Anasayfa Ürün İnceleme Kişisel Bakım Deodorant ve Roll-On

Rahik-i Mahtum Ter Kokusu Önleyici Limon Yağlı 40ml

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

Ter Kokusu Önleyici Limon Yağlı 40ml
Ter Kokusu Önleyici Limon Yağlı 40ml

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

Rahik-i Mahtum
Ter Kokusu Önleyici Limon Yağlı 40ml

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Koltuk altında bulunan gözenekleri kapatmadan ter kokusuyla mücadele eder. İçeriğindeki bitki özleri ter kokusunu önlemeye yardımcı olur. Krem formundadır. Koltuk altında yapışkan bir his bırakmaz ve giysilerde leke bırakmaz. Limon yağı ile güzel kokuya sahiptir.

Kullanımı: Temiz ve kuru koltuk altına nohuttan küçük miktarda aldığınız ürünü masaj yaparak uygulayın.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Koltuk altında bulunan gözenekleri kapatmadan ter kokusuyla mücadele eder. İçeriğindeki bitki özleri ter kokusunu önlemeye yardımcı olur. Krem formundadır. Koltuk altında yapışkan bir his bırakmaz ve giysilerde leke bırakmaz. Limon yağı ile güzel kokuya sahiptir.

Kullanımı: Temiz ve kuru koltuk altına nohuttan küçük miktarda aldığınız ürünü masaj yaparak uygulayın.

Sağlık Puanı

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Yazıyı Göster

Avena Sativa Starch

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Bazı maden sularında doğal olarak bulunur. Büyük ölçekte ise kireçtaşı, tuz ve amonyaktan üretilmektedir.Yaygın olarak halk arasında "kabartma tozu" olarak bilinir ve sentetik bir maddedir. Kozmetik ürünlerin pH'ını ayarlamak için kullanılabilir. Az miktarlarda kullanıldığında cilt için problem oluşturmaz fakat ovma gerektiren ürünlerde fazlaca kullanıldığında cilt için aşındırıcı olabilmektedir. Antibakteriyel özelliği olduğu bilinmektedir. Ağız bakım ürünlerinden ve özellikle diş macunlarında bu nedenle yaygın olarak kullanılmaktadır. Ek olarak ağız kokusuna neden olan uçucu kükürt bileşenlerini de azaltmak amacıyla kullanılabilir. Deodorantlarda hoş olmayan kokuları gidermek için kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde cildi üzerindeki zararlı etkilerden korumak amacıyla kullanılabilir. Biyolojik olarak uyumlu bir maddedir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bazı maden sularında doğal olarak bulunur. Büyük ölçekte ise kireçtaşı, tuz ve amonyaktan üretilmektedir.Yaygın olarak halk arasında "kabartma tozu" olarak bilinir ve sentetik bir maddedir. Kozmetik ürünlerin pH'ını ayarlamak için kullanılabilir. Az miktarlarda kullanıldığında cilt için problem oluşturmaz fakat ovma gerektiren ürünlerde fazlaca kullanıldığında cilt için aşındırıcı olabilmektedir. Antibakteriyel özelliği olduğu bilinmektedir. Ağız bakım ürünlerinden ve özellikle diş macunlarında bu nedenle yaygın olarak kullanılmaktadır. Ek olarak ağız kokusuna neden olan uçucu kükürt bileşenlerini de azaltmak amacıyla kullanılabilir. Deodorantlarda hoş olmayan kokuları gidermek için kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde cildi üzerindeki zararlı etkilerden korumak amacıyla kullanılabilir. Biyolojik olarak uyumlu bir maddedir.

Yazıyı Göster

Balmumu işçi arılar tarafından üretilerek petek yapımında kullanılan doğal bir ham maddedir. Kozmetik ürün formülasyonlarında emülgatör olarak kullanılarak yağ ve su fazlarının dengede kalmasına yardımcı olur. Yoğun kıvam istenen formülasyonlarda koyulaştırıcı olarak kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Balmumu işçi arılar tarafından üretilerek petek yapımında kullanılan doğal bir ham maddedir. Kozmetik ürün formülasyonlarında emülgatör olarak kullanılarak yağ ve su fazlarının dengede kalmasına yardımcı olur. Yoğun kıvam istenen formülasyonlarda koyulaştırıcı olarak kullanılır.

Yazıyı Göster

Limonun taze kabuğundan elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Koku verici olarak da olarak kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi iyi durumda tutmaya yarar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonun taze kabuğundan elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Koku verici olarak da olarak kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi iyi durumda tutmaya yarar.

Yazıyı Göster

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

Yazıyı Göster

Limon gibi kokan, acı tatlı bir tada sahip koku bileşenidir. Limon, portakal, mine çiçeği gibi birçok bitkinin yağında doğal olarak bulunabilir. Tıraş losyonları, banyo ürünleri, nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koku ve aroma verici olarak kullanılabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limon gibi kokan, acı tatlı bir tada sahip koku bileşenidir. Limon, portakal, mine çiçeği gibi birçok bitkinin yağında doğal olarak bulunabilir. Tıraş losyonları, banyo ürünleri, nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koku ve aroma verici olarak kullanılabilir.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

Yazıyı Göster

Limon gibi kokan, acı tatlı bir tada sahip koku bileşenidir. Limon, portakal, mine çiçeği gibi birçok bitkinin yağında doğal olarak bulunabilir. Tıraş losyonları, banyo ürünleri, nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koku ve aroma verici olarak kullanılabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limon gibi kokan, acı tatlı bir tada sahip koku bileşenidir. Limon, portakal, mine çiçeği gibi birçok bitkinin yağında doğal olarak bulunabilir. Tıraş losyonları, banyo ürünleri, nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koku ve aroma verici olarak kullanılabilir.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama