Ana Sayfa İçerik İnceleme

İçerik Detay

Sodyum Lauril Sülfat Nedir?

( Sodium Lauryl Sulfate (SU/HM) )

Sodium Lauryl Sulfate (SU/HM)

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre çözünmeden kalır ve çok toksik etkisi bulunmaktadır. Canlılarda biyobirikime neden olabilir. Ham madde palm yağı kullanılarak üretilebilir. Palm yağına artan talep yağmur ormanlarının kesilerek yerine palmiye ağaçları dikilmesine sebep olmuştur. Bu durum yağmur ormanlarında yaşayan orangutanlar, filler, gergedanlar ve kaplanlar dahil olmak üzere en az 193 nesli tükenmekte olan tür için önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Sürdürülebilir tarım ilkesini benimseyen, otoritelerden sertifika almış tedarikçiden temin edilmesi önem arz etmektedir.

Sağlık Etkisi

Yutulması durumunda zararlıdır. Cilt ve gözde tahrişe neden olabilir. Solunması zararlıdır ve solunum yolu tahrişine neden olur.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Kısaca SLS olarak bilinen sodyum lauril sülfat kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan temizleyici bir maddedir.

Çok güçlü köpürme özelliğine sahiptir.

Petrol bazlı veya hindistan cevizi ve palm yağı gibi bitkisel kaynaklardan türetilebilir.

.

Etikette Nasıl Görürüz?

MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID, SODIUM DODECYL SULFATE, SODIUM DODECYL SULPHATE, SODIUM LAURYL SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE SODIUM LAURYL SULFATE, SODIUM SALT SULFURIC ACID, MONODODECYL ESTER, SULFURIC ACID MONODODECYL ESTER SODIUM SALT, SULFURIC ACID, MONODODECYL ESTER, SODIUM SALT

Fonksiyonlar

Temizlik

Denaturant

Köpük Yapıcı

Yüzey Aktif - Temizleme

Temizlik

Denaturant

Köpük Yapıcı

Yüzey Aktif - Temizleme

Diğer İçerikler