Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İnceleniyor

Stokta yok
0Yorumlar

Estee Lauder - Daywear Moisturizer Anti-Oxidant 72H-Hydration Sorbet Creme Spf 15

Marka:

Estee Lauder

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Water Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Üretimde kullanılan suyun içeriğinde Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve toplam koliform bakteri gibi patojen (hastalığa neden olan...

Çok İyi

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Alcohol Denat. Alkol Denat Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya...

Çok İyi

+
Ethylhexyl Salicylate Etilhekzil Salisilat UVB (280-320nm) güneş koruyucu filtre olarak çalışan renksiz ila açık sarımsı yağlı sıvı , 306 nm'de en yüksek absorbansa sahiptir. Kendi başına güçlü bir filtre değildir , SPF'yi ...

İyi

+
Homosalate Homosalat Homosalat yaygın bir güneş koruyucu maddedir. Kozmetik endüstrisinde UV filtresi olarak ve UV emici olarak kullanılmaktadır. 306 nm'de maksimum koruma ile cildi UVB'den (295-315 nm) koruyan, ya...

Düşük

+
Butyl Methoxydibenzoylmethane Butil Metoksidibenzoilmetan;Avobenzon Butil metoksidibenzoilmetan, güneşten gelen UVA ışınlarına karşı koruma sağlayan sentetik bir güneş koruyucu bileşendir. Güneş ışınları cildin alt katmanlarına kadar etki ederek ya...

İyi

+
Octocrylene Oktokrilen Renksiz yağlı bir sıvı olan oktokrilen, UVB ve UVA aralığında cildi koruyan yağda çözünebilen kimyasal güneş koruyucu ajanıdır. Oldukça fotostabil (95 dakikada SPF korumasının %10’...

İyi

+
Pentylene Glycol Pentilen Glikol Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Çok İyi

+
Caprylyl Methicone Kaprilil Metikon Cildi besleyen ve nem kaybını önlemeye yardımcı olan geçirgen bir bariyer sağlayan bir maddedir. Berrak, renksiz ve kolay yayılabilir uçucu bir sıvı silikondur. Doğal bitki yağları ile o...

Orta

+
Biosaccharide Gum-1 Biyosakkarit Sakız-1 Biyosakkarit Sakız-1, "Fucocert" veya "Fucogel" olarak da adlandırılan bir polisakkarittir. Mısır gibi bitki maddelerinden biyoteknoloji ile elde edilen şekerlerin bir birleşiminden oluşur. Ne...

Çok İyi

+
Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer Amonyum Akriloildimetiltaurat/VP Kopolimer Amonyum akriloildimetiltaurat/VP kopolimeri, çeşitli polimerizasyon yöntemleriyle sentetik olarak üretilen bir polimerdir. Kozmetik formülasyonlara viskozite kontrolünü sağlamak ve film oluşt...

Orta

+
Cucumis Sativus Fruit Extract Salatalık Ekstresi Cucumis sativus (salatalık) meyve özü, hassaslaştırıcı olmayan bir bitki özüdür. Çoğu salatalık türü %95 sudan oluşur ve diğer bileşenler askorbik asit (C vitamini), kafeik asit (bir...

Çok İyi

+
Sodium Hyaluronate Sodyum Hyaluronat Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat m...

Çok İyi

+
Thermus Thermophillus Ferment Thermus Thermophilus Fermenti Thermus thermophilus fermenti, okyanus yüzeyinin binlerce metre altında yaşayabilen bir bakteri olan Thermus thermophilus'un fermantasyonunu sonucu elde edilir. Bu özel ferment, cilt üzerinde, ci...

Çok İyi

+
Ethylbisiminomethylguaiacol Manganese Chloride Etilbisiminometilguaiakol Manganez Klorür İki antioksidan enzim olan süperoksit dismutaz ve katalazın etkisini birleştiren sentetik bir bileşik. Bu iki molekül, cildi hücreye zarar veren (ve dolayısıyla cildi yaşlandıran) serbest r...

Çok İyi

+
Ergothioneine Ergotiyonin Ergothioneine, doğal olarak bazı organizmalar tarafından sentezlenen bir amino asittir. Ergothioneine, güçlü bir antioksidan olarak çalışır. Serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stre...

Çok İyi

+
Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

+
Tetrahexyldecyl Ascorbate Tetrahekzildesil Askorbat Tetrahekzildesil askorbat, C vitaminin daha kararlı ve yağda çözünen bir formudur. Derideki enzimler, bu C vitamini formunu saf C vitamini yani askorbik aside dönüştürür. Cildin genel görü...

Çok İyi

+
Cyclodextrin Siklodekstrin Mısır nişastasından elde edilmektedir. Kozmetik üründe kullanılan maddelerin cilde ulaşmasını sağlamaya, ve stabilize etmeye yardımcı olur. Örneğin suda çözünen bileşenleri yağda ...

Çok İyi

+
Psidium Guajava Fruit Extract Psidium Guajava Meyve Ekstresi Guava Ekstresi Psidium Guajava Fruit Extract, tropikal bir meyve olan guava (Psidium guajava) meyvesinden elde edilen doğal bir bitki ekstresidir. Yüksek miktarda antioksidan içeren bir meyvedir. Bu nedenle, Psid...

Çok İyi

+
Fumaria Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Caffeine Kafein Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyo...

Çok İyi

+
Narcissus Tazetta Bulb Extract Çin Nergisi Ekstresi Çin nergisi, nergisgiller familyasından 20–60 cm. boyunda, soğanlı çok yıllık bir bitki. Ciltle ilgili sorunları tedavi etmek için kullanılmaktadır. İçerdiği alkaloitler cilt için bü...

Çok İyi

+
Polygonum Cuspidatum Root Extract Japon Madımağı Kökü Ekstresi Polygonum cuspidatum bitkisinin köklerinden elde edilen ekstresidir. Üzümde de bulunan önemli bir antioksidan bileşik olan resveratrol kaynağıdır. Ekstre hiperpigmentasyon, koyu lekeler, cilt ...

Çok İyi

+
Algae Extract Alg Ekstresi Çeşitli Alg türlerinden elde edilen bitkisel bir özüttür. Antioksidan özellik gösterir. B vitamini, fikosiyanin, karetenoid gibi önemli bileşenler içerir. Bu sayede UV ışınlarına bağl...

Çok İyi

+
Citrus Limon Fruit Extract Limon Meyvesi Ekstresi Limon ekstresinde organik asitler, vitaminler, protein ve karbonhidratlar bulunur. İçeriğinde bulunan flavonidler ve c vitamini nedeniyle oldukça antioksidan aktivite göstermektedir. Ayrıca içe...

Çok İyi

+
Helianthus Annuus Seedcake

İnceleniyor

+
Vitis Vinifera Seed Extract Üzüm Tohum Ekstresi Vitis Vinifera Seed Extract, üzüm çekirdeği özütüdür. Üzüm çekirdeklerinden elde edilen bu özüt, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde bir dizi amaçla kullanılır. itis Vinifera Seed Ex...

Çok İyi

+
Triticum Vulgare Germ Extract Buğday Tohumu Ekstresi Triticum vulgare bitkisinin tohumundan elde edilen ekstredir. E vitamini bakımından zengindir. Kozmetik ürünlerde cilt yumuşatıcı ve saç bakım maddesi olarak işlev görür. Gluten kaynağıd...

Çok İyi

+
Hordeum Vulgare Extract Arpa Ekstresi Daha çok arpa özü olarak bilinir. Yutulduğunda antioksidan özelliklere sahip olabilir, ancak topikal olarak uygulandığında bunun böyle olduğunu gösteren bir araştırma yoktur. Arpa ve özl...

Çok İyi

+
Gentiana Lutea Root Extract Jansiyan Kök Ekstresi;Sarı Gentiyan Kök Ekstresi Gentiana lutea bitkisinin kök kısımlarından elde edilen ekstresidir. Antiinflamatuar etkisiyle tahriş olmuş cilde uygulandığında rahatlama hissi sağlar. Antiseptik etkisiyle özellikle akney...

Çok İyi

+
Linoleic Acid Linoleik Asit Linoleik asit; doğal olarak oluşan, doymamış omega-6 bir yağ asididir. Linoleik Asit, aspir ve ayçiçeği tohumu yağları da dahil olmak üzere birçok bitkisel yağda bol miktarda bulunur. Esa...

Çok İyi

+
Cholesterol Kolesterol Kolesterol, siklopentanofenantren sisteminin tekli doymamış, ikincil bir alkolüdür. Kolesterol, cildin doğal bariyer sağlığını desteklemeye, cildin durumunu iyileştirmeye ve cildin nemine k...

Çok İyi

+
Glycyrrhetinic Acid Glisiretinik Asit Glisiretinik Asit meyan kökü bitkilerinden izole edilen bir bileşendir. Meyan kökü ekstresi içeriğinde, cildi sakinleştirme ve hassasiyet belirtilerini en aza indirme özelliğine sahip bileş...

Çok İyi

+
Saccharomyces Lysate Extract Saccharomyces Lysate Ekstresi Saccharomyces lysate bir çeşit mayadır. Saccharomyces, çeşitli maya türleri içeren bir mantar cinsidir. "Saccharomyces", "şeker mantarı" anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Öncelikle bira...

Çok İyi

+
Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer Palmitoil Hidroksipropiltrimonyum Amilopektin/Gliserin Çapraz Polimer Palmitoil Hidroksipropiltrimonyum Amilopektin/Gliserin Çapraz Polimer cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görmek ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmak için kullanı...

Orta

+
Artemia Extract Artemia Ekstresi Artemia özü, nemlendirici faydaları olabilen bir tür zooplanktondan elde edilen özüttür. Cildin doğal savunmasını güçlendirmeye yardımcı olur ve ısı ve UV ışınlarının neden olduğ...

Çok İyi

+
Propylene Glycol Dicaprate Propilen Glikol Dikaprat Propilen Glikol Dikaprat, propilen glikol ve dikaprat yağ asidinin esteridir. Birçok kozmetik formülasyonda bulunan bir ham maddedir. Hafif, yağsız, pürüzsüz ve kadifemsi bir cilt hissi bırak...

Çok İyi

+
Fumaric Acid Fumarik asit Fumarik asit, doğal olarak bulunan bir organik asittir. Kozmetik endüstrisinde tamponlama ajanı olarak kullanılır. Yani ürünün pH'ının ayarlanmasını sağlar. Bunun yanında koku verici ola...

Çok İyi

+
Ethylhexylglycerin Etilheksilgliserin Etilheksilgliserin, zayıf koruyucu özellikte koku giderici ve cilt bakım maddesi olarak kullanılan bir gliseril eterdir.

Çok İyi

+
Propanediol Propandiol Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmekted...

Çok İyi

+
Squalane Skualan Squalane, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Skualenin benzersiz...

Çok İyi

+
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Akrilatlar/C10-30 Alkil Akrilat Crospolimer AACP, bu polimer molekülü (tekrarlanan alt birimlerden veya monomerlerden oluşan büyük moleküldür. Polimerin hem suyu hem de yağı bağlamasına izin veren hem hidrofilik hem de hidrofobik gru...

Düşük

+
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

Çok İyi

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

Çok İyi

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Fragrance Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
BHT Bütillenmiş Hidroksitoluen;BHT Oksijenle desteklenen reaksiyonları inhibe ederek oksidasyonu ve ransiditeyi önler. Temel ürün kokusunu veya tadını azaltır veya engeller BHT veya Butilhidroksitoluen, sarımsı beyaz kristall...

Düşük

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
CI 42090 Parlak Mavi Fcf;Asit Mavi 9;CI 42090 Demir oksit bileşiiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama