Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Yüz Bakımı

Nivea Aqua Rose Nemlendirici Yüz Spreyi

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

6 - 7

Aqua Rose Nemlendirici Yüz Spreyi
Aqua Rose Nemlendirici Yüz Spreyi

KATEGORİ

Yüz Bakımı

İNCELEME TARİHİ

13 Ocak 2023

Nivea
Aqua Rose Nemlendirici Yüz Spreyi

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı 6 - 7

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Su

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Su

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yazıyı Göster

Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ürünleri, vücut losyonları, kremler, güneş koruma ürünleri, makyaj temizleyiciler veya yüz temizleyiciler gibi kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde genellikle emülgatör, nemlendirici ve solüsyon stabilizatörü olarak kullanılır. Butylene Glycol, emülgatör olarak kullanıldığında, cildinizdeki yağ ve su arasındaki dengeyi sağlar. Bu madde, cildinizdeki yağın ve suyun dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlar ve cildinizin daha pürüzsüz ve parlak görünmesine neden olur. Butylene Glycol, solüsyon stabilizatörü olarak kullanıldığında, kozmetik ürünlerin içindeki maddelerin karışmasını ve çözünmesini sağlar. Bu madde, kozmetik ürünlerin içindeki maddelerin daha iyi bir şekilde karışmasını ve çözünmesini sağlar ve bu sayede daha etkili bir şekilde cildinize uygulanır. Bu madde, cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için kullanılan birçok kozmetik ürünün içinde bulunur. Özellikle cilt bakım ürünleri, şampuanlar, saç bakım ürünleri ve vücut losyonları gibi ürünlerde yaygın olarak kullanılır. Butylene Glycol, aynı zamanda parfümler, güneş koruma ürünleri ve ruj gibi kozmetik ürünlerin içinde de kullanılabilir. Butylene glycol, cildin nem dengesini koruyan bir bileşendir. Cildin nem seviyesini arttırmak için kullanıldığında, cilt parlak ve yumuşak bir görünüm elde eder. Ayrıca cildin üst katmanlarını nemlendirerek cildin daha iyi hale gelmesine ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle, özellikle kuru ve yağlı ciltler için uygun bir bileşendir. Butylene glycol aynı zamanda cildin pürüzsüzleştirilmesinde de etkilidir. Cildin yüzeyinin düzgünleştirilmesi, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu madde ayrıca cildin sıkılaşmasını sağlar, yorgun ve yıpranmış görünen cildi yenileyerek cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Butylene glycol, cildin yatıştırılmasında da etkilidir. Cildin iltihaplanmasını azaltarak cildin daha rahat ve rahat hale gelmesini sağlar. Bu madde ayrıca, cildin yanık veya tahriş olmuş ciltte rahatlatıcı etkide bulunur. Butylene Glycol, birçok cilt tipine uygun olduğu için geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ancak, herhangi bir kozmetik ürününü kullanmadan önce deneme cildinizin ufak bir kısmında denemenizi tavsiye ederiz.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ürünleri, vücut losyonları, kremler, güneş koruma ürünleri, makyaj temizleyiciler veya yüz temizleyiciler gibi kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde genellikle emülgatör, nemlendirici ve solüsyon stabilizatörü olarak kullanılır. Butylene Glycol, emülgatör olarak kullanıldığında, cildinizdeki yağ ve su arasındaki dengeyi sağlar. Bu madde, cildinizdeki yağın ve suyun dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlar ve cildinizin daha pürüzsüz ve parlak görünmesine neden olur. Butylene Glycol, solüsyon stabilizatörü olarak kullanıldığında, kozmetik ürünlerin içindeki maddelerin karışmasını ve çözünmesini sağlar. Bu madde, kozmetik ürünlerin içindeki maddelerin daha iyi bir şekilde karışmasını ve çözünmesini sağlar ve bu sayede daha etkili bir şekilde cildinize uygulanır. Bu madde, cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için kullanılan birçok kozmetik ürünün içinde bulunur. Özellikle cilt bakım ürünleri, şampuanlar, saç bakım ürünleri ve vücut losyonları gibi ürünlerde yaygın olarak kullanılır. Butylene Glycol, aynı zamanda parfümler, güneş koruma ürünleri ve ruj gibi kozmetik ürünlerin içinde de kullanılabilir. Butylene glycol, cildin nem dengesini koruyan bir bileşendir. Cildin nem seviyesini arttırmak için kullanıldığında, cilt parlak ve yumuşak bir görünüm elde eder. Ayrıca cildin üst katmanlarını nemlendirerek cildin daha iyi hale gelmesine ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle, özellikle kuru ve yağlı ciltler için uygun bir bileşendir. Butylene glycol aynı zamanda cildin pürüzsüzleştirilmesinde de etkilidir. Cildin yüzeyinin düzgünleştirilmesi, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu madde ayrıca cildin sıkılaşmasını sağlar, yorgun ve yıpranmış görünen cildi yenileyerek cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Butylene glycol, cildin yatıştırılmasında da etkilidir. Cildin iltihaplanmasını azaltarak cildin daha rahat ve rahat hale gelmesini sağlar. Bu madde ayrıca, cildin yanık veya tahriş olmuş ciltte rahatlatıcı etkide bulunur. Butylene Glycol, birçok cilt tipine uygun olduğu için geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ancak, herhangi bir kozmetik ürününü kullanmadan önce deneme cildinizin ufak bir kısmında denemenizi tavsiye ederiz.

Yazıyı Göster

Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanılan versiyonu sentetiktir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanılan versiyonu sentetiktir.

Yazıyı Göster

Çok işlevli bir yardımcı bileşendir. 1,2 heksandiol, cilt bakımı formülasyonunda 3 ana fonksiyona hizmet etmektedir. Nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir, bazı bileşenler için çözücü görevi görebilir ve koruyucuların antimikrobiyal aktivitesini artırabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Çok işlevli bir yardımcı bileşendir. 1,2 heksandiol, cilt bakımı formülasyonunda 3 ana fonksiyona hizmet etmektedir. Nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir, bazı bileşenler için çözücü görevi görebilir ve koruyucuların antimikrobiyal aktivitesini artırabilir.

Yazıyı Göster

Doğal hint yağından üretilen PEG-40 hint yağı polietilen glikol türevlerinden sadece biridir. PEG 40 açık sarı renkli hafif viskoz bir sıvıdır. Kozmetikte yüzey aktif madde olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Doğal hint yağından üretilen PEG-40 hint yağı polietilen glikol türevlerinden sadece biridir. PEG 40 açık sarı renkli hafif viskoz bir sıvıdır. Kozmetikte yüzey aktif madde olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Tetrasodyum EDTA (etilendiamintetraasetik asit anlamına gelir), bir "şelatlayıcı" olarak kullanılan suda çözünür bir bileşendir, bu da belirli mineral iyonlarını etkisiz hale getirmek için bağlandığı anlamına gelir. Bu sayede küf ve diğer mikroorganizmaların büyümesini durdurduğu için kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin bozulmasını önleyebilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Tetrasodyum EDTA (etilendiamintetraasetik asit anlamına gelir), bir "şelatlayıcı" olarak kullanılan suda çözünür bir bileşendir, bu da belirli mineral iyonlarını etkisiz hale getirmek için bağlandığı anlamına gelir. Bu sayede küf ve diğer mikroorganizmaların büyümesini durdurduğu için kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin bozulmasını önleyebilir.

Yazıyı Göster

Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde özellikle kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde özellikle kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Isparta gülünün petallerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Kozmetik sektöründe cilt besleyici, tonik, göz altı morlukları ve şişliklerinde, cilt tahrişlerinde yatıştırıcı gibi amaçlarla kullanılır.

badge

Nedir, Ne İşe Yarar?

Isparta gülünün petallerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Kozmetik sektöründe cilt besleyici, tonik, göz altı morlukları ve şişliklerinde, cilt tahrişlerinde yatıştırıcı gibi amaçlarla kullanılır.

Yazıyı Göster

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

Yazıyı Göster

Pantolakton, cildin nemi tutmasına yardımcı olmak için bir nemlendirici görevi görür ve cildin parlak, sağlıklı ve dolgun görünmesini sağlar. Pantenol harika bir nemlendirici bileşen sağlar. Araştırmalar, transepidermal su kaybını (deriden buharlaşan su) azalttığını göstermiştir. Sadece %1 pantenol içeren ürünler cildi hızla nemlendirerek daha esnek bir his ve görünüm sağlar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pantolakton, cildin nemi tutmasına yardımcı olmak için bir nemlendirici görevi görür ve cildin parlak, sağlıklı ve dolgun görünmesini sağlar. Pantenol harika bir nemlendirici bileşen sağlar. Araştırmalar, transepidermal su kaybını (deriden buharlaşan su) azalttığını göstermiştir. Sadece %1 pantenol içeren ürünler cildi hızla nemlendirerek daha esnek bir his ve görünüm sağlar.

Yazıyı Göster

Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

Yazıyı Göster

Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara karşı korur. Suda benziok aside parçalanır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara karşı korur. Suda benziok aside parçalanır.

Yazıyı Göster

Sorbik asit, doğal olarak üvez (üvez olarak da bilinir) meyvelerinden elde edilen veya sentetik olarak üretilen bir koruyucudur. Sorbik asit adı, üvezin taksonomik adı olan Sorbus aucuparia'dan gelir. Sorbik asit, bakteri, küf ve mantarların büyümesini önlemek için kullanılır. Güvenliği ve etkinliği, birkaç gıda, kozmetik ve hatta kontakt lens solüsyonları dahil olmak üzere çeşitli ürünlerde yararlı olmasını sağlar. En iyi 4,5 veya daha düşük asidik pH'ta çalışma eğilimindedir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sorbik asit, doğal olarak üvez (üvez olarak da bilinir) meyvelerinden elde edilen veya sentetik olarak üretilen bir koruyucudur. Sorbik asit adı, üvezin taksonomik adı olan Sorbus aucuparia'dan gelir. Sorbik asit, bakteri, küf ve mantarların büyümesini önlemek için kullanılır. Güvenliği ve etkinliği, birkaç gıda, kozmetik ve hatta kontakt lens solüsyonları dahil olmak üzere çeşitli ürünlerde yararlı olmasını sağlar. En iyi 4,5 veya daha düşük asidik pH'ta çalışma eğilimindedir.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

Yazıyı Göster

Citronellol, gül benzeri hoş bir kokuya sahip çok yaygın bir koku bileşenidir . Birleşik Krallık'ta, içerik listelerinde en sık listelenen üçüncü parfümdür. Doğal olarak sardunya yağında (yaklaşık %30) veya gül yağında (yaklaşık %25) bulunabilir. Tüm koku bileşenlerinde olduğu gibi sitronelol da alerjik kontakt dermatite neden olabilir ve parfüm alerjiniz varsa bundan kaçınılmalıdır. Kokulara duyarlı olduğu bilinen 178 kişiyle 2001 yılında dünya çapında yapılan bir çalışmada, citronellol vakaların %5.6'sında pozitif sonuç vermiştir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Citronellol, gül benzeri hoş bir kokuya sahip çok yaygın bir koku bileşenidir . Birleşik Krallık'ta, içerik listelerinde en sık listelenen üçüncü parfümdür. Doğal olarak sardunya yağında (yaklaşık %30) veya gül yağında (yaklaşık %25) bulunabilir. Tüm koku bileşenlerinde olduğu gibi sitronelol da alerjik kontakt dermatite neden olabilir ve parfüm alerjiniz varsa bundan kaçınılmalıdır. Kokulara duyarlı olduğu bilinen 178 kişiyle 2001 yılında dünya çapında yapılan bir çalışmada, citronellol vakaların %5.6'sında pozitif sonuç vermiştir.

Yazıyı Göster

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene Avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene Avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

Yazıyı Göster

Metil benzoat, C6H5CO2CH3 kimyasal formülüne sahip bir ester olan organik bir bileşiktir. Suda az çözünen, ancak organik çözücülerle karışabilen renksiz bir sıvıdır. Güçlü, kuru meyvemsi, hafif fenolik bir kokuya sahiptir. Keskin bir kokusu vardır ve parfümeride kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Metil benzoat, C6H5CO2CH3 kimyasal formülüne sahip bir ester olan organik bir bileşiktir. Suda az çözünen, ancak organik çözücülerle karışabilen renksiz bir sıvıdır. Güçlü, kuru meyvemsi, hafif fenolik bir kokuya sahiptir. Keskin bir kokusu vardır ve parfümeride kullanılır.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluşturulur.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluşturulur.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama