Orta

Geraniol
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Geraniol
Geraniol

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi bulunmaktadır.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

2,6-Octadien-1-Ol

3,7-Dimethyl-, 2,6-Octadien-1-Ol

3,7-Dimethyl-, (2E)-, 2,6Octadien1Ol

3,7Dimethyl, (E), 3,7-Dimethyl- 2,6-Octadien-1-Ol

3,7-Dimethyl-2,6-Octadien-1-Ol

Geraniol

Tümünü Gör

2,6-Octadien-1-Ol

3,7-Dimethyl-, 2,6-Octadien-1-Ol

3,7-Dimethyl-, (2E)-, 2,6Octadien1Ol

3,7Dimethyl, (E), 3,7-Dimethyl- 2,6-Octadien-1-Ol

3,7-Dimethyl-2,6-Octadien-1-Ol

Geraniol

İçerik Fonksiyonları

Parfüm Ajanı

Tonik

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Avrupa'da kabul edilen 26 alerjenden biridir. Alerji potansiyeli nedeniyle ayrı olarak etikette belirtilmelidir. Koku bileşeni olarak kullanıldığında ürünün içindekiler listesinde mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca durulanan ürünlerde maksimum %0.01, durulanmayan ürünlerde ise maksimum %0.001 oranında bulunmalıdır.

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunmaktadır. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce mutlaka dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmaktadır. Üreticiler, ürün formülasyonu geliştirirken bu yasal sınırlamalara uyması gerekmektedir.

Çevre Etkisi

Sucul ortamda uzun süre kalıcıdır ve toksik etkisi vardır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

44330 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26885 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

12637 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11814 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

9056 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8505 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7620 Görüntüleme