Ana Sayfa İçerik İnceleme

İçerik Detay

Fenoksietanol Nedir?

( Phenoxyethanol )

Phenoxyethanol

Çevre Etkisi

Biyobirikim göstermez. Çevre üzerine olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Sağlık Etkisi

Kullanım kıısıtı mevcuttur. Avrupa Birliği kozmetik ürünlerde %1 oranında kullanımına onay vermiştir. Gözler üzerine ciddi tahriş riski vardır. Cilt tahrişine neden olabillir. Fakat uygun konsatrasyonlarla bu riskler azaltılmaya çalışılmıştır. Akut orak toksik maddedir. Yutulması halinde nörotoksisite ve nefrotoksisite riski mevcuttur. Mutajenik değilir, üreme sistemi tehlikesi oluşturmaz.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir.

Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanılan versiyonu sentetiktir.

.

Etikette Nasıl Görürüz?

2-HYDROXYETHYL PHENYL ETHER, 2-PHENOXY- ETHANOL, 2-PHENOXYETHANOL, 2-PHENOXYETHYL ALCOHOL, ETHANOL, 2-PHENOXY-, ETHANOL, 2PHENOXY, ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXYETHANOL, and PHENOXYTOL

Fonksiyonlar

Antimiktobiyel

Koruyucu

Antimiktobiyel

Koruyucu

Diğer İçerikler