Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Vücut Bakımı

The Body Shop Shea Vücut Spreyi

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

Shea Vücut Spreyi
Shea Vücut Spreyi

KATEGORİ

Vücut Bakımı

İNCELEME TARİHİ

25 Ocak 2023

The Body Shop
Shea Vücut Spreyi

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya ürünü korumak için cilt bakımında yaygın olarak kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya ürünü korumak için cilt bakımında yaygın olarak kullanılır.

Yazıyı Göster

Su

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Su

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yazıyı Göster

Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluşturulur.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluşturulur.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Kumarin, doğal olarak oluşan ve sentetik olarak üretilen bir koku kimyasalıdır. Tatlı, vanilyalı, cevizli bir kokuya sahip yaygın bir koku bileşeni . Seyreltildiğinde taze biçilmiş saman gibi kokar.Adı, Tonka ağacının adı olan (bir Amazon dilinde) "cumaru" dan gelir. Kumarin, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan aromatik bir maddedir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kumarin, doğal olarak oluşan ve sentetik olarak üretilen bir koku kimyasalıdır. Tatlı, vanilyalı, cevizli bir kokuya sahip yaygın bir koku bileşeni . Seyreltildiğinde taze biçilmiş saman gibi kokar.Adı, Tonka ağacının adı olan (bir Amazon dilinde) "cumaru" dan gelir. Kumarin, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan aromatik bir maddedir.

Yazıyı Göster

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen limonene avrupa’da yüksek derecede alerjen etkiye sahip 26 alerjen maddeden bir tanesidir.

Yazıyı Göster

Benzyl salicylate, cildi yatıştırmak, nemlendirmek ve rahatlatmak için kullanılan bir bileşen olarak kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu maddeden yapılmış kremler, losyonlar, jeller ve diğer ürünler cildi hassas olan kişiler için de uygun olabilir. Benzyl salicylate, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde cildin kızarıklık ve çekilmelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, cildin nem seviyesini arttırmak için de kullanılabilir. Bu, cildin daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Benzyl salicylate, cildin UV ışınlarına maruz kaldığında oluşan hassasiyeti azaltmak için de kullanılabilir. Bu, cildi güneş ışığına daha dayanıklı hale getirir ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Benzyl salicylate, cildin yapısını koruyan ve onarıcı özellikleri sayesinde cildin doğal yapısını korur ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Bu nedenle, cildinizin güzelleşmesi için benzyl salicylate içeren kozmetik ve cilt bakım ürünlerini deneyebilirsiniz. Ancak, benzyl salicylate potansiyel olarak alerjik reaksiyonlara neden olabilir, Bu nedenle, ilk kullanımdan önce dikkatli bir şekilde test etmeniz ve cildinize herhangi bir negatif reaksiyon olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir. Son olarak, benzyl salicylate cilt bakım ürünlerinde sadece yanı sıra, parfüm, koku bileşenleri ve diğer kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır. Bu madde ile ilgili diğer bazı yararlarının yanı sıra, cildinizi yumuşatmak ve nemlendirmek için benzyl salicylate içeren ürünleri deneyebilirsiniz.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Benzyl salicylate, cildi yatıştırmak, nemlendirmek ve rahatlatmak için kullanılan bir bileşen olarak kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu maddeden yapılmış kremler, losyonlar, jeller ve diğer ürünler cildi hassas olan kişiler için de uygun olabilir. Benzyl salicylate, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde cildin kızarıklık ve çekilmelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, cildin nem seviyesini arttırmak için de kullanılabilir. Bu, cildin daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Benzyl salicylate, cildin UV ışınlarına maruz kaldığında oluşan hassasiyeti azaltmak için de kullanılabilir. Bu, cildi güneş ışığına daha dayanıklı hale getirir ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Benzyl salicylate, cildin yapısını koruyan ve onarıcı özellikleri sayesinde cildin doğal yapısını korur ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Bu nedenle, cildinizin güzelleşmesi için benzyl salicylate içeren kozmetik ve cilt bakım ürünlerini deneyebilirsiniz. Ancak, benzyl salicylate potansiyel olarak alerjik reaksiyonlara neden olabilir, Bu nedenle, ilk kullanımdan önce dikkatli bir şekilde test etmeniz ve cildinize herhangi bir negatif reaksiyon olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir. Son olarak, benzyl salicylate cilt bakım ürünlerinde sadece yanı sıra, parfüm, koku bileşenleri ve diğer kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır. Bu madde ile ilgili diğer bazı yararlarının yanı sıra, cildinizi yumuşatmak ve nemlendirmek için benzyl salicylate içeren ürünleri deneyebilirsiniz.

Yazıyı Göster

Denatonium Benzoate

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama