Ana Sayfa İçerik İnceleme

İçerik Detay

Propilparaben Nedir?

( Propylparaben )

Propylparaben

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre çözünmeden kalır ve çok toksik etkisi bulunmaktadır. Canlılarda biyobirikime neden olabilir.

Sağlık Etkisi

Cilt ve gözde tahrişe neden olabilir. Solunum yolu tahrişine neden olabilir. Endokrin bozucu olarak değerlendirilmektedir. Kozmetik Yönetmeliği tarafından izin verilen maksimum konsantrasyon butil ve propilparabenin ve tuzlarının tek tek konsantrasyonlarının toplamı % 0,14’ü, paraben karışımları için % 0,8 (asit olarak) geçmeyecek şekilde olmalıdır. Üç yaş altındaki çocukların bez bölgesine uygulanmak üzere tasarlanmış durulanmayan ürünlerde kullanılmamalıdır.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Paraben, para aminobenzoik asitten türetilen bir bileşen sınıfını tanımlamak için kullanılan terimdir.

Propilparaben ise bir paraben türüdür ve kozmetikte koruyucu olarak kullanılmaktadır.

.

Etikette Nasıl Görürüz?

4-HYDROXY- PROPYL ESTER BENZOIC ACID, SODIUM SALT PROPYLPARABEN, SODIUM SALT 4-HYDROXYBENZOIC ACID, PROPYL PARAHYDROXYBENZOATE, PROPYLPARABEN

Fonksiyonlar

Parfüm Ajanı

Koruyucu

Parfüm Ajanı

Koruyucu

Diğer İçerikler