Anasayfa Ürün İnceleme Saç Bakımı Saç Kremi

Rahik-i Mahtum Misk - Adaçayı Yağlı Saç Kremi 500ml

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

Misk - Adaçayı Yağlı Saç Kremi 500ml
Misk - Adaçayı Yağlı Saç Kremi 500ml

KATEGORİ

Saç Kremi

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

Rahik-i Mahtum
Misk - Adaçayı Yağlı Saç Kremi 500ml

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Rahik-i Mahtum Misk Adaçayı Yağlı Saç Kremi saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.

Kullanımı: Temiz saç ve saç derisine iuygun miktarda masaj yaparak uygulayın. Uygulamadan sonra en az 3 dakika kadar bekleyin ve sonrasında su ile durulayın.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Rahik-i Mahtum Misk Adaçayı Yağlı Saç Kremi saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.

Kullanımı: Temiz saç ve saç derisine iuygun miktarda masaj yaparak uygulayın. Uygulamadan sonra en az 3 dakika kadar bekleyin ve sonrasında su ile durulayın.

Sağlık Puanı

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Laurus Nobilis Leaf Water

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Su

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Su

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yazıyı Göster

Cetearyl Olivate

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Sorbitan Olivate

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

Yazıyı Göster

Gliseril kaprilat, çeşitli kozmetik uygulamalar için çok işlevli bir bileşendir. Antimikrobiyal etkinliği sayesinde kullanılan koruyucunun etkinliğini arttırır, akne karşıtı aktivite gösterir. Cilt bakımında yeniden yağlama ve nemlendirme özelliklerine sahiptir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Gliseril kaprilat, çeşitli kozmetik uygulamalar için çok işlevli bir bileşendir. Antimikrobiyal etkinliği sayesinde kullanılan koruyucunun etkinliğini arttırır, akne karşıtı aktivite gösterir. Cilt bakımında yeniden yağlama ve nemlendirme özelliklerine sahiptir.

Yazıyı Göster

Kozmetik ürünlerde emülgatör olarak kullanılır. Aynı zamanda antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bakteri, maya ve mantar üremesini ve büyümesini engeller.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde emülgatör olarak kullanılır. Aynı zamanda antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bakteri, maya ve mantar üremesini ve büyümesini engeller.

Yazıyı Göster

Kaprilik/Kaprik Trigliserit, hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilen bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz bir sıvıdır. Kaprilik/Kaprik Trigliseridin kozmetik ve güzellik endüstrisinde kullanılabileceği bazı yollar şunlardır: Nemlendirici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, cildi nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan etkili bir yumuşatıcıdır, bu da onu losyonlarda, kremlerde ve diğer nemlendirici ürünlerde popüler bir içerik haline getirir. Makyaj temizleyici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, yağlı bir kalıntı bırakmadan makyajın çözülmesine ve çıkarılmasına yardımcı olduğundan makyaj temizleyici ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Saç bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, saç bakım ürünlerinde saç kremi olarak da kullanılabilir, saçın dokusunun açılmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur. Güneş kremi: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, aktif bileşenlerin cilde nüfuz etmesine yardımcı olmak için güneş kremlerinde taşıyıcı yağ olarak da kullanılabilir. Dudak bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, dudakları nemli tutmaya yardımcı olduğu, çatlama ve çatlamayı önlediği için dudak bakım ürünlerinde popüler bir bileşendir. Diğer kullanımlar: Kaprilik/Kaprik Trigliserit bebek yağı, tıraş kremi ve masaj yağı gibi diğer kişisel bakım ürünlerinde de bulunabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli bir bileşen olarak kabul edilir ve genellikle cilt tahrişine veya alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Genel olarak Kaprilik/Kaprik Trigliserit, çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilen çok yönlü ve tahriş edici olmayan bir bileşendir. Yumuşatıcı, emülsifiye edici ve kayganlaştırıcı özellikleri, diğerlerinin yanı sıra nemlendirici, makyaj temizleyici, saç bakımı ve dudak bakım ürünlerine değerli bir katkı sağlar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kaprilik/Kaprik Trigliserit, hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilen bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz bir sıvıdır. Kaprilik/Kaprik Trigliseridin kozmetik ve güzellik endüstrisinde kullanılabileceği bazı yollar şunlardır: Nemlendirici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, cildi nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan etkili bir yumuşatıcıdır, bu da onu losyonlarda, kremlerde ve diğer nemlendirici ürünlerde popüler bir içerik haline getirir. Makyaj temizleyici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, yağlı bir kalıntı bırakmadan makyajın çözülmesine ve çıkarılmasına yardımcı olduğundan makyaj temizleyici ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Saç bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, saç bakım ürünlerinde saç kremi olarak da kullanılabilir, saçın dokusunun açılmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur. Güneş kremi: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, aktif bileşenlerin cilde nüfuz etmesine yardımcı olmak için güneş kremlerinde taşıyıcı yağ olarak da kullanılabilir. Dudak bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, dudakları nemli tutmaya yardımcı olduğu, çatlama ve çatlamayı önlediği için dudak bakım ürünlerinde popüler bir bileşendir. Diğer kullanımlar: Kaprilik/Kaprik Trigliserit bebek yağı, tıraş kremi ve masaj yağı gibi diğer kişisel bakım ürünlerinde de bulunabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli bir bileşen olarak kabul edilir ve genellikle cilt tahrişine veya alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Genel olarak Kaprilik/Kaprik Trigliserit, çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilen çok yönlü ve tahriş edici olmayan bir bileşendir. Yumuşatıcı, emülsifiye edici ve kayganlaştırıcı özellikleri, diğerlerinin yanı sıra nemlendirici, makyaj temizleyici, saç bakımı ve dudak bakım ürünlerine değerli bir katkı sağlar.

Yazıyı Göster

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Yazıyı Göster

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

Yazıyı Göster

Adaçayından elde edilen uçucu yağdır. Temel ürünün tadını ya da kokusunu azaltır. Ağız bakım ürünlerinde tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda antioksidan özelllikleri bilinmektedir. Geleneksel tıpta antiseptik, anti-inflamatuar ve antioksidan olarak kullanılmaktadır. Ciltte ve saçta rahatlatıcı etkisi vardır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Adaçayından elde edilen uçucu yağdır. Temel ürünün tadını ya da kokusunu azaltır. Ağız bakım ürünlerinde tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda antioksidan özelllikleri bilinmektedir. Geleneksel tıpta antiseptik, anti-inflamatuar ve antioksidan olarak kullanılmaktadır. Ciltte ve saçta rahatlatıcı etkisi vardır.

Yazıyı Göster

Emblica Officinalis Fruit

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Argania spinosa kernel oil, Argan yağı olarak da bilinir ve Argan ağacının meyvelerinden elde edilen bir yağdır. Ana vatanı Fas olan bu ham madde, Türkçe’de Argan Yağı olarak adlandırılır. Kozmetik ve kişisel bakım ürün formülasyonlarında, Argan yağı genellikle yüz ve vücut bakımı için kullanılır. Argan yağı, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak, cildin sağlıklı görünmesini sağlamak, cildi koruma ve cildi yenileyici etkisi ile öne çıkar. Aynı zamanda saç ve tırnaklar için de yararlıdır. Argan yağı, cildi nemlendirirken, cildin doğal yağ dengesini korur. Cildi yenileyici etkisi ile cildin genç görünmesini sağlar ve cildin esnekliğini korur. Argan yağı cildi nemlendirir, yatıştırır ve cildi yumuşatır. Ayrıca, cildi anti-aging etkisi olarak korur ve cildin elastikiyetini arttırır. Her cilt tipi için uygun olan Argan yağı, özellikle kurumaya eğilimli ciltler için faydalıdır. Ancak, Argan yağının herkese uygun olabileceği unutulmamalıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, cilt bakımı ürünleri, saç bakımı ürünleri, vücut bakım ürünleri, sabunlar gibi çeşitli ürünlerde bulunur. Argan yağı genellikle iyi tolere edilir ve yan etkisi yoktur. Ancak bazı kişilerde cildi yatıştıran etkisi nedeniyle biraz yanma veya kaşıntı hissi oluşabilir. Bu durumda, Argan yağının kullanımı durdurulmalıdır. Argan yağı, doğal bir üründür ve çevreye ve sağlığa zararlı bir etkisi yoktur. Fas’ta Argan ağacının yetiştirilmesi, çevre ve ekonomi için faydalıdır ve aynı zamanda Argan yağının sürdürülebilir bir şekilde elde edilmesine olanak sağlar. Argan Yağı, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilir. Cildinizi yatmadan önce, yada sabah ve akşam yıkadıktan sonra uygulayabilirsiniz. Ayrıca saç bakımı için de kullanabilirsiniz. Argan yağı, her cilt tipi için uygun olabilir, ancak özellikle yağlı veya karışık ciltler için önerilir. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağı, doğal bir ürün olduğu için yan etkisi yoktur. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağının elde edilme süreci genellikle el ile yapılır ve çevre dostu işlemler kullanıldığında sağlıklı çevresel etkisi olacaktır. Ancak, üretim hacmi arttıkça, çevreye zararlı işlemlerde kullanılabilir. Bu nedenle argan yağınızı sertifikalı organik olanlarını tercih etmeniz önerilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Argania spinosa kernel oil, Argan yağı olarak da bilinir ve Argan ağacının meyvelerinden elde edilen bir yağdır. Ana vatanı Fas olan bu ham madde, Türkçe’de Argan Yağı olarak adlandırılır. Kozmetik ve kişisel bakım ürün formülasyonlarında, Argan yağı genellikle yüz ve vücut bakımı için kullanılır. Argan yağı, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak, cildin sağlıklı görünmesini sağlamak, cildi koruma ve cildi yenileyici etkisi ile öne çıkar. Aynı zamanda saç ve tırnaklar için de yararlıdır. Argan yağı, cildi nemlendirirken, cildin doğal yağ dengesini korur. Cildi yenileyici etkisi ile cildin genç görünmesini sağlar ve cildin esnekliğini korur. Argan yağı cildi nemlendirir, yatıştırır ve cildi yumuşatır. Ayrıca, cildi anti-aging etkisi olarak korur ve cildin elastikiyetini arttırır. Her cilt tipi için uygun olan Argan yağı, özellikle kurumaya eğilimli ciltler için faydalıdır. Ancak, Argan yağının herkese uygun olabileceği unutulmamalıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, cilt bakımı ürünleri, saç bakımı ürünleri, vücut bakım ürünleri, sabunlar gibi çeşitli ürünlerde bulunur. Argan yağı genellikle iyi tolere edilir ve yan etkisi yoktur. Ancak bazı kişilerde cildi yatıştıran etkisi nedeniyle biraz yanma veya kaşıntı hissi oluşabilir. Bu durumda, Argan yağının kullanımı durdurulmalıdır. Argan yağı, doğal bir üründür ve çevreye ve sağlığa zararlı bir etkisi yoktur. Fas’ta Argan ağacının yetiştirilmesi, çevre ve ekonomi için faydalıdır ve aynı zamanda Argan yağının sürdürülebilir bir şekilde elde edilmesine olanak sağlar. Argan Yağı, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilir. Cildinizi yatmadan önce, yada sabah ve akşam yıkadıktan sonra uygulayabilirsiniz. Ayrıca saç bakımı için de kullanabilirsiniz. Argan yağı, her cilt tipi için uygun olabilir, ancak özellikle yağlı veya karışık ciltler için önerilir. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağı, doğal bir ürün olduğu için yan etkisi yoktur. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağının elde edilme süreci genellikle el ile yapılır ve çevre dostu işlemler kullanıldığında sağlıklı çevresel etkisi olacaktır. Ancak, üretim hacmi arttıkça, çevreye zararlı işlemlerde kullanılabilir. Bu nedenle argan yağınızı sertifikalı organik olanlarını tercih etmeniz önerilir.

Yazıyı Göster

Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasyon süreci başlar ve yan ürün olarak ksantan sakızı üretilir. Ksantan sakızı oluşturulduktan sonra izole edilir, kurutulur ve ince bir toz halinde işlenir. Su içeren formülasyonlarda akışkanlığı kontrol eder, emülsiyon ve süspansiyonlar için stabilizasyon görevi görür.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasyon süreci başlar ve yan ürün olarak ksantan sakızı üretilir. Ksantan sakızı oluşturulduktan sonra izole edilir, kurutulur ve ince bir toz halinde işlenir. Su içeren formülasyonlarda akışkanlığı kontrol eder, emülsiyon ve süspansiyonlar için stabilizasyon görevi görür.

Yazıyı Göster

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

Yazıyı Göster

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Yazıyı Göster

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama