Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

C12-15 Alkyl Benzoate C12-15 Alkil Benzoat C12-15 alkil benzoat, kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve doku geliştirici bir bileşen olarak kullanılan sentetik bir bileşendir. Ürünlere hafif yumuşatıcı, ipeksi ve yağlı olmayan doku v...

Çok İyi

Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (Nano) Metilen Bis-Benzotriazolil Tetrametilbutilfenol Bu kimyasal üzerinde az sayıda çalışma bulunmaktadır. Fotostabildir ve cilt tarafından emilmez. Kozmetik ürünü ışığın bozucu etkilerinden korur ve ürünün raf ömrünü iyileştirir. ...

İyi

Corn Starch Modified Modifiye Mısır Nişastası Mısır nişastası ve kalsiyum tuzunun reaksiyona sokulmasıyla elde edilen bir hammaddedir. Mısır nişanstası özellikle yağlı ciltlerde parlamayı ve yağlılığı azaltmaya yardımcı olur v...

Çok İyi

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate Dietilamino Hidroksibenzoil Heksil Benzoat Dietilamino hidroksibenzoil heksil benzoat, UV-A aralığında yüksek absorpsiyona sahip bir UV filtresidir. İnsan derisinin akut ve kronik fotohasara yol açabilecek ultraviyole radyasyona aşırı...

Çok İyi

Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer Brassica Campestris/Aleurites Fordi Yağ Kopolimeri Brassica campestris/Aleurites fordi yağ kopolimeri, Brassica campestris (kolza) tohum yağı ve Aleurites fordi yağı monomerlerinin bir kopolimeridir. Yumuşatma ve nemlendirme özelliklerine sahip...

İyi

Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer Hidroksietil Akrilat/Sodyum Akriloildimetil Taurat Kopolimer Hidroksietil akrilat/sodyum akriloildimetil taurat kopolimer, formülasyonda çözeltileri koyulaştıran, emülsifiye eden ve stabilize eden bir jelleştirici ajandır. Cilt üzerinde kadifemsi bir y...

Orta

1,2-Hexanediol 1,2-Heksandiol Çok işlevli bir yardımcı bileşendir. 1,2 heksandiol, cilt bakımı formülasyonunda 3 ana fonksiyona hizmet etmektedir. Nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir, bazı bileşenler iç...

İyi

Potassium Cetyl Phosphate Potasyum Cetyl Fosfat Stabilizasyonu zor emülsiyonlar (yağ+su karışımları) için kullanılan bir emülgatördür. SPF korumasını artırabildiği ve formülün su direncini artırabildiği için özellikle güneş ...

İyi

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine Bis-Etilheksiloksifenol Metoksifenil Triazin Bemotrizinol veya bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazin, güneş koruyucu ürünlerinde bulunan kimyasal bir UV filtresidir. Öncelikle UV-A ışınlarını emer. Daha eski geniş spektrumlu ki...

Çok İyi

Ethylhexyl Triazone Etilheksil Triazon UVB güneş ışınlarına karşı cildi koruyan yağda çözünebilen kimyasal güneş koruyucu ajandır. UV radyasyonuna maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına ve melanom ve diğer cilt kanseri t...

İyi

Silica Silika Silika, kumun en yaygın bileşenidir. Silika, SiO2 kimyasal formülü veya silikon dioksit ile silikon ve oksijenden oluşan kimyasal bileşiğin başka bir adıdır. Silikanın birçok farklı formu...

Çok İyi

Decyl Glucoside Desil Glikozit Decyl Glucoside, vücut bakımında yaygın olarak kullanılan nazik temizleme özelliğine sahip bir yüzey aktif maddedir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır. Durulanan ürünlere köpürme ...

İyi

Salicylic Acid Salisilik Asit Salisilik asit, birçok meyvede veya söğüt kabuğu gibi bazı bitkilerde doğal olarak bulunur. Fakat günümüzde sentetik olarak üretilir.Kozmetikte koruyucu, saç kremi olarak veya yumuşatıc...

Düşük

Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

Glycolic Acid Glikolik Asit Glikolik asit, alfa hidroksi asitler (AHA'lar) olarak adlandırılan bir asit grubuna aittir. Glikolik asit, ölü cilt hücrelerini ve yağları çözerek cildi kimyasal olarak eksfoliye eden bir mad...

İyi

Boron Nitride Bor Nitrür Bor Nitrür, ışık yayma ve doku iyileştirme özelliklerine sahip, grafit benzeri, kristal bir malzemedir. Cilt kusurlarını bulanıklaştırır, ürünlere kremsi bir his verir ve emici özelliğ...

İyi

Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

Propylene Glycol Propilen Glikol Propilen glikol cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir nem çekici ajandır. Suyu cilde çekerek daha esnek, nemli bir cilt için orada kalmasına yardımcı olur. Ayrıca çözücü, penet...

İyi

Xanthan Gum Ksantan Sakızı Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasy...

İyi

Polysorbate 60 Polisorbat 60 Kozmetik sektöründe emülgatör (su ve yağın birbirine karışmasına yardımcı olan madde) olarak kullanılan polisorbat 60, kozmetik sektöründe nemlendiricilerde, saç kremlerinde kullanılan...

Orta

Mannitol Mannitol Mannitol'ün nemlendirici görevi gördüğü bilinmektedir. Cildin nemini artırarak yumuşak ve pürüzsüz kalmasını sağlar. Ayrıca nemlendiriciler, aktif bileşenlerin cilde nüfuz etme kabili...

Çok İyi

Sorbitan Isostearate Sorbitan İzostearat Sorbitan stearat, cilt bakımı ve makyaj ürünlerin dokusunu geliştirmek için emülgatör olarak kullanılır. Ürün yapısını yoğunlaştırmaya ve fazları stabilize etmeye yardımcı olur. A...

İyi

Rhamnose Ramnoz Ramnoz (Rha, Rham) doğal olarak oluşan bir deoksi şekerdir. Metil-pentoz veya 6-deoksi-heksoz olarak sınıflandırılabilir. Ramnoz, kozmetik ürürünlerin üretiminde yaygın olarak kullanılm...

Çok İyi

Ginkgo Biloba Leaf Extract Ginkgo Biloba Yaprağı Ekstresi Ginkgo Biloba, yelpaze şeklinde yaprakları olan büyük olan, Çin'e ve güney Japonya'ya özgü bir ağaçtır. Ginkgophyta bölümünde yaşayan tek türdür, diğerlerinin soyu tükenmiştir. Ağ...

İyi

Xylitol Ksilitol Yulaf, çilek, pancar, şeker kamışı ve mısır kabuğu gibi birçok bitkide bulunur. Tatlandırma gücü şekere eşdeğer olan ancak kalorisi şekerin yarısı olan bir tatlandırıcııdır. Koz...

Çok İyi

Fructooligosaccharides Fruktooligosakkaritler Fruktooligosakkaritler (FOS), soğan, hindiba, sarımsak, kuşkonmaz, muz, enginar gibi bitkilerde doğal olarak bulunan oligosakkaritlerdir. Beta (2-1) bağları ile bağlanan doğrusal fruktoz birim...

Çok İyi

Caprylic/Capric Triglyceride Kaprilik/Kaprik Trigliserit Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz...

İyi

Propyl Gallate Propil Gallate Propil Gallate, kozmetik ürünlerde antioksidan ve koku bileşeni olarak işlev görür. Daha spesifik olarak, Propyl Gallate kozmetikte vitaminleri, uçucu yağları, parfümü ve ayrıca hepsi kol...

İyi

Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

İyi

Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

Laminaria Ochroleuca Extract Laminaria Ochroleuca Ekstresi Laminaria Ochroleuca Extract, Alga, Laminaria ochroleuca, Laminariaceae'nin bir özüdür. Laminaria ochroleuca özü, bazen kahverengi deniz yosunu veya kahverengi alg olarak da adlandırılan bir yo...

İyi

Ectoin Ektoin Tuz gölleri, kaplıcalar, kutup buzu, derin deniz veya çöller gibi aşırı çevre koşulları altında yaşayan mikroorganizmaları koruyan stres koruma molekülüdür. Birçok işlevli olan bir a...

Çok İyi

Ek Bilgiler Açıklama