Ana Sayfa İçerik İnceleme

İçerik Detay

Linalol Nedir?

( Linalool (N/HM) )

Linalool (N/HM)

Çevre Etkisi

Çevresel bir toksin olduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır.

Sağlık Etkisi

Cilt ve gözde tahrişe neden olabilir. Alerjik cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Linalool'ün oksidasyon ürünleri, özellikle hidroperoksitlerin cilt üzerinde hassaslaştırıcı etkisi vardır. Kozmetik Yönetmeliği'ne göre öjenolün formüldeki konsantrasyonu durulanmayan ürünlerde % 0,001, durulanan ürünlerde % 0,01 oranlarını aşması durumunda, bu maddenin varlığı, “ÜRÜN BİLEŞENLERİ” listesinde belirtilmiş olmalıdır.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır.

Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir.

Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

.

Etikette Nasıl Görürüz?

LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL, LINALOOL, 1,6OCTADIEN3OL, 3,7-DIMETHYL-1,6-OCTADIENE-3-OL

Fonksiyonlar

Koku Giderici

Parfüm Ajanı

Koku Giderici

Parfüm Ajanı

Diğer İçerikler