Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı
Water Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Üretimde kullanılan suyun içeriğinde Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve toplam koliform bakteri gibi patojen (hastalığa neden olan...

Çok İyi

C12-15 Alkyl Benzoate C12-15 Alkil Benzoat C12-15 alkil benzoat, kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve doku geliştirici bir bileşen olarak kullanılan sentetik bir bileşendir. Ürünlere hafif yumuşatıcı, ipeksi ve yağlı olmayan doku v...

Çok İyi

Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (Nano) Metilen Bis-Benzotriazolil Tetrametilbutilfenol Bu kimyasal üzerinde az sayıda çalışma bulunmaktadır. Fotostabildir ve cilt tarafından emilmez. Kozmetik ürünü ışığın bozucu etkilerinden korur ve ürünün raf ömrünü iyileştirir. ...

İyi

Dicaprylyl Carbonate Dikaprilil Karbonat Dikaprilil karbonat, koruyucu bir film tabaka oluşturarak cildin lipid tabakasını güçlendirmeye çalışan bir cilt düzenleyici ve yumuşatıcıdır. Cildi ardında yağlı bir his bırakmadan n...

İyi

Silica Silika Silika, kumun en yaygın bileşenidir. Silika, SiO2 kimyasal formülü veya silikon dioksit ile silikon ve oksijenden oluşan kimyasal bileşiğin başka bir adıdır. Silikanın birçok farklı formu...

Çok İyi

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine Bis-Etilheksiloksifenol Metoksifenil Triazin Bemotrizinol veya bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazin, güneş koruyucu ürünlerinde bulunan kimyasal bir UV filtresidir. Öncelikle UV-A ışınlarını emer. Daha eski geniş spektrumlu ki...

Çok İyi

Aluminum Starch Octenylsuccinate Alüminyum Nişasta Oktenilsüksinat Bu bileşen, kimyasal olarak modifiye edilmiş nişastanın bir alüminyum tuzudur. Alüminyum Nişasta Oktenilsüksina Kozmetikte kullanılan sentetik bir toz kıvamlaştırıcı madde, emici ve topa...

Orta

Butyl Methoxydibenzoylmethane Butil Metoksidibenzoilmetan;Avobenzon Butil metoksidibenzoilmetan, güneşten gelen UVA ışınlarına karşı koruma sağlayan sentetik bir güneş koruyucu bileşendir. Güneş ışınları cildin alt katmanlarına kadar etki ederek ya...

İyi

CI 77891 CI 77891 Titanyum dioksit, kozmetikte koyulaştırıcı, opaklaştırıcı ve güneşten koruyucu bir bileşen olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur ve cilt hassasiye...

Düşük

Diethylhexyl Butamido Triazone Dietilheksil Butamido Triazon Yağda çok çözünür olan ve yüksek SPF değerlerine ulaşmak için daha düşük konsantrasyonlar gerektiren bir kimyasal güneş koruyucu ajandır. (izin verilen maksimum %10 konsantrasyonda bir...

İyi

Diisopropyl Adipate Diizopropil Adipat Diizopropil Adipat, izopropil alkol Adipik Asitten oluşan bir esterdir. Kozmetik endüstrisinde plastikleştirici olarak kullanılabilir. Yani başka türlü kolayca deforme edilemeyen, dağılamayan...

İyi

PEG-100 Stearate PEG-100 Stearat PEG-100 stearat, kozmetik formüllerde emülgatör/temizleme maddesi olarak kullanılabilen çok görevli bir bileşendir. Cilde yumuşak ve nemli bir his verir. Temizleyici ürünlerde köpük oluşu...

Orta

Potassium Cetyl Phosphate Potasyum Cetyl Fosfat Stabilizasyonu zor emülsiyonlar (yağ+su karışımları) için kullanılan bir emülgatördür. SPF korumasını artırabildiği ve formülün su direncini artırabildiği için özellikle güneş ...

İyi

Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

İyi

VP/Eicosene Copolymer VP/Eikosen Kopolimer VP/eikosen kopolimeri, bir film oluşturucu madde ve ürünlerde dokuyu geliştiren viskozite arttırıcı bir madde olarak işlev görmek de dahil olmak üzere kozmetik formüllerde birden çok rol o...

Orta

Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer Akrilatlar/Amonyum Metakrilat Kopolimer Akrilatlar/Amonyum Metakrilat Kopolimer, kozmetik ürünlerde kullanılan bir polimer türüdür. Bu polimer, bir dizi monomerin kopolimerizasyonuyla elde edilir ve farklı kozmetik ürünlerde çeşi...

Düşük

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Akrilatlar/C10-30 Alkil Akrilat Crospolimer AACP, bu polimer molekülü (tekrarlanan alt birimlerden veya monomerlerden oluşan büyük moleküldür. Polimerin hem suyu hem de yağı bağlamasına izin veren hem hidrofilik hem de hidrofobik gru...

Düşük

Alumina Alüminyum Oksit Alumina (Al2O3), alüminyum oksit olarak bilinir ve büyük ölçüde doğal olarak boksit, kristobalit ve diaspore gibi mineraller içinde bulunur. İlk olarak, boksit ya da diğer alüminyum mineral...

Çok İyi

Decyl Glucoside Desil Glikozit Decyl Glucoside, vücut bakımında yaygın olarak kullanılan nazik temizleme özelliğine sahip bir yüzey aktif maddedir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır. Durulanan ürünlere köpürme ...

İyi

Benzoic Acid Benzoik Asit Benzoik asit, cilt bakım formülasyonlarında koruyucu ve pH ayarlayıcı olarak işlev görür. Özellikle su bazlı formüllerde kontaminasyonu önlemek için diğer koruyucularla birlikte kullanı...

İyi

Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

İyi

Caprylic/Capric Triglyceride Kaprilik/Kaprik Trigliserit Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz...

İyi

Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

İyi

Caprylyl Glycol Kaprilil Glikol Kaprilil glikol (1,2-oktandiol) bir cilt bakım maddesi olarak kullanılır;antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Kozmetik endüstrisinde kullanıldığında cildi iyi durumda tutmaya yarar. Kozmetik en...

İyi

Glyceryl Dibehenate Gliseril Dibehenat Gliseril dibehenat, gliserol ile behenik asidin bir diesteridir. Bununla birlikte, nadiren tek başına dibehenat olarak gelir, bunun yerine mono-, di- ve tri-benenat, ağırlıklı olarak behenik asi...

Çok İyi

Glyceryl Behenate Gliseril Behenat Gliseril Behenat su ve yağ bazlı bileşenlerin bir arada kalmasını sağlayarak emülsiyon stabilizasyonuna yardımcı olur. Su ve yağ fazının ayrılmasını engeller ve ürünün homojen ve kar...

Çok İyi

Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

CI 77492 CI 77492;Sarı Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

Oxothiazolidine Oksotiyazolidin Oksotiyazolidin, kozmetik ürün formülasyonlarında cilt koruyucu olarak kullanılır. Bu sayede dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden cildi korumaya yardımcı olur.

Çok İyi

CI 77491 CI 77491;Kırmızı Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

CI 77499 CI 77499;Siyah Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

Sodium Benzoate Sodyum Benzoat Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara kar...

İyi

Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

İyi

Stearyl Alcohol Stearil Alkol Stearil alkol, bitkilerde ve böceklerde doğal olarak bulunan bitkisel kaynaklı bir bileşendir. Ayrıca memeli dokularında bulunabilen hayvan kaynaklı bir bileşendir. Sentetik olarak ise, 1-okta...

İyi

Propylene Glycol Propilen Glikol Propilen glikol cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir nem çekici ajandır. Suyu cilde çekerek daha esnek, nemli bir cilt için orada kalmasına yardımcı olur. Ayrıca çözücü, penet...

İyi

Triethyl Citrate Trietil Sitrat Trietil sitrat, sitrik asidin trietil esteridir. Trietil sitrat, butil veya etil alkolün sitrik asit ile birleştirilmesiyle yapılır ve sitrik asidin organik esterleri olarak adlandırılır. Triet...

İyi

Tocopheryl Glucoside Tokoferil Glukozit Tocopheryl Glucoside, E vitamini (tokoferol) ve glukozun birleşmesiyle oluşan bir bileşiktir. Kozmetik ürünlerde çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Tocopheryl Glucoside, güçlü antioksidan ...

Çok İyi

Tribehenin Tribehenin Tribehenin, cildi yenileyen gliserin ve behenik asit olarak bilinen cildi iyileştiren ve nem kaybını önlemeye yardımcı olan bir yağ asidi karışımıdır. Bu yumuşak mum benzeri içerik aynı...

Çok İyi

Xanthan Gum Ksantan Sakızı Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasy...

İyi

Ek Bilgiler Açıklama