Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Chinese Ginseng & Rice - Aydınlatıcı Ve Arındırıcı Maske

Marka:

The Body Shop

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

Luffa Cylindrica Fruit Sünger Kabağı Meyvesi Luffa Cylindrica Meyvesi, Sünger Kabağı, Luffa cylindrica, Cucurbitaceae'nin meyvelerinden elde edilen bir bitki materyalidir. Vücut yüzeyinde bulunan maddeleri uzaklaştırır, dişlerin temizle...

İyi

Kaolin Kaolin Kaolin bir kil türüdür veya daha doğrusu, doğal olarak oluşan sulu bir alüminyum silikattır. Kaolin beyasz renginden dolayı kozmetik formüllere opaklık ve beyazlık kazandırmak için küç...

İyi

Cetyl Alcohol Setil Alkol Cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerin kıvamını ayarlamak için kullanılır. Saçı yumuşatmaya ve taranmasının kolaylaşmasına yardımcı olur.

İyi

Sesamum Indicum Seed Oil Susam Yağı Sesamum indicum bitkisi tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Sakinleştirici, yumuşatıcı ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Cildin en üst katmanında koruyuc...

İyi

Argilla Kil Kil kozmetik formülasyonlarda fiziksel peeling, fazla yağı emme, kiri ve yabancı maddeleri temizleme ve cildi canlandırma amaçlarıyla kullanılmaktadır.

İyi

Magnesium Aluminum Silicate Magnezyum Alüminyum Silikat Magnezyum alüminyum silikat, magnezyum, alüminyum, silika ve oksijenden oluşan doğal olarak oluşan bir kildir. Kil daha sonra saflaştırılır ve kozmetik formüllerin dokusunu ve işlevini iyil...

Orta

PEG-100 Stearate PEG-100 Stearat PEG-100 stearat, kozmetik formüllerde emülgatör/temizleme maddesi olarak kullanılabilen çok görevli bir bileşendir. Cilde yumuşak ve nemli bir his verir. Temizleyici ürünlerde köpük oluşu...

Orta

Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

İyi

Alcohol Denat. Alkol Denat Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya...

İyi

Decyl Glucoside Desil Glikozit Decyl Glucoside, vücut bakımında yaygın olarak kullanılan nazik temizleme özelliğine sahip bir yüzey aktif maddedir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır. Durulanan ürünlere köpürme ...

İyi

Perlite Perlite Perlit, volkanik kayalardan elde edilen doğal olarak türetilmiş bir mineraldir. Cilt bakımında perlit, cildin doğal nefes alma kabiliyetini engellemeden nemi emme özelliğinden dolayı kullanı...

Çok İyi

Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

Butyrospermum Parkii Butter Shea Yağı;Karite Yağı Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kull...

İyi

Propylene Glycol Propilen Glikol Propilen glikol cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir nem çekici ajandır. Suyu cilde çekerek daha esnek, nemli bir cilt için orada kalmasına yardımcı olur. Ayrıca çözücü, penet...

İyi

Salicylic Acid Salisilik Asit Salisilik asit, birçok meyvede veya söğüt kabuğu gibi bazı bitkilerde doğal olarak bulunur. Fakat günümüzde sentetik olarak üretilir.Kozmetikte koruyucu, saç kremi olarak veya yumuşatıc...

Düşük

Trisodium Ethylenediamine Disuccinate Trisodyum Etilendiamin Diskinat NICNAS güvenlik değerlendirmesine göre, Trisodyum Etilendiamin Disüksinat %93 saflığa sahiptir. Trisodyum Etilendiamin Disüksinat, EDTA'nın yapısal bir izomeridir: genel olarak aynı formül...

Çok İyi

Limonene Limonen Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen...

Orta

Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

Menthol Mentol Mentol, nane ve nane yağlarından elde edilir. Cilt üzerinde canlandırıcı etkisi sebebiyle kozmetikte kullanılmaktadır. Ayrıca ağrı kesici, kaşıntı azaltıcı, antibakteriyel, mantar önl...

Orta

Panax Ginseng Root Extract Ginseng Kökü Ekstresi Adını Yunanca'da her şeyi iyileştiren anlamına gelen Panacea'dan alır. Ginseng köklerinin bir ekstresidir. Cilde uygulanan ginseng kökü, çeşitli flavonoidler gibi çok sayıda antioksidan b...

İyi

Citral Sitral Limon gibi kokan, acı tatlı bir tada sahip koku bileşenidir. Limon, portakal, mine çiçeği gibi birçok bitkinin yağında doğal olarak bulunabilir. Tıraş losyonları, banyo ürünleri, nemlen...

Orta

Citronellol Citronellol Citronellol, gül benzeri hoş bir kokuya sahip çok yaygın bir koku bileşenidir . Birleşik Krallık'ta, içerik listelerinde en sık listelenen üçüncü parfümdür. Doğal olarak sardunya yağ...

Orta

Linalool Linalol Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafınd...

Orta

Menthoxypropanediol Mentoksipropandiol Menthoxypropanediol, mentolden sentetik olarak türetilen bir bileşendir. Kozmetik ve güzellik ürünlerinde koku veya istenmeyen kokuları maskelemek amacıyla kullanılır. Mentolden daha fazla s...

İyi

Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

İyi

Tetrasodium Pyrophosphate Tetrasodyum Pirofosfat Tetrasodyum pirofosfat (TSPP) Tartar oluşumunu önlemek, magnezyum ve kalsiyumu uzaklaştırmak için kullanılan bir sekestrasyon maddesidir. TSPP, dişlerin üzerinde bulunan tartarı çıkaramaz, ...

İyi

Dextrin Dekstrin Kıvam arttırıcı, nemlendirici, köpük arttırıcı, yapışma arttırıcı ve dolgu maddesi olabilen bir yardımcı bileşen. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan bir polisakkarit ...

Çok İyi

Eugenol Öjenol Öjenol, birçok bitkide doğal olarak bulunan (karanfil yağı, hindistan cevizi, tarçın ve defne yaprağında) karanfil benzeri bir aromaya sahip açık ve soluk sarı bir sıvıdır. Kozmetik ür...

Orta

Oryza Sativa Extract Pirinç Ekstresi Asya pirinci veya basitçe pirinç olarak bilinen Poaceae familyasına ait Oryza sativa L. tohumları, dünya nüfusunun yarısı tarafından tüketildiği için en önemli tahıllardan biri olarak ka...

İyi

CI 77891 CI 77891 Titanyum dioksit, kozmetikte koyulaştırıcı, opaklaştırıcı ve güneşten koruyucu bir bileşen olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur ve cilt hassasiye...

Düşük

Sodium Benzoate Sodyum Benzoat Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara kar...

İyi

Xanthan Gum Ksantan Sakızı Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasy...

İyi

Ek Bilgiler Açıklama