Ana Sayfa İçerik İnceleme

İçerik Detay

Triklosan Nedir?

( Triclosan )

Triclosan

Çevre Etkisi

Sucul ekosistemde uzun süre çözünmeden kalır ve çok toksik etkisi bulunmaktadır. Canlılarda biyobirikime neden olabilir.

Sağlık Etkisi

Cilt ve gözde tahrişe neden olabilir. Endokrin bozucu olarak değerlendirilmektedir. Kozmetik Yönetmeliği tarafından diş macunu, el sabunu, vücut sabunları, duş jeli, deodorant (sprey olmayan), yüz pudrası ve leke kapatıcı, yapay tırnak sistemleri uygulamasından önce el ve ayak tırnaklarını temizlemek için kullanılan tırnak ürünlerinde kullanılması için izin verilen maksimum konsantrasyon %0.3'tür. Ağız çalkalama sularında ise %0.2'dir.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Bakterilerden kaynaklanan vücut kokusunu en aza indirmek için kullanılan triklosan, geniş spektrumlu ve bazı özel uygulamalarda koruyucu olarak kullanılan bir antimikrobiyel ajandır.

.

Etikette Nasıl Görürüz?

2,4,4'-TRICHLORO-2'-HYDROXY DIPHENYL ETHER, 5-CHLORO-2-(2,4-DICHLOROPHENOXY)PHENOL, 5-CHLORO-2-(2,4-DICHLOROPHENOXY)-, TRICLOSAN

Fonksiyonlar

Antimikrobiyel

Koku Giderici

Koruyucu

Antimikrobiyel

Koku Giderici

Koruyucu

Diğer İçerikler