Ana Sayfa İçerik İnceleme

İçerik Detay

Oktokrilen Nedir?

( Octocrylene )

Octocrylene

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre çözünmeden kalır ve çok toksik etkisi bulunmaktadır. Canlılarda biyobirikime neden olabilir.

Sağlık Etkisi

Octocrylene, cilt tarafından emilebilen bileşenlerden biridir. Bazı araştırmalar, ışığa maruz kaldığında potansiyel olarak zararlı serbest radikal oluşumunu teşvik edebileceğini göstermiştir. Serbest radikaller DNA'ya zarar verebileceğinden, bu bileşeni güneş kremi formülasyonunda kullananlarda kullanmayanlara kıyasla melanom (cilt kanseri) insidansının artmasına katkıda bulunmuş olabileceğine dair endişeler bulunmaktadır. Kozmetik Yönetmeliği'ne göre maksimum %10 (asit olarak) oranında kullanılabilir.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Renksiz yağlı bir sıvı olan oktokrilen, UVB ve UVA aralığında cildi koruyan yağda çözünebilen kimyasal güneş koruyucu ajanıdır.

Oldukça fotostabil (95 dakikada SPF korumasının %10’unu kaybeder) olan oktokrilen, genellikle avobenzone gibi diğer foto-kararsız UV filtrelerini stabilize etmek için kullanılır.

.

Etikette Nasıl Görürüz?

UV ABSORBER-3, 2-ETHYLHEXYL ESTER, 2-CYANO-3.3-DIPHENYL- 2-ETHYLH EXYL ETHER 2-PROPENOIC ACID, 2-ETHYLH EXYL ETHER 2-PROPENOIC ACID, 2-ETHYLHEXYL 2-CYANO-3,3-DIPHENYL-2-PROPENOATE, OCTOCRILENO, OCTOCRILENUM, OCTOCRYLENE

Fonksiyonlar

Işık Stabilizatörü

UV Emici

UV Filtresi

Işık Stabilizatörü

UV Emici

UV Filtresi

Diğer İçerikler