Anasayfa Ürün İnceleme Kişisel Bakım Sabun

Gladsture Lavanta Doğal Sabun 120g

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Lavanta Doğal Sabun 120g
Lavanta Doğal Sabun 120g
Lavanta Doğal Sabun 120g

NEREDEN SATIN ALABİLİRİM?

ÜRÜN WEB SİTESİ

KATEGORİ

Sabun

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

Gladsture
Lavanta Doğal Sabun 120g

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Ecomercek Puanlı (Doğrulanmış) Ürünler:

“Ecomercek Sağlık Rozeti” alan ve “Çevre Puanına” sahip olan ürünlerdir.

Ürünün sağlık ve çevre değerlendirmesi marka sahibi/distribütör firmadan alınan bilgilere istinaden Ecomercek’in Sağlık ve Çevre Kriterleri’ne göre detaylı olarak incelenerek puanlandırılmıştır.

Sağlık Rozetlerimiz:

0-1 Rozeti 1-2 Rozeti 2-3 Rozeti 3-4 Rozeti
4-5 Rozeti 5-6 Rozeti 6-7 Rozeti
7-8 Rozeti 8-9 Rozeti excellent Rozeti

Özellikle sivilcelenmeye eğilimli ciltler başta olmak üzere tüm cilt tiplerine sahip kişilerin kullanımına uygun olan bu sabun içeriğindeki lavanta yağı sayesinde akne ve sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı özellikleri ile öne çıkıyor.

Kullanımı: El, yüz ve vücut temizliğinde haricen kullanılmaktadır. Su ile köpürterek ve oluşan köpüğü cildinize masaj yaparak uygulamanızı ve ardından bol su ile durulunması önerilmektedir.

Puan Bilgisi

Ecomercek Puanlı (Doğrulanmış) Ürünler:

“Ecomercek Sağlık Rozeti” alan ve “Çevre Puanına” sahip olan ürünlerdir.

Ürünün sağlık ve çevre değerlendirmesi marka sahibi/distribütör firmadan alınan bilgilere istinaden Ecomercek’in Sağlık ve Çevre Kriterleri’ne göre detaylı olarak incelenerek puanlandırılmıştır.

Sağlık Rozetlerimiz:

0-1 Rozeti 1-2 Rozeti 2-3 Rozeti 3-4 Rozeti
4-5 Rozeti 5-6 Rozeti 6-7 Rozeti
7-8 Rozeti 8-9 Rozeti excellent Rozeti

Ürün Bilgisi

Özellikle sivilcelenmeye eğilimli ciltler başta olmak üzere tüm cilt tiplerine sahip kişilerin kullanımına uygun olan bu sabun içeriğindeki lavanta yağı sayesinde akne ve sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı özellikleri ile öne çıkıyor.

Kullanımı: El, yüz ve vücut temizliğinde haricen kullanılmaktadır. Su ile köpürterek ve oluşan köpüğü cildinize masaj yaparak uygulamanızı ve ardından bol su ile durulunması önerilmektedir.

Sağlık Puanı 8 - 9

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

Yazıyı Göster

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Hafif acı ve karakteristik kokuludur. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

badge

Nedir, Ne İşe Yarar?

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Hafif acı ve karakteristik kokuludur. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

Yazıyı Göster

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Yazıyı Göster

Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

Yazıyı Göster

Anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özelliklere sahiptir. Cildi iyi durumda tutar. Saç bakımında tonlama özelligine sahiptir ve saçı korur. Cilde diger yağlardan farklı olarak fazla derecede parlaklık verir. Etkili bir yumuşatıcıdır. Kozmetik ürünlerde pigmentlerin homojen dağılımını destekler. Saça parlaklık verir ve yumuşatarak saçı kolay taranır hale sokarken ayrıca hafif hissettirir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özelliklere sahiptir. Cildi iyi durumda tutar. Saç bakımında tonlama özelligine sahiptir ve saçı korur. Cilde diger yağlardan farklı olarak fazla derecede parlaklık verir. Etkili bir yumuşatıcıdır. Kozmetik ürünlerde pigmentlerin homojen dağılımını destekler. Saça parlaklık verir ve yumuşatarak saçı kolay taranır hale sokarken ayrıca hafif hissettirir.

Yazıyı Göster

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Yazıyı Göster

Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Shea butter içerisinde bol miktarda vitamin A, E ve F, anti-oksidanlar, mineraller ve doğal yağlar bulunur. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması ve cildin yumuşaması için oldukça etkilidir. Ayrıca cildi yatıştırmakta, cildin yaralanmasını önlemeye ve hatta mevcut yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Shea butter aynı zamanda cildin korunmasına da katkıda bulunur. Güneş ışığından, soğuk havalardan ve rüzgarlardan cildi korur. Bu özelliği sayesinde cildi çabuk yaşlanmaktan korur ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Shea butter aynı zamanda cildin güneş yanıklarını azaltmaya ve hatta önlemeye yardımcı olur. Shea butter ayrıca saç bakımında da kullanılmaktadır. Saçların nemlendirilmesine, esneklik kazanmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle saç bakımı için de kullanılabilir. Shea butter'ın cildi nemlendirmek için kullanımı oldukça basittir. Shea butter'ı elinizde ısıtın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ayrıca kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt kremleri, losyonlar, şampuanlar ve saç bakım ürünleri gibi. Sonuç olarak, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması, cildin yumuşaması, yatıştırılması, yaraların iyileşmesi, korunması ve saç bakımı için oldukça etkilidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Shea butter içerisinde bol miktarda vitamin A, E ve F, anti-oksidanlar, mineraller ve doğal yağlar bulunur. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması ve cildin yumuşaması için oldukça etkilidir. Ayrıca cildi yatıştırmakta, cildin yaralanmasını önlemeye ve hatta mevcut yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Shea butter aynı zamanda cildin korunmasına da katkıda bulunur. Güneş ışığından, soğuk havalardan ve rüzgarlardan cildi korur. Bu özelliği sayesinde cildi çabuk yaşlanmaktan korur ve cildin daha genç görünmesini sağlar. Shea butter aynı zamanda cildin güneş yanıklarını azaltmaya ve hatta önlemeye yardımcı olur. Shea butter ayrıca saç bakımında da kullanılmaktadır. Saçların nemlendirilmesine, esneklik kazanmasına ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle saç bakımı için de kullanılabilir. Shea butter'ın cildi nemlendirmek için kullanımı oldukça basittir. Shea butter'ı elinizde ısıtın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. Ayrıca kozmetik ürünlerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cilt kremleri, losyonlar, şampuanlar ve saç bakım ürünleri gibi. Sonuç olarak, Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter) cildin nemlendirilmesi, esneklik kazanması, cildin yumuşaması, yatıştırılması, yaraların iyileşmesi, korunması ve saç bakımı için oldukça etkilidir.

Yazıyı Göster

Çevre Puanı 8 - 9

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Hayvanlar üzerinde test yapmayan markadır. Peta ya da Cruelty Free gibi hayvanlar üzerinde test yapılmadığına dair sertifika henüz alınmamıştır.

8 - 9

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Hayvanlar üzerinde test yapmayan markadır. Peta ya da Cruelty Free gibi hayvanlar üzerinde test yapılmadığına dair sertifika henüz alınmamıştır.

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Ambalaj olarak geri dönüştürülebilir materyal kullanılmıştır.

9 - 10

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Ambalaj olarak geri dönüştürülebilir materyal kullanılmıştır.

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Kargoda kullanılan materyal geri dönüştürülebilir yapıdadır.

9 - 10

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargoda kullanılan materyal geri dönüştürülebilir yapıdadır.

VeganVegan Ürün

İçerikleri bakımından vegan üründür. Vegan sertifikası henüz alınmamıştır.

8 - 9

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

İçerikleri bakımından vegan üründür. Vegan sertifikası henüz alınmamıştır.

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Firmanın sosyal sorumluluk üzerine herhangi bir aktivitesi henüz bulunmamaktadır.

0 - 2

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

Firmanın sosyal sorumluluk üzerine herhangi bir aktivitesi henüz bulunmamaktadır.

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Araştırmalara göre, içeriğinde bulunan bazı ham maddelerin çevre üzerinde olumsuz etkileri olduğuna ulaşılmıştır. Ürün içeriğinde yer alan ham maddelerin içerik bilgilerini görmek için "İçerik İnceleme" sayfamızı kontrol edebilirsiniz.

8 - 9

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama

Araştırmalara göre, içeriğinde bulunan bazı ham maddelerin çevre üzerinde olumsuz etkileri olduğuna ulaşılmıştır. Ürün içeriğinde yer alan ham maddelerin içerik bilgilerini görmek için "İçerik İnceleme" sayfamızı kontrol edebilirsiniz.