlar. “AHA BHA nedir?” diye merak edenler blog sayfamızdaki kapsamlı içerikten hemen yararlanabilir!
Kırmızı serum kullanımı cilt dokusunu pürüzsüzleştirir, cilde parlaklık verir ve cildin daha güzel gözükmesine sebep olur. Normal, karma ve yağlı cilt tiplerinin tümüne uygulanabilen kırmızı serum ciltte var olan donukluk, leke, akne ve pütürlü yapıyla savaşmak için üretilmiştir. Kırmızı serumun düzenli kullanımı akneye yatkın, sivilce problemi yaşayan, cilt tonu eşitsizliği olan, yenilenmeye ihyacı olan ve tıkanık gözeneklere sahip olan ciltlerde iyileşme sağlar. Kırmızı serum uygulaması esnasında herhangi bir acı hissedilmez. İşlemin uygulandığı bölgede hafif derecede yanma ve batma hissedilmesi oldukça normaldir.
Kırmızı Peeling Nasıl Kullanılır?
Kırmızı peeling, yüksek miktarda asit içerdiği için dikkatli kullanılmalıdır. Kullanımından önce elin üzerinde küçük bir noktada yanma testi yapılmasında fayda vardır. Öncelikle peeling’in test edileceği alan yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Ardından ürün ilgili bölgeye sürülüp 10 dakika beklendikten sonra ilgili bölge iyice temizlenmelidir. Test sonucunda sıkıntı görülmezse ürün en fazla haftada 2 kez olacak şekilde cilt bakım rutinine eklenebilir. Test sonrasında bölgede yanma, kızarıklık, kabarma ve kaşıntı gibi belirtiler görülürse ürünün kullanılmaması gerekir. Kırmızı peeling asidik bir yapıya sahip olduğu için bu işlemle beraber cilt soyulmasına sebep olabilecek başka ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır. Kırmızı peeling’i uygularken aşağıda listelenen adımlar izlenebilir:
- İlk adım olarak cilt güzelce temizledikten sonra iyice kurulanır. Peeling’in kuru cilde uygulanması daha iyi sonuçlar elde edilmesine sebep olur.
- Parmak uçları ile yüz ve boyun bölgesine küçük dokunuşlar yapılarak peeling yedirilir. Bu işlem yapılırken dudak ve göz çevresinden uzak durulmalıdır.
- Peeling ortalama olarak 10 dakika boyunca ciltte bekletilir. Bu süre cilt yapısına göre değişiklik gösterebilir.
- Yeterli süre bekledikten sonra cilt ılık su ile güzelce yıkanır ve temizlenir. Ilık su ile yıkama yapılırken peeling’in göz ve göz çevresine temas etmediğinden emin olmak, dikkatli davranmak gerekir.
- Son aşama olarak cilt uygun bir nemlendirici ile nemlendirilir.
İşlem kış ayında yapılmış olsa bile, bir hafta süre ile yüksek koruyucu faktörlü güneş kremleri ile cilt güneş ışınlarına karşı koruma altına alınmalıdır. Bahar mevsiminde yapılan işlemlerde cilt mümkün olduğunca güneşten korunmalıdır. Uygulama sonrasında ciltte tahriş meydana gelirse ürün bir daha kullanılmamalıdır. Yaz mevsiminde ise kullanılması önerilmemektedir. Konu ile ilgili doktor ya da uzman tavsiyesi alınmasında fayda vardır.
Kırmızı Peeling Yazın Kullanılır mı?
Uzmanlar, peeling’lerin yazın kullanılmaması gerektiğini belirtir. Nedeni ise peeling ürünlerinin yapıları gereği cilde sürüldüklerinde cildi tahriş etmesidir. Peeling uygulamasıyla beraber derinin üzerindeki hücreler arasındaki bağ giderek zayıflar ve üst deri tabakası soyulmaya başlar. Ardından üst tabakadaki hücreler dökülür ve yeni deri oluşumu hızlanır. Böylelikle cilt yenilenmiş olur ve bu işlemler cildin güneşe karşı duyarlılığını artırır. Yaz döneminde güneşten korunmak diğer mevsimlere göre çok daha zor olduğu için kırmızı peeling’in yaz aylarında kullanımı tavsiye edilmez. Peeling’in ilkbahar, kış ve sonbahar mevsimlerinde uygulanması tavsiye edilir. Formülünde bulunan alfa hidroksi asit (AHA) ve beta hidroksi asit (BHA) sebebiyle güneş yanığı riskini büyük oranda artırır. Bu sebeple kırmızı peeling kullanırken yüksek faktörlü güneş koruyucu ihmal edilmemelidir. Sadece ürünü kullanırken değil, kullandıktan sonra bir hafta gibi bir süreyle güneş koruyucu kullanılmaya devam edilmelidir.
Red Peeling (Kırmızı Peeling) Kaç Günde Bir Yapılır?
Red peeling yani kırmızı peeling haftada 2 kez olacak şekilde cilt bakım rutinine eklenebilir. Ürün cildin güneşe karşı hassasiyetini artırdığı için uyumadan önce yapılmasında fayda vardır. Bu noktada önemli olan cilt yapısına göre bu sıklığın değişebilmesidir. Hassas ciltlerde kullanım haftada 1’e düşürülebilir. Yukarıda da bahsedildiği üzere peeling’in güneşten korunmak için yaz aylarında yapılmaması önemle tavsiye edilir. Uçuk, açık yara, egzama ve benzeri deri hastalıkları olan ciltlere red peeling uygulanması tavsiye edilmez. Aynı zamanda güneşe karşı ekstra hassas olan, soyulmuş ya da hasar görmüş ciltlerde red peeling uygulaması denenmemelidir.