Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

HC Brezilya Fönlü Saçlar İçin Sülfatsız Şampuan - 340 ml

Marka:

HC Care

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı
Sodium Cocoamphoacetate Sodyum Kokoamfoasetat Sodyum kokoamfoasetat, hindistan cevizi yağ asitlerinden elde edilen nazik temizleme özelliğine sahip bir yüzey aktif maddedir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır.

İyi

Lauryl Glucoside Lauril Glikozit Lauril glukozit, saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan hafif bir temizlik maddesidir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır.

İyi

Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

Sodium Cocoyl Glutamate Sodyum Kokoil Glutamat Sodyum kokoil glutamat, kokoil glutamik asidin bir sodyum tuzudur. Piyasada bulunan diğer yüzey aktif maddelerle kıyaslandığında daha hafif bir maddedir. Hindistan cevizi yağının içerisindek...

İyi

Disodium Laureth Sulfosuccinate Disodyum Laureth Sülfosüksinat Disodyum Laureth Sulfosuccinate veya DLS, aralıktaki en hafif olanlardan biri olan anyonik bir yüzey aktif maddedir. Sanılanın aksine sülfatların bir parçası değildir, saçı ve vücudu SLES'...

Çok İyi

Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

Glycol Distearate Glikol Distearat Glikol distearat, doğal olarak oluşan bir yağ asidi olan stearik asit bazlı bir bileşiktir. Cildi veya saçı yumuşatmak için kullanılan beyaz veya krem renkli mumsu katı bir malzemedir. Kıv...

İyi

Glyceryl Oleate Gliseril Oleat Gliseril Oleat, doğal olarak oluşan bir yağ asidi olan oleik asit ve gliserinden oluşur. Gliseril oleat;kozmetikte yumuşatıcı, yüzey aktif madde, emülgatör ve koku bileşeni olarak kullanıl...

İyi

Cocamidopropyl Betaine Kokamidopropil Betain Kokamidopropil betain, özellikle yüz ve vücut yıkama ürünlerindde kullanılan bir temizleyici ajandır. Hafif bir temizleyici olması nedeniyle çoğunlukla başka temizlik ajanlarla birlikte ku...

İyi

Amodimethicone Amodimetikon Uzun süreli saç bakım faydaları nedeniyle özellikle saç bakım ürünleri için önerilir. Saç ürünlerinde elektriklenme önleyici etkisi vardır. Aynı zamanda saça parlaklık ve kolay tara...

Düşük

Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

İyi

C12-13 Alkyl Lactate C12-13 Alkil Laktat C12-13 Alkil Laktat, 12 ve 13 karbon atom zincirli alkil alkolün ve laktik asidin bir esteridir. Kişisel bakım ve kozmetik ürünlerde öncelikle nemlendirici olarak kullanılır. Kremler, şampuan...

Çok İyi

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate Sodyum Lauril Glukoz Karboksilat Sodyum lauril glukoz karboksilat, hindistan cevizi yağ asitlerinden elde edilen nazik temizleme özelliğine sahip bir yüzey aktif maddedir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır. Emülgatör o...

İyi

Trideceth-12 Trideceth-12 Trideceth bileşenleri, etilen oksidin tridesil alkol ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir. Sayısal gösterim, moleküldeki tekrarlayan etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını belirtir. Kozm...

Orta

C11-15 Pareth-7 C11-15 Pareth-7 C11-15 Pareth-7, yağ alkolleri ve polietilen glikollerin karıştırılmasıyla yapılır. Bir emülgatör ve yüzey aktif maddedir ve bu nedenle su ve yağ bazlı bileşenlerin birbirine bağlanmas...

Düşük

Sodium PCA Sodyum PCA Sodyum PCA, PCA'nın sodyum tuzudur (pirolidon karboksilik asit, doğal bir amino asit türevi). Tuz formunda olması suda çözünür olmasını sağlar. Bitkiler, meyveler ve yağlar gibi doğal ola...

Çok İyi

Laureth-9 Laureth-9 Laureth-9, kozmetik ürünlerde emülgatör ve yüzey aktif madde olarak kullanılmaktadır. Yüzey aktif olarak kullanıldığında ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır. Emülgatör olarak kull...

Orta

PEG-75 Shea Butter Glycerides PEG-75 Shea Yağı Gliserit PEG-75 shea yağı gliseridleri, shea yağından alınan gliseridlerden (yağ asitleri) ve nemlendirici özelliklere sahip hafif bir polietilen glikolden türetilen cilt yumuşatıcı ve hafif temizle...

Orta

Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

Panthenol Pantenol Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protei...

Çok İyi

Hydrolyzed Wheat Protein Hidrolize Buğday Proteini Amino asitlerden (yapı taşları), peptitlerden (birlikte birkaç amino asit) ve proteinlerden (birlikte çok sayıda amino asit) oluşan buğday proteininin kimyasal olarak parçalanmış halidir. S...

Çok İyi

Coco-Glucoside Koko Glikozit Koko glikozit, hindistancevizi yağından elde edilen yağlı alkol ve şekerden elde edilen glikozun bir karışımıdır. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırma özelliğinden dolayı öncelikle ...

İyi

Hydrolyzed Corn Protein Hidrolize Mısır Proteini Hidrolize mısır proteini;mısır veya mısırın asidik, alkali veya enzimatik hidrolizi (su ile bir kimyasal bağın parçalanması) ile elde edilen proteindir. Saçın kolay taranmasını ve parla...

Çok İyi

Hydrolyzed Soy Protein Hidrolize Soya Proteini Esas olarak amino asitler, peptitler ve proteinlerden oluşan soyanın asidik, alkali veya enzimatik hidrolizi ile elde edilen madde. Esas olarak karbonhidratlar ve lipidlerden oluşan safsızlıklar ...

Çok İyi

Propylene Glycol Propilen Glikol Propilen glikol cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir nem çekici ajandır. Suyu cilde çekerek daha esnek, nemli bir cilt için orada kalmasına yardımcı olur. Ayrıca çözücü, penet...

İyi

Polysorbate 20 Polisorbat 20 Tween 20 olarak da bilinen polisorbat 20, meyve bazlı sorbitollerden türetilmiştir. Kozmetikte noniyonik yüzey aktif madde ve emülsifiye edici ajan olduğundan dolayı kullanılmaktadır.

Orta

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Guar Hidroksipropiltrimonyum Klorür Guar hidroksipropiltrimonyum klorür, formülasyonlarda antistatik ve bakım maddesi olarak kullanılır. Saç telleri arasında oluşan elektriklenmeyi azaltmaya yardımcı olarak kabarmayı azaltır...

İyi

Arginine Arjinin Arginin, protein sentezi için olmazsa olmazlardan olan 20 amino asitten bir tanesidir. Kozmetik sektöründe saç ile alakalı tedavilerde kullanılmaktadır.Ayrıca doğal bir cilt nemlendiricidir. ...

Çok İyi

Urtica Dioica Leaf Extract Isırgan Otu Ekstresi Urtica dioica bitkisinin yapraklarından elde edilen ekstredir. Kozmetikte cilt veya kafa derisi rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olur. Antioksidan etkisiyle serbest radikallerin neden oldu...

İyi

Thymus Vulgaris Leaf Extract Kekik Yaprağı Ekstresi Kekik bitkisinin yapraklarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde antimikrobiyal ve antioksidan etkileriyle kullanılmaktadır. Derideki mikroorganizmaların gelişmesini engeller ...

İyi

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract Biberiye Uçucu Yağı Rosmarinus officinalis (biberiye) yaprağı ekstresi, Akdeniz bölgesine özgü çok yıllık otsu bir bitkiden elde edilir. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik...

İyi

Polyquaternium-10 Polikuaterniyum-10 Sentetik, pudra formunda ve suda çözünebilen bir maddedir. Kozmetik ürünleri kalınlaştırmaya, cilt veya saç üzerinde bir film oluşturmaya yardımcı olabilen bir maddedir. Aynı zamanda mü...

Düşük

Laurus Nobilis Leaf Extract Defne Yaprağı Ekstresi Cilt bakımında yaprak ekstresi antiseptik, antibakteriyel ve mantar önleyicidir. Akne, iltihaplı cilt, kepek ve saç dökülmesi gibi problemlere yönelik geliştirilen ürünlerde kullanılır.

İyi

Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract Tatlı Badem Tohum Ekstraktı Antioksidan ve E vitamini içerir. Cildi yatıştırmak ve yenilemek için cilt bakımında kullanılır. Saç bakımında, besleyici bitki yağ asitleri kombinasyonu saç köklerini nazikçe yumuşat...

İyi

Sesamum Indicum Seed Extract Susam Tohumu Ekstresi Sesamum indicum (susam) tohumları, E vitamini ve lignanlar (özellikle sesamin adı verilen), cilt üzerinde kayda değer bir sakinleştirici etkisi olan antioksidan bileşikler ve değerli yağları...

İyi

Juniperus Communis Fruit Extract Adi Ardıç Meyve Ekstresi Juniperus Communis Meyve Özü, Juniper, Juniperus communis L., Cupressaceae'nin olgun meyvesinin bir özüdür. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Koku vermek amacıyla da kozmetik ürünlerde kullanıl...

İyi

Hibiscus Sabdariffa Flower Extract Ebegümeci Çiçeği Ekstresi Hibiscus Sabdariffa Çiçek Özü, Hibiscus sabdariffa çiçeklerinin bir özüdür. Çeşitli şekillerde cilt yararları göstermiştir. İnce çizgiler, kırışıklıklar gibi erken yaşlanma beli...

İyi

Nigella Sativa Seed Extract Çörekotu Tohumu Ekstresi Nigella sativa ( N. sativa ) Güneybatı Asya, Orta Doğu, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'da yetişen küçük çiçekli bir bitkidir. Bu bitki küçük siyah tohumları olan meyveler üretmektedir. Bu...

İyi

Triticum Vulgare Germ Extract Buğday Tohumu Ekstresi Triticum vulgare bitkisinin tohumundan elde edilen ekstredir. E vitamini bakımından zengindir. Kozmetik ürünlerde cilt yumuşatıcı ve saç bakım maddesi olarak işlev görür. Gluten kaynağıd...

İyi

Chamomilla Recutita Extract Mayıs Papatyası Ekstresi Mayıs papatyası ekstresi, yatıştırıcı özelliği nedeniyle cilt bakımında kullanılır. Çiçeklerin içeriğinde bulunan fenolik bileşikler ve flavonoidler antioksidan olarak işlev görmek...

İyi

Arctium Lappa Root Extract Dulavratotu Kökü Ekstresi Dulavratotu uzun yıllardır geleneksel tıpta ya da besleyici nitelikleri için kullanılmaktadır (Çin'de yenir, lif açısından zengindir ve ayrıca afrodizyak özellikleriyle de bilinir). Anti-i...

İyi

Camellia Sinensis Leaf Extract Çay Yaprağı Ekstresi Camellia Sinensis Leaf Extract, yaygın olarak çay olarak bilinen Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir. Bitki tüm dünyada yetiştirilir, ancak en çok Çin ve Japonya gibi çay...

İyi

Panax Ginseng Root Extract Ginseng Kökü Ekstresi Adını Yunanca'da her şeyi iyileştiren anlamına gelen Panacea'dan alır. Ginseng köklerinin bir ekstresidir. Cilde uygulanan ginseng kökü, çeşitli flavonoidler gibi çok sayıda antioksidan b...

İyi

Persea Gratissima Fruit Extract Avokado Ekstresi Persea gratissima bitkisinin meyvelerinin elde edilen ekstredir. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado yağı çeşitli yağ asitleri, A, B ve E vitaminler...

İyi

Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

İyi

Aesculus Hippocastanum Seed Extract At Kestanesi Tohum Ekstresi At Kestanesi bitkisi tohumlarının ekstresidir. Bu türden elde edilen özler 'escin' olarak bilinen, yumuşak sabunlu bir his veren ve güçlü anti-inflamatuar bileşikler olan saponinler içerir. ...

İyi

Olea Europaea Leaf Extract Zeytin Yaprağı Özü Olea Europaea (Zeytin) Yaprağı Ekstresi, Olea europaea adlı zeytinin yapraklarının özüdür. Cilt bakımında, Zeytin Yaprağı Özü yaşlanmanın görünümünü yavaşlatabilir, tahrişi yat...

İyi

Linoleic Acid Linoleik Asit Linoleik asit; doğal olarak oluşan, doymamış omega-6 bir yağ asididir. Linoleik Asit, aspir ve ayçiçeği tohumu yağları da dahil olmak üzere birçok bitkisel yağda bol miktarda bulunur. Esa...

İyi

Biotin Biotin;B7 Vitamini;H Vitamini Biotin, vücudumuzda üretilebilen ve suda çözünen bir vitamindir. B kompleks vitamin grubunun bir parçası olarak kabul edilir. Nemlendirici ve pürüzsüzleştirici etkisi sebebiyle kozmetik ür...

Çok İyi

Tilia Platyphyllos Extract Yaz Ihlamuru Ekstresi Yaz Ihlamuru Ekstresi, linden ağacının (Tilia platyphyllos) çiçeklerinden elde edilen bitkisel bir ekstrakttır. Yaz Ihlamuru Ekstresi, ciltteki inflamasyonu azaltmaya ve cildin sakinleşmesine k...

İyi

Methylisothiazolinone Metilizotiazolinon Kozmetik sektöründe koruyucu olarak kullanılan metilizotiazolinonin en önemli görevi, mikroorganizmaların büyümesini engelleyerek ürünlerin güvenliğini ve kalitesini sağlamaya yardımcı ...

Orta

Methylchloroisothiazolinone Metilkloroizotiazolinon Koruyucular, depolama sırasında ve tüketiciler tarafından kullanım sırasında mikroorganizmaların büyümesine karşı koruyarak ürünlerin güvenliğini ve kalitesini sağlamaya yardımcı ol...

Orta

Benzyl Alcohol Benzil Alkol Benzil alkol, şampuan, losyon, krem gibi birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde koku ve koruyucu olarak kullanılan, hafif hoş aromalı, berrak, renksiz bir sıvıdır. Ayrıca çözücü v...

Orta

Hexyl Cinnamal Heksil Sinnamal Papatya yağının içinde doğal olarak bulunan veya sentetik olarak üretilen, birçok parfümde kullanılan ve genellikle kokulu cilt bakım ürünlerinde görülen koku bileşenidir. Yasemin benze...

Orta

Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

İyi

Calendula Officinalis Flower Extract Aynısefa Çiçek Ekstresi Aynısafa olarak bilinen Calendula Officinalis Çiçek Özü, kozmetik ve cilt bakımı endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bitki özüdür. Özü, papatya ailesinin bir üyesi olan calendula bi...

İyi

Ek Bilgiler Açıklama