Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Yüz Bakımı

The Body Shop Camomile Yüz Temizleme Yağı

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

7 - 8

Camomile Yüz Temizleme Yağı
Camomile Yüz Temizleme Yağı

KATEGORİ

Yüz Bakımı

İNCELEME TARİHİ

25 Ocak 2023

ID : 902

The Body Shop
Camomile Yüz Temizleme Yağı

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Düşük

Orta

İyi

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için inceleniyor ikonu ile gösterilmektedir.

İnceleniyor

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi”ne sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı Orta

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Dikaprilil eter, hindistancevizi ve hurma çekirdeği yağlarında bulunan bir yağ asidi olan kaprilik asitten türetilen bir yağdır. Cilt bakım maddesi (yumuşatıcı) ve doku geliştirici bileşen olarak işlev görür. Cilde pürüzsüz yayılırve yağlı olmayan bir his sağlar. Dicaprylyl eter cilt bakımı, makyaj ve saç bakımı dahil her türlü güzellik ürününde kullanılmaktadır. Kozmetik Bileşen Güvenliği Uzman Paneli, bu bileşenin güvenliği konusunda endişe duymadıklarını ifade etseler de, yetersiz veri nedeniyle bu konuda resmi bir rapor yayınlamadılar. Kullanım seviyeleri tipik olarak %1-8 arasında değişir ve benzer ipeksi bir his verdiği için bazen silikonların yerine kullanılır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Dikaprilil eter, hindistancevizi ve hurma çekirdeği yağlarında bulunan bir yağ asidi olan kaprilik asitten türetilen bir yağdır. Cilt bakım maddesi (yumuşatıcı) ve doku geliştirici bileşen olarak işlev görür. Cilde pürüzsüz yayılırve yağlı olmayan bir his sağlar. Dicaprylyl eter cilt bakımı, makyaj ve saç bakımı dahil her türlü güzellik ürününde kullanılmaktadır. Kozmetik Bileşen Güvenliği Uzman Paneli, bu bileşenin güvenliği konusunda endişe duymadıklarını ifade etseler de, yetersiz veri nedeniyle bu konuda resmi bir rapor yayınlamadılar. Kullanım seviyeleri tipik olarak %1-8 arasında değişir ve benzer ipeksi bir his verdiği için bazen silikonların yerine kullanılır.

Yazıyı Göster

Etilheksil palmitat, kozmetik ürünlerinde cildi yumuşatıcı, pürüzsüzleştirici, doku geliştirici ve çözücü olarak çalışır. Yağlı bir alkol ve bitkiden ya da hayvandan elde edilebilen palmitik asitin kimyasal işlemlerden geçirilmesiyle oluşur. Aynı zamanda iyi bir çözücü olarak diğer bileşenlerin çözünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çözünen aktif bileşenlerin cildin alt katmanlarına nüfuz etmesine yardımcı olur. Cildin pul pul kuru görüntüsünü nemlendirerek pürüzsüz bir görünüm sağlar. Siilikona benzer bir his oluşturduğu için ürün formülasyonlarında silikon yerine kullanılabilir. Berrak, renksiz, pratik olarak kokusuz bir sıvıdır. Cildi yumuşatır.Parfüm ve aromatik hammaddeler için kullanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Etilheksil palmitat, kozmetik ürünlerinde cildi yumuşatıcı, pürüzsüzleştirici, doku geliştirici ve çözücü olarak çalışır. Yağlı bir alkol ve bitkiden ya da hayvandan elde edilebilen palmitik asitin kimyasal işlemlerden geçirilmesiyle oluşur. Aynı zamanda iyi bir çözücü olarak diğer bileşenlerin çözünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çözünen aktif bileşenlerin cildin alt katmanlarına nüfuz etmesine yardımcı olur. Cildin pul pul kuru görüntüsünü nemlendirerek pürüzsüz bir görünüm sağlar. Siilikona benzer bir his oluşturduğu için ürün formülasyonlarında silikon yerine kullanılabilir. Berrak, renksiz, pratik olarak kokusuz bir sıvıdır. Cildi yumuşatır.Parfüm ve aromatik hammaddeler için kullanılır.

Yazıyı Göster

Ayçiçeği tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Ayçiçeği tohumu yağının %60 (ortalama) linoleik asit içeriği cildi yenileme, güçlendirme ve yatıştırma özelliğine sahiptir. Bu yağ ayrıca oleik, palmitik, stearik ve omega-3 linolenik asit olmak üzere faydalı yağ asitlerini de içermektedir. Bu yağ özellikle kuru, susuz kalmış veya çevresel açıdan zarar görmüş ciltler için faydalıdır çünkü linoleik asit içeriği cildin seramidler de dahil olmak üzere kendi lipidlerini (yağları) sentezlemesine yardımcı olur, bariyerini gözle görülür şekilde onarır ve daha pürüzsüz, daha sağlıklı görünen bir cilde yol açar.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Ayçiçeği tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Ayçiçeği tohumu yağının %60 (ortalama) linoleik asit içeriği cildi yenileme, güçlendirme ve yatıştırma özelliğine sahiptir. Bu yağ ayrıca oleik, palmitik, stearik ve omega-3 linolenik asit olmak üzere faydalı yağ asitlerini de içermektedir. Bu yağ özellikle kuru, susuz kalmış veya çevresel açıdan zarar görmüş ciltler için faydalıdır çünkü linoleik asit içeriği cildin seramidler de dahil olmak üzere kendi lipidlerini (yağları) sentezlemesine yardımcı olur, bariyerini gözle görülür şekilde onarır ve daha pürüzsüz, daha sağlıklı görünen bir cilde yol açar.

Yazıyı Göster

Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz bir sıvıdır. Kaprilik/Kaprik Trigliseridin kozmetik ve güzellik endüstrisinde kullanılabileceği bazı yollar şunlardır: Nemlendirici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, cildi nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan etkili bir yumuşatıcıdır, bu da onu losyonlarda, kremlerde ve diğer nemlendirici ürünlerde popüler bir içerik haline getirir. Makyaj temizleyici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, yağlı bir kalıntı bırakmadan makyajın çözülmesine ve çıkarılmasına yardımcı olduğundan makyaj temizleyici ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Saç bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, saç bakım ürünlerinde saç kremi olarak da kullanılabilir, saçın dokusunun açılmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur. Güneş kremi: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, aktif bileşenlerin cilde nüfuz etmesine yardımcı olmak için güneş kremlerinde taşıyıcı yağ olarak da kullanılabilir. Dudak bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, dudakları nemli tutmaya yardımcı olduğu, çatlama ve çatlamayı önlediği için dudak bakım ürünlerinde popüler bir bileşendir. Diğer kullanımlar: Kaprilik/Kaprik Trigliserit bebek yağı, tıraş kremi ve masaj yağı gibi diğer kişisel bakım ürünlerinde de bulunabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli bir bileşen olarak kabul edilir ve genellikle cilt tahrişine veya alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Genel olarak Kaprilik/Kaprik Trigliserit, çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilen çok yönlü ve tahriş edici olmayan bir bileşendir. Yumuşatıcı, emülsifiye edici ve kayganlaştırıcı özellikleri, diğerlerinin yanı sıra nemlendirici, makyaj temizleyici, saç bakımı ve dudak bakım ürünlerine değerli bir katkı sağlar.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz bir sıvıdır. Kaprilik/Kaprik Trigliseridin kozmetik ve güzellik endüstrisinde kullanılabileceği bazı yollar şunlardır: Nemlendirici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, cildi nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan etkili bir yumuşatıcıdır, bu da onu losyonlarda, kremlerde ve diğer nemlendirici ürünlerde popüler bir içerik haline getirir. Makyaj temizleyici: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, yağlı bir kalıntı bırakmadan makyajın çözülmesine ve çıkarılmasına yardımcı olduğundan makyaj temizleyici ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Saç bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, saç bakım ürünlerinde saç kremi olarak da kullanılabilir, saçın dokusunun açılmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur. Güneş kremi: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, aktif bileşenlerin cilde nüfuz etmesine yardımcı olmak için güneş kremlerinde taşıyıcı yağ olarak da kullanılabilir. Dudak bakımı: Kaprilik/Kaprik Trigliserit, dudakları nemli tutmaya yardımcı olduğu, çatlama ve çatlamayı önlediği için dudak bakım ürünlerinde popüler bir bileşendir. Diğer kullanımlar: Kaprilik/Kaprik Trigliserit bebek yağı, tıraş kremi ve masaj yağı gibi diğer kişisel bakım ürünlerinde de bulunabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli bir bileşen olarak kabul edilir ve genellikle cilt tahrişine veya alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Genel olarak Kaprilik/Kaprik Trigliserit, çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilen çok yönlü ve tahriş edici olmayan bir bileşendir. Yumuşatıcı, emülsifiye edici ve kayganlaştırıcı özellikleri, diğerlerinin yanı sıra nemlendirici, makyaj temizleyici, saç bakımı ve dudak bakım ürünlerine değerli bir katkı sağlar.

Yazıyı Göster

PEG-20 gliseril triizostearat, polietilen glikol ve gliserin ile birleştirilmiş yağ asidi izostearik asidin bir esteridir. Hayvansal kaynaklı olabilir. Yüksek moleküler ağırlığı, cildin yüzeyine nüfuz etmesini engeller. Yağlı bileşenlerin yağlı bir kalıntı bırakmadan ciltten durulanmasına yardımcı olma özelliği nedeniyle yağ bazlı formüllerde sıklıkla görülen bir emülgatör ve hafif temizleme maddesi olmanın yanı sıra yumuşatıcı ve cilt yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bu bileşen, kapsamlı bir toksikoloji incelemesinden geçmiştir ve durulanan veya bırakılan kozmetiklerde kullanımının güvenli olduğu kabul edilir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

PEG-20 gliseril triizostearat, polietilen glikol ve gliserin ile birleştirilmiş yağ asidi izostearik asidin bir esteridir. Hayvansal kaynaklı olabilir. Yüksek moleküler ağırlığı, cildin yüzeyine nüfuz etmesini engeller. Yağlı bileşenlerin yağlı bir kalıntı bırakmadan ciltten durulanmasına yardımcı olma özelliği nedeniyle yağ bazlı formüllerde sıklıkla görülen bir emülgatör ve hafif temizleme maddesi olmanın yanı sıra yumuşatıcı ve cilt yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bu bileşen, kapsamlı bir toksikoloji incelemesinden geçmiştir ve durulanan veya bırakılan kozmetiklerde kullanımının güvenli olduğu kabul edilir.

Yazıyı Göster

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Yazıyı Göster

Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluşturulur.

Düşük

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluşturulur.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Carica Papaya Seed Oil, Papaya, Carica papaya L., Caricaceae bitkilerinin tohumlarından elde edilen yağdır. Anti-inflamatuar ajanlar olarak çalışan, ciltte kızarıklık ve tahrişi azaltmaya yardımcı olan yağ asitleri içerir. Anti-mikrobiyal, yara izi azaltıcı ve peeling özelliklerinin bir kombinasyonu ile Papaya Tohumu Yağı, akne ve kırılmaları engellemeye yardımcı olur.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Carica Papaya Seed Oil, Papaya, Carica papaya L., Caricaceae bitkilerinin tohumlarından elde edilen yağdır. Anti-inflamatuar ajanlar olarak çalışan, ciltte kızarıklık ve tahrişi azaltmaya yardımcı olan yağ asitleri içerir. Anti-mikrobiyal, yara izi azaltıcı ve peeling özelliklerinin bir kombinasyonu ile Papaya Tohumu Yağı, akne ve kırılmaları engellemeye yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Alman papatyası uçucu yağı yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Cilde uygulandığında cilt iltihabı ve tahrişini azaltır. Aynı zamanda antibakteriyel etkiye sahiptir, bu nedenle akne, küçük kesik ve yanıklara sahip ciltlerin tedavisinde özellikle yararlıdır. Ayrıca yaşlanma etkisini azaltır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Alman papatyası uçucu yağı yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Cilde uygulandığında cilt iltihabı ve tahrişini azaltır. Aynı zamanda antibakteriyel etkiye sahiptir, bu nedenle akne, küçük kesik ve yanıklara sahip ciltlerin tedavisinde özellikle yararlıdır. Ayrıca yaşlanma etkisini azaltır.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene Avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene Avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Orta

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama