Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo
2023 Yılında En Çok Konuşulacak 7 Kozmetik İçerik
Ecomercek May 01, 2024 111

2023 Yılında En Çok Konuşulacak 7 Kozmetik İçerik

2023 Yılında En Çok Konuşulacak “7 Kozmetik İçerik”

 

2023 yılı güzellik endüstrisinde doğal içeriklere odaklanan bir yenilik yılı olacak. Cildi yeniden yapılandırmaya, yatıştırmaya ve doğal bir şekilde cildi yenilemeye odaklanan bileşenleri kozmetik ve güzellik ürünlerinde daha sık bir şekilde duymaya başlayacağız.

 

Bu yazımda; arama hacimlerine, yurt dışında yapılan araştırmalara ve kozmetik ve güzellik sektöründeki yayınlanan verilere göre bu yıl karşımıza en çok çıkacak 7 bileşeni sizlerle paylaşıyorum. Bu sene popüler içerikler arasında:

 

  1. Sesaqua: Sesaqua, üstün nemlendirici ve parlatıcı etkileriyle bilinen susam yağından elde edilen prinadan yapılan ileri dönüştürülmüş bir bileşen olmasıyla, ileri dönüştürülmüş güzellik ürünlerinde giderek daha popüler hale geliyor. Cilt bakım ürünlerine yeni bir beslenme ve hidrasyon düzeyi sağlamayı vaat eden bu bileşen 2023’ün güzellik trendini oldukça hareketlendirecek gibi duruyor.
  2. Winter Cherry: Kış kirazının, cildi zararlı serbest radikallerden korumaya yardımcı olabilecek antioksidan özellikleri, iltihabı azaltmaya ve cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olması gibi özellikleri sayesinde önümüzdeki yıllarda güzellik ürünlerinde temel bir bileşen haline gelmesi muhtemel. Ayrıca yaşlılık lekelerinin, kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olması sebebiyle de yaşlanma karşıtı ürünler için popüler bir içerik haline geliyor.
  3. Rosemary Oil: 2023'te biberiye yağını kullanmanın tüketiciler arasında giderek daha da popüler hale geleceği öngörülüyor çünkü saç derisi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olma kabiliyetinin yanı sıra saç uzatma özelliklerini destekleyen kanıtlar bulunmuş. Dijital pazarlama ajansı Embryo tarafından yapılan araştırmaya göre, "biberiye yağı" arama verileri toplamda 271 bin arama ile geçen yıla göre önemli ölçüde artarak 2023 yılında trend olarak daha fazla kullanılabileceğini gösteriyor.
  4. Linoleic Acid: Linoleik asit, 2023'te popüler olacak çok yönlü cilt bakımı bileşenlerinden biri olarak görülüyor. Güçlü bir cilt bariyeri oluşturmaya yardımcı olan bu yağ asidi, ayçiçeği, aspir ve soya fasulyesi yağı gibi birçok yağda da doğal olarak bulunuyor. Sebum üretimini düzenlemeye, cildi nemli tutmaya ve cildin çok yağlı veya çok kuru olmasını önlemeye yardımcı oluyor. Cildi aşırı güneşe maruz kalmanın etkilerinden korumaya da yardımcı olabilmesi onu hassas cilde sahip olanlar için ideal bir bileşen haline getiriyor.
  5. Colostrum: Kolostrum, 2023'te güzellik meraklıları arasında giderek daha da popüler hale geliyor. Bu trend, inanılmaz cilt onarıcı ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğu söylenen memeliler tarafından üretilen besleyici sütten ilham alıyor. Yaygın olarak cilt bakımı ve çeşitli makyaj ürünlerinde de kullanılması bekleniyor.
  6. Algae: Alg bazlı güzellik ürünlerinin 2023'teki en sıcak trendlerden biri olacağı tahmin ediliyor. Cildi beslemek ve nemlendirmek için gerekli olan omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan bu bileşen cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olurken aynı zamanda kızarıklığı ve iltihaplanmayı da azaltıyor. Cilt sağlığını ve güzelliğini iyileştirmenin etkili ve doğal bir yolu olduğundan, 2023'te daha fazla şirketin bu süper bileşeni formülasyonlarına dahil etmesi muhtemel gözüküyor.
  7. Snail Mucin: Salyangoz müsini, geçen ay itibariyle ayda 105.000 arama hacmiyle 2023'te güzellik, sağlık ve zindeliği domine edecek ilk 10 içerikten biri olarak görülüyor. Antik Yunanistan'da bir iltihap ilacı olduğu için bu eğilim yeni değil. Salyangoz müsini, yaşlanma karşıtı özellikleri, nemlendirici faydaları, kolajen üretiminin teşviki ve cilt bakımı iyileştirme ve yenilenmesi ile biliniyor. Pek çok faydalı özelliği nedeniyle giderek daha popüler hale gelen bir güzellik trendi olmaya aday.

 

Özetle, tüketiciler arasında doğal ve organik içerikler giderek daha popüler hale geliyor. Tüketiciler, cilt bakımı seçimlerinin sağlık ve çevre üzerindeki etkilerini daha fazla farkına vardıkça, temiz güzellik ve yeşil güzellik anlayışı sektörü giderek artan bir şekilde yönlendireceğe benziyor.

 

Daha fazla insan sürdürülebilir cilt bakımının öneminin farkına vardıkça 2023 yılı güzellik endüstrisi için muhtemelen büyük bir yıl olacak gibi gözüküyor.