Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İnceleniyor

Stokta yok
0Yorumlar

HC Care - HC Doping Dökülme Karşıtı Bakım Serumu - 100 ml

Marka:

HC Care

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

İyi

+
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

+
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil PEG-40 Hidrojene Hint Yağı Doğal hint yağından üretilen PEG-40 hint yağı polietilen glikol türevlerinden sadece biridir. PEG 40 açık sarı renkli hafif viskoz bir sıvıdır. Kozmetikte yüzey aktif madde olarak kullan...

Orta

+
PPG-26-Buteth-26 PPG-26-Buteth-26 PPG-26-Buteth-26, butil alkolün polioksipropilen, polioksietilen eteridir. PPG-26-Buteth-26 sentetik bir bileşendir. Adındaki PPG, polipropilen glikol anlamına gelir ve bu bileşen, PPG'yi bütil ...

Orta

+
Biotinoyl Tripeptide-1 Biyotinoil Tripeptit-1 Biyotinoil tripeptit-1, saç bakım ürünlerinde kullanılan bir ham maddedir. Saçın genel görünümü üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Saçın yumuşak ve parlak görünüme kavuşmasın...

Çok İyi

+
Apigenin Apigenin Çeşitli meyve ve sebzelerden izole edilen flavonoid grubuna ait bir bileşendir. Çeştili dermal uygulamalarda kullanılan bir aktiftir. Flavonoid olması sebebiyle antioksidan aktivitesi bulunmakt...

İyi

+
Alcohol Denat. Alkol Denat Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya...

İyi

+
Panthenyl Ethyl Ether Pantenil Etil Eter Pantenil Etil Eter, nemlendirici bir maddedir ve insan metabolizmasında önemli bir rol oynayan B5 Vitamini kaynağıdır. Renksiz ve viskoz bir sıvı görünümündedir. Saçın parlak görünmesin...

Çok İyi

+
Milk Protein Süt Proteini Süt Proteini inek sütünden elde edilen proteinlerin bir karışımıdır. Süt proteini cildi nemlendirir ve daha pürüzsüz ve gölgeli olmasını sağlar. Ayrıca yıpranmış saçları onarır,...

Çok İyi

+
Oleanolic Acid Oleanolik Asit Oleanolic Acid, doğal olarak birçok bitkide bulunan bir triterpen bileşiğidir. Oleanolic Acid, cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler. ...

Çok İyi

+
Lactose Laktoz Laktoz, galaktoz ve glikoz moleküllerinden oluşan bir disakkarittir. Taze süt yaklaşık %3-7 oranında laktoz içerir, bu nedenle bu şeker adını "lactis"ten (Latince süt anlamına gelir) almı...

Çok İyi

+
Acetyl Cysteine #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Inositol İnositol İnositiol, cilde faydalı yağ asidi lesitininin ana bileşenlerinden biri olan vitamin benzeri bir bileşendir. Gliserin ile aynı kimyasal kategoridedir, bu nedenle içeriğindeki bazı nemlendiric...

Çok İyi

+
Acetyl Methionine #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Propylene Glycol Propilen Glikol Propilen glikol cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir nem çekici ajandır. Suyu cilde çekerek daha esnek, nemli bir cilt için orada kalmasına yardımcı olur. Ayrıca çözücü, penet...

İyi

+
Sodium Citrate Sodyum Sitrat Sodyum sitrat turunçgillerden elde edilebilen bir sitrik asit tuzudur. Cilt bakım ürünlerinde pH seviyesini kontrol etmek için kullanılır. Sitrik asit ile bağlantısı nedeniyle aynı zamanda ...

İyi

+
Niacinamide Niasinamit Niasinamid, suda çözünen bir vitamin olan B3 vitamininin (niasin) bir şeklidir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde besleyici, yumuşatıcı etkileri nedeniyle kullanılır.

İyi

+
Sodium PCA Sodyum PCA Sodyum PCA, PCA'nın sodyum tuzudur (pirolidon karboksilik asit, doğal bir amino asit türevi). Tuz formunda olması suda çözünür olmasını sağlar. Bitkiler, meyveler ve yağlar gibi doğal ola...

Çok İyi

+
PEG-35 Castor Oil PEG-35 Hint Yağı PEG-35 hint yağı, doğal hint yağı (Ricinus Communis Tohum Yağı) bazlı oldukça güvenli ve faydalı bir bileşendir. Yüzey aktif madde, deterjan ve emülsifiye edici ajan olarak kullanılır....

Orta

+
Polysorbate 20 Polisorbat 20 Tween 20 olarak da bilinen polisorbat 20, meyve bazlı sorbitollerden türetilmiştir. Kozmetikte noniyonik yüzey aktif madde ve emülsifiye edici ajan olduğundan dolayı kullanılmaktadır.

Orta

+
Retinyl Palmitate Retinil Palmitat Retinoid ailesine ait olan retinil palmitat, retinol ve palmitik asidin bir esteridir ve soluk sarı bir renkte olup yoğun bir sıvıdır. Kozmetik ürünlerde cilt görünümünü iyileştirme, anti...

İyi

+
Aesculus Hippocastanum Seed Extract At Kestanesi Tohum Ekstresi At Kestanesi bitkisi tohumlarının ekstresidir. Bu türden elde edilen özler 'escin' olarak bilinen, yumuşak sabunlu bir his veren ve güçlü anti-inflamatuar bileşikler olan saponinler içerir. ...

İyi

+
Calcium Pantothenate Kalsiyum Pantotenat Kalsiyum Pantotenat, bitkilerde ve hayvan dokularında her yerde bulunan, antioksidan özelliğe sahip suda çözünen B5 vitamininin kalsiyum tuzudur. Pentotenat, koenzim A'nın (CoA) bir bileşeni v...

Çok İyi

+
Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

İyi

+
Linoleic Acid Linoleik Asit Linoleik asit; doğal olarak oluşan, doymamış omega-6 bir yağ asididir. Linoleik Asit, aspir ve ayçiçeği tohumu yağları da dahil olmak üzere birçok bitkisel yağda bol miktarda bulunur. Esa...

İyi

+
Hexylene Glycol Heksilen Glikol Heksilen glikol, kozmetik endüstrisinde mükemmel bir çözücü olarak kullanılmaktadır. Birbiri içinde çözünmeyen iki farklı su ve yağ gibi maddelerin karışmasına yardımcı olur. Ham ma...

İyi

+
Fructose Fruktoz Fruktoz birçok besin maddesinde bulunan altı karbonlu bir monosakkarit yapılı şekerdir. Beyaz katı bir görünüme sahip olan fruktoz, suda çok kolay çözünür. Bal, ağaç meyveleri, kavun v...

Çok İyi

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Biotin Biotin;B7 Vitamini;H Vitamini Biotin, vücudumuzda üretilebilen ve suda çözünen bir vitamindir. B kompleks vitamin grubunun bir parçası olarak kabul edilir. Nemlendirici ve pürüzsüzleştirici etkisi sebebiyle kozmetik ür...

Çok İyi

+
Glucose Glikoz Glikoz, beyaz bir katı kristal veya sulu çözelti içinde oluşan basit bir şekerdir. Fotosentez sırasında bitkiler tarafından doğal olarak üretilir. Su tutma gücünden (nemlendirici) dolayı...

Çok İyi

+
Alanine Alanin Alanin hidrofobik bir amino asittir. Esansiyel olmayan bir amino asit olması sebebiyle yeterli düzeyde alanin yalnızca besinlerden alınabilir. Çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri...

Çok İyi

+
Urea Üre Üre, memeliler tarafından proteinlerin parçalanmasından üretilir, idrarla atılır. Doğal olarak epidermiste bulunur ve NMF'( natural moisturizing factor) nin bir parçasıdır. Kozmetikte üre ...

İyi

+
Sucrose Sükroz Genellikle şeker kamışı veya şeker pancarından rafine edilen disakkarit yapılı bir şeker türüdür. Ciltte su bağlama özelliği vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Tatl...

Çok İyi

+
Glutamic Acid Glutamik Asit Glutamik asiti nsan vücudunda doğal olarak bulunduğu için esansiyel olmayan bir amino asit olarak kabul edilir. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan bir amino asittir. Kozmetik form...

Çok İyi

+
Aspartic Acid Aspartik asit Aspartik asit cildi nemlendiren esansiyel olmayan bir amino asitti. Kollajen ve elastinin önemli yapı taşıdır. Ayrıca kozmetik ürünün pH'ını ayarlamak için de kullanılır.

Çok İyi

+
Arginine Arjinin Arginin, protein sentezi için olmazsa olmazlardan olan 20 amino asitten bir tanesidir. Kozmetik sektöründe saç ile alakalı tedavilerde kullanılmaktadır.Ayrıca doğal bir cilt nemlendiricidir. ...

Çok İyi

+
Hexyl Nicotinate Heksil Nikotinat Heksil alkol ve nikotinik asidin esterleşmesiyle elde edilen bir ham maddedir. Bu bileşen ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak daha taze bir cilt tonu kazandırır. Ayrıca kan akışıyla bi...

İyi

+
Laurus Nobilis Leaf Extract Defne Yaprağı Ekstresi Cilt bakımında yaprak ekstresi antiseptik, antibakteriyel ve mantar önleyicidir. Akne, iltihaplı cilt, kepek ve saç dökülmesi gibi problemlere yönelik geliştirilen ürünlerde kullanılır.

İyi

+
Rosmarinus Officinalis Extract Biberiye Ekstresi Rosmarinus officinalis bitkisinin yapraklarından elde edilen ekstresidir. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik kimyasalları içerir. Ana maddesi rosmarinik asi...

İyi

+
Thymus Vulgaris Extract Tıbbi Kekik Ekstresi Kekik bitkisinin tamamından elde edilen ekstredir. Güçlü antioksidan bileşenler içerir fakat hassaslaştırıcı etkisi de bulunmaktadır.

İyi

+
Dextrin Dekstrin Kıvam arttırıcı, nemlendirici, köpük arttırıcı, yapışma arttırıcı ve dolgu maddesi olabilen bir yardımcı bileşen. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan bir polisakkarit ...

Çok İyi

+
Urtica Dioica Extract Isırgan Otu Ekstresi Isırgan otunun dikenli tüylerinin ekstresidir. Kozmetikte cilt ve saç derisi problemlerini hafifletmeye yardımcı olur. Saçta özellikle kepeklenme sorunu için kullanılır. Cildin gözeneklerin...

İyi

+
Triticum Vulgare Germ Extract Buğday Tohumu Ekstresi Triticum vulgare bitkisinin tohumundan elde edilen ekstredir. E vitamini bakımından zengindir. Kozmetik ürünlerde cilt yumuşatıcı ve saç bakım maddesi olarak işlev görür. Gluten kaynağıd...

İyi

+
Juniperus Communis Fruit Extract Adi Ardıç Meyve Ekstresi Juniperus Communis Meyve Özü, Juniper, Juniperus communis L., Cupressaceae'nin olgun meyvesinin bir özüdür. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Koku vermek amacıyla da kozmetik ürünlerde kullanıl...

İyi

+
Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Extract Tatlı Badem Ekstresi Tatlı badem ağacının meyvesinin ekstresi, kozmetik endüstrisinde kullanılmaktadır. Badem, yağ açısından zengindir. İçeriğinde yüksek miktarda E ve K vitamini vardır. Badem çekirdeği ...

İyi

+
Hibiscus Sabdariffa Flower Extract Ebegümeci Çiçeği Ekstresi Hibiscus Sabdariffa Çiçek Özü, Hibiscus sabdariffa çiçeklerinin bir özüdür. Çeşitli şekillerde cilt yararları göstermiştir. İnce çizgiler, kırışıklıklar gibi erken yaşlanma beli...

İyi

+
Nigella Sativa Seed Extract Çörekotu Tohumu Ekstresi Nigella sativa ( N. sativa ) Güneybatı Asya, Orta Doğu, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'da yetişen küçük çiçekli bir bitkidir. Bu bitki küçük siyah tohumları olan meyveler üretmektedir. Bu...

İyi

+
Sesamum Indicum Seed Extract Susam Tohumu Ekstresi Sesamum indicum (susam) tohumları, E vitamini ve lignanlar (özellikle sesamin adı verilen), cilt üzerinde kayda değer bir sakinleştirici etkisi olan antioksidan bileşikler ve değerli yağları...

İyi

+
Panax Ginseng Extract Ginseng Ekstresi Panax ginseng bitkisinden elde edilen ekstresidir. Antioksidan bileşenleri cildi, çevresel kirleticiler ve zararlı serbest radikallerden korur. Kollajen üretimini artırır, kırışıklıkları v...

İyi

+
Arctium Lappa Root Extract Dulavratotu Kökü Ekstresi Dulavratotu uzun yıllardır geleneksel tıpta ya da besleyici nitelikleri için kullanılmaktadır (Çin'de yenir, lif açısından zengindir ve ayrıca afrodizyak özellikleriyle de bilinir). Anti-i...

İyi

+
Persea Gratissima Fruit Extract Avokado Ekstresi Persea gratissima bitkisinin meyvelerinin elde edilen ekstredir. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado yağı çeşitli yağ asitleri, A, B ve E vitaminler...

İyi

+
Camellia Sinensis Leaf Extract Çay Yaprağı Ekstresi Camellia Sinensis Leaf Extract, yaygın olarak çay olarak bilinen Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir. Bitki tüm dünyada yetiştirilir, ancak en çok Çin ve Japonya gibi çay...

İyi

+
Olea Europaea Leaf Extract Zeytin Yaprağı Özü Olea Europaea (Zeytin) Yaprağı Ekstresi, Olea europaea adlı zeytinin yapraklarının özüdür. Cilt bakımında, Zeytin Yaprağı Özü yaşlanmanın görünümünü yavaşlatabilir, tahrişi yat...

İyi

+
Chamomilla Recutita Extract Mayıs Papatyası Ekstresi Mayıs papatyası ekstresi, yatıştırıcı özelliği nedeniyle cilt bakımında kullanılır. Çiçeklerin içeriğinde bulunan fenolik bileşikler ve flavonoidler antioksidan olarak işlev görmek...

İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
Calendula Officinalis Extract Aynısefa Ekstresi Aynısefa bitkisinin tamamından elde edilen ekstredir. Genel olarak kozmetik endüstrisinde cilt onarıcı ve yatıştırıcı bitki özü olarak kullanılır. Yapılan araştırmalarda, içeriğinde...

İyi

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

İyi

+
Ethylhexylglycerin Etilheksilgliserin Etilheksilgliserin, zayıf koruyucu özellikte koku giderici ve cilt bakım maddesi olarak kullanılan bir gliseril eterdir.

İyi

+
Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Tilia Cordata Extract Küçük Yapraklı Ihlamur Ekstresi Tilia Cordata Ekstresi, Ihlamur, Tilia cordata, Tiliaceae bitkisinin tamamının ekstresidir. Cilt üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkilere sahip olabilir. Bu özellikleri nedeniyle, has...

İyi

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama