Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İnceleniyor

Stokta yok
0Yorumlar

Estee Lauder - Daywear Moisturizer Multi-Protection Anti-Oxidant 24H-Moisture Creme Spf 15

Marka:

Estee Lauder

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Water Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Üretimde kullanılan suyun içeriğinde Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve toplam koliform bakteri gibi patojen (hastalığa neden olan...

Çok İyi

+
Ethylhexyl Salicylate Etilhekzil Salisilat UVB (280-320nm) güneş koruyucu filtre olarak çalışan renksiz ila açık sarımsı yağlı sıvı , 306 nm'de en yüksek absorbansa sahiptir. Kendi başına güçlü bir filtre değildir , SPF'yi ...

İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Butyloctyl Salicylate Butiloktil Salisilat Cildi yumuşatma etkisi vardır. Kozmetik ürünlerde çözücü olarak da kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde, makyaj ürünlerinde (genelde rujlarda) ve saç bakım ürünlerinde sıklıkla kull...

Düşük

+
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

Çok İyi

+
Butyl Methoxydibenzoylmethane Butil Metoksidibenzoilmetan;Avobenzon Butil metoksidibenzoilmetan, güneşten gelen UVA ışınlarına karşı koruma sağlayan sentetik bir güneş koruyucu bileşendir. Güneş ışınları cildin alt katmanlarına kadar etki ederek ya...

İyi

+
Polyester-8

İnceleniyor

+
Cetyl Ricinoleate Setil Risinoleat Setil Risinoleat, kozmetik formülasyonlarda saç kremi, stabilizatör ve film oluşturucu madde olarak çalışır. Setil Risinoleat ayrıca cilde hafif, yağlı olmayan ve ipeksi bir nemlendirme sa...

Çok İyi

+
Steareth-21 Steareth-21 Bir yüzeyi temiz tutmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerinde iki farklı sıvının birbirine karışmasına yardımcı olur.

Düşük

+
Steareth-2 Steareth-2 Steareth-2 mumsu yapıda bir emülgatördür. Yüzey aktif yani emülgatör maddeler formülasyonlardaki yağ ve su fazlarının homojen bir yapı oluşturmasını sağlar. Bu nedenle emülsiyon dedi...

Düşük

+
Di-C12-15 Alkyl Fumarate #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride Kaprilik/Kaprik/Miristik/Stearik Trigliserid Kaprilik/Kaprik/Miristik/Stearik Trigliserid, çeşitli yağ asitlerinin (kaprilik, kaprik, miristik ve stearik asitler) gliserol ile esterleşmesiyle elde edilen bir trigliserid karışımıdır. Koz...

Çok İyi

+
Polysilicone-11 Polisilikon-11 Polisilikon-11, bis-vinildimetikon ve hidrojen dimetikonun çapraz bağlanmasıyla yapılan sentetik bir silikondur. Kozmetikteki birincil rolü, film oluşturucu bir ajandır. Yükseltilmiş, ipeksi,...

Orta

+
Psidium Guajava Fruit Extract Psidium Guajava Meyve Ekstresi Guava Ekstresi Psidium Guajava Fruit Extract, tropikal bir meyve olan guava (Psidium guajava) meyvesinden elde edilen doğal bir bitki ekstresidir. Yüksek miktarda antioksidan içeren bir meyvedir. Bu nedenle, Psid...

Çok İyi

+
Gentiana Lutea Root Extract Jansiyan Kök Ekstresi;Sarı Gentiyan Kök Ekstresi Gentiana lutea bitkisinin kök kısımlarından elde edilen ekstresidir. Antiinflamatuar etkisiyle tahriş olmuş cilde uygulandığında rahatlama hissi sağlar. Antiseptik etkisiyle özellikle akney...

Çok İyi

+
Polygonum Cuspidatum Root Extract Japon Madımağı Kökü Ekstresi Polygonum cuspidatum bitkisinin köklerinden elde edilen ekstresidir. Üzümde de bulunan önemli bir antioksidan bileşik olan resveratrol kaynağıdır. Ekstre hiperpigmentasyon, koyu lekeler, cilt ...

Çok İyi

+
Stearyl Alcohol Stearil Alkol Stearil alkol, bitkilerde ve böceklerde doğal olarak bulunan bitkisel kaynaklı bir bileşendir. Ayrıca memeli dokularında bulunabilen hayvan kaynaklı bir bileşendir. Sentetik olarak ise, 1-okta...

Çok İyi

+
Hordeum Vulgare Extract Arpa Ekstresi Daha çok arpa özü olarak bilinir. Yutulduğunda antioksidan özelliklere sahip olabilir, ancak topikal olarak uygulandığında bunun böyle olduğunu gösteren bir araştırma yoktur. Arpa ve özl...

Çok İyi

+
Laminaria Ochroleuca Extract Laminaria Ochroleuca Ekstresi Laminaria Ochroleuca Extract, Alga, Laminaria ochroleuca, Laminariaceae'nin bir özüdür. Laminaria ochroleuca özü, bazen kahverengi deniz yosunu veya kahverengi alg olarak da adlandırılan bir yo...

Çok İyi

+
Rosmarinus Officinalis Leaf Extract Biberiye Uçucu Yağı Rosmarinus officinalis (biberiye) yaprağı ekstresi, Akdeniz bölgesine özgü çok yıllık otsu bir bitkiden elde edilir. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik...

Çok İyi

+
Triticum Vulgare Germ Extract Buğday Tohumu Ekstresi Triticum vulgare bitkisinin tohumundan elde edilen ekstredir. E vitamini bakımından zengindir. Kozmetik ürünlerde cilt yumuşatıcı ve saç bakım maddesi olarak işlev görür. Gluten kaynağıd...

Çok İyi

+
Artemia Extract Artemia Ekstresi Artemia özü, nemlendirici faydaları olabilen bir tür zooplanktondan elde edilen özüttür. Cildin doğal savunmasını güçlendirmeye yardımcı olur ve ısı ve UV ışınlarının neden olduğ...

Çok İyi

+
Fumaria Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Caffeine Kafein Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyo...

Çok İyi

+
Pentylene Glycol Pentilen Glikol Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Çok İyi

+
Citrus Medica Limonum Fruit Extract Limon Meyvesi Ekstresi Limon ekstresinde organik asitler, vitaminler, protein ve karbonhidratlar bulunur. İçeriğinde bulunan flavonidler ve c vitamini nedeniyle oldukça antioksidan aktivite göstermektedir. Ayrıca içe...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Rice Extract

İnceleniyor

+
Vitis Vinifera Seed Extract Üzüm Tohum Ekstresi Vitis Vinifera Seed Extract, üzüm çekirdeği özütüdür. Üzüm çekirdeklerinden elde edilen bu özüt, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde bir dizi amaçla kullanılır. itis Vinifera Seed Ex...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Rice Bran Extract Hidrolize Pirinç Kepeği Ekstresi Hidrolize Pirinç Kepeği Ekstraktı, asit, enzim veya başka bir hidroliz yöntemiyle elde edilen Oryza Sativa (Pirinç) Kepeği Ekstraktının hidrolizatıdır. Cildi besleyen bir nemlendirme sağla...

Çok İyi

+
Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone Lauril PEG-9 Polidimetilsiloksietil Dimetikon Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, çeşitli özelliklere sahip bir silikon polimerdir ve kozmetik endüstrisinde genellikle saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Lauryl PEG-9...

Orta

+
Thermus Thermophillus Ferment Thermus Thermophilus Fermenti Thermus thermophilus fermenti, okyanus yüzeyinin binlerce metre altında yaşayabilen bir bakteri olan Thermus thermophilus'un fermantasyonunu sonucu elde edilir. Bu özel ferment, cilt üzerinde, ci...

Çok İyi

+
Behenyl Alcohol Behenil Alkol Behenil alkol, formülasyonlarda viskoziteyi düzenlemek için kullanılan bitkisel kökenli doymuş bir yağlı alkoldür. Kıvam arttırıcı ve stabilizatör görevi görür. Cilde yumuşak ve kadi...

Çok İyi

+
Acrylic Acid/Vp Crosspolymer #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Triacontanyl Pvp Triakontanil Pvp Triacontanyl PVP, su formülasyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olabileceği için makyaj formülasyonlarında kullanılabilir. Ve pigmentin yayılmasına yardımcı olarak makyajı daha c...

Düşük

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
C12-15 Alkyl Benzoate C12-15 Alkil Benzoat C12-15 alkil benzoat, kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve doku geliştirici bir bileşen olarak kullanılan sentetik bir bileşendir. Ürünlere hafif yumuşatıcı, ipeksi ve yağlı olmayan doku v...

Çok İyi

+
Linoleic Acid Linoleik Asit Linoleik asit; doğal olarak oluşan, doymamış omega-6 bir yağ asididir. Linoleik Asit, aspir ve ayçiçeği tohumu yağları da dahil olmak üzere birçok bitkisel yağda bol miktarda bulunur. Esa...

Çok İyi

+
Cholesterol Kolesterol Kolesterol, siklopentanofenantren sisteminin tekli doymamış, ikincil bir alkolüdür. Kolesterol, cildin doğal bariyer sağlığını desteklemeye, cildin durumunu iyileştirmeye ve cildin nemine k...

Çok İyi

+
Squalane Skualan Squalane, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Skualenin benzersiz...

Çok İyi

+
Sodium PCA Sodyum PCA Sodyum PCA, PCA'nın sodyum tuzudur (pirolidon karboksilik asit, doğal bir amino asit türevi). Tuz formunda olması suda çözünür olmasını sağlar. Bitkiler, meyveler ve yağlar gibi doğal ola...

Çok İyi

+
1,2-Hexanediol 1,2-Heksandiol Çok işlevli bir yardımcı bileşendir. 1,2 heksandiol, cilt bakımı formülasyonunda 3 ana fonksiyona hizmet etmektedir. Nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir, bazı bileşenler iç...

Çok İyi

+
Urea Üre Üre, memeliler tarafından proteinlerin parçalanmasından üretilir, idrarla atılır. Doğal olarak epidermiste bulunur ve NMF'( natural moisturizing factor) nin bir parçasıdır. Kozmetikte üre ...

Çok İyi

+
Caprylic/Capric Triglyceride Kaprilik/Kaprik Trigliserit Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz...

Çok İyi

+
Dipropylene Glycol Dibenzoate Dipropilen Glikol Dibenzoat Dipropilen Glikol Dibenzoat, cildi pürüzsüz yapan yağlı bir sıvıdır. Kullanım sonrasında yağlı bir his bırakmayan bir nemlendiricidir.

Çok İyi

+
Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

+
Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate/Acrylic Acid Copolymer Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat/Akrilik Asit Kopolimeri Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat/Akrilik Asit Kopolimeri, kozmetik ürünlerde film yapıcı olarak kullanılarak saç, tırnak ve ciltte film tabakası oluşturmayı sağlar. Saç şekillendiri...

Orta

+
Tetrahexyldecyl Ascorbate Tetrahekzildesil Askorbat Tetrahekzildesil askorbat, C vitaminin daha kararlı ve yağda çözünen bir formudur. Derideki enzimler, bu C vitamini formunu saf C vitamini yani askorbik aside dönüştürür. Cildin genel görü...

Çok İyi

+
Sodium Hyaluronate Sodyum Hyaluronat Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat m...

Çok İyi

+
Ergothioneine Ergotiyonin Ergothioneine, doğal olarak bazı organizmalar tarafından sentezlenen bir amino asittir. Ergothioneine, güçlü bir antioksidan olarak çalışır. Serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stre...

Çok İyi

+
Isohexadecane İzohekzadekan Cilt bakım maddesi ve yumuşatıcıdır. Özellikle yağlı ciltler için kullanılır.

Çok İyi

+
PPG-15 Stearyl Ether Benzoate PPG-15 Stearil Eter Benzoat PPG-15 Stearil Eter Benzoat, PPG-15 Stearil Eter (q.v.) ve benzoik asidin bir esteridir. Cilt bakım ürün formülasyonlarda nemlendirici olarak işlev görür.

Orta

+
Glycyrrhetinic Acid Glisiretinik Asit Glisiretinik Asit meyan kökü bitkilerinden izole edilen bir bileşendir. Meyan kökü ekstresi içeriğinde, cildi sakinleştirme ve hassasiyet belirtilerini en aza indirme özelliğine sahip bileş...

Çok İyi

+
Trehalose Trihaloz Trihaloz,bir disakkarit yani şekerdir. Kozmetik sektöründe, su bağlama özelliği ile cildin nem içeriğini artırmayı sağlar. Aynı zamanda ürünün ambalajındaki nem içeriğinin de korunma...

Çok İyi

+
Polyquaternium-51 Polikuaterniyum-51 Polyquaternium-51, fosfordan türetilen sentetik bir polimerdir. Cilt için su bağlama ve yumuşatıcı özelliğinden dolayı kozmetikte kullanılır.

Orta

+
Polysorbate 80 Polisorbat 80 Polisorbat 80, genelde oleik asit olmak üzere yağ asitlerinden oluşan bir yüzey aktif maddedir. Bunun yanında palmitik asit veya linoleik asit gibi maddelerden de oluşabilir. Genellikle cilt bak...

Düşük

+
Lecithin Lesitin Lesitin, cildi yumuşatma ve yatıştırma özelliğine sahiptir. Yüksek miktarda bulunan yağ asitleri cilt üzerinde bariyer oluşturarak havayı ve diğer çevresel elementleri dışarıda tutarak...

Çok İyi

+
Hydrogenated Lecithin Hidrojene Lesitin Hidrojene Lesitin, lesitinin kontrollü hidrojenasyonuyla yani parçalanmasıyla oluşur. Hayvansal kaynaklardan (yumurtanın sarısı) elde edilebildiği gibi bitkisel olarak da elde edilebilir. Ayn...

Çok İyi

+
Fumaric Acid Fumarik asit Fumarik asit, doğal olarak bulunan bir organik asittir. Kozmetik endüstrisinde tamponlama ajanı olarak kullanılır. Yani ürünün pH'ının ayarlanmasını sağlar. Bunun yanında koku verici ola...

Çok İyi

+
Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer Palmitoil Hidroksipropiltrimonyum Amilopektin/Gliserin Çapraz Polimer Palmitoil Hidroksipropiltrimonyum Amilopektin/Gliserin Çapraz Polimer cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görmek ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmak için kullanı...

Orta

+
Caprylyl Glycol Kaprilil Glikol Kaprilil glikol (1,2-oktandiol) bir cilt bakım maddesi olarak kullanılır;antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Kozmetik endüstrisinde kullanıldığında cildi iyi durumda tutmaya yarar. Kozmetik en...

Çok İyi

+
Cyclodextrin Siklodekstrin Mısır nişastasından elde edilmektedir. Kozmetik üründe kullanılan maddelerin cilde ulaşmasını sağlamaya, ve stabilize etmeye yardımcı olur. Örneğin suda çözünen bileşenleri yağda ...

Çok İyi

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Nordihydroguaiaretic Acid Nordihidroguaiaretik Asit Nordihidroguaiaretik asit (NDGA), Meksika ve ABD çöllerinde bulunan kreozot çalısı Larrea tridentata'dan elde edilen ve geleneksel tıpta kanser, böbrek, kardiyovasküler, immünolojik ve nörol...

Çok İyi

+
Sodium Chloride Sodyum Klorür Deniz suyunda doğal olarak ve mineral olarak bulunur. Sodyum Klorür veya sofra tuzu, beyaz kristal bir katıdır. Dişleri parlatır, ağız kokusunu azaltır. Ayrıca kullanıldığı ürüne tat v...

Çok İyi

+
Ascorbyl Tocopheryl Maleate #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Fragrance Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

Çok İyi

+
Ethylbisiminomethylguaiacol Manganese Chloride Etilbisiminometilguaiakol Manganez Klorür İki antioksidan enzim olan süperoksit dismutaz ve katalazın etkisini birleştiren sentetik bir bileşik. Bu iki molekül, cildi hücreye zarar veren (ve dolayısıyla cildi yaşlandıran) serbest r...

Çok İyi

+
Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate Pentaeritril Tetra-Dı-T-Bütil Hidroksihidrosinamat Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, ürünlerin daha uzun süre güzel kalmasına yardımcı olmak için küçük miktarlarda (%0,8'den az) kullanılan bir antioksidan moleküldür...

Çok İyi

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
BHT Bütillenmiş Hidroksitoluen;BHT Oksijenle desteklenen reaksiyonları inhibe ederek oksidasyonu ve ransiditeyi önler. Temel ürün kokusunu veya tadını azaltır veya engeller BHT veya Butilhidroksitoluen, sarımsı beyaz kristall...

Düşük

+
Sodium Dehydroacetate Sodyum Dehidroasetat Sodyum dehidroasetat, antimikrobiyal özelliklerinden dolayı kozmetik ürünlerde kullanılan bir koruyucudur. Bakteri ve mantarların büyümesini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzatır. Çok ...

İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
CI 42090 Parlak Mavi Fcf;Asit Mavi 9;CI 42090 Demir oksit bileşiiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

İyi

+
CI 19140 CI 19140;Pirazol Sarı Rengi CI 19140, kimyasal olarak pirazol rengi olarak sınıflandırılmıştır. Büyük çoğunluğu sentetik olarak kömür katranından veya petrolden üretilir. Sentetik kökenli sarı bir boyadır. Koz...

Çok İyi

+
CI 77289 CI 77289 Krom Hidroksit Yeşil, yeşil bir pigmenttir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, makyaj, saç boyama ürünleri, temizlik ürünleri, banyo ürünleri, oje ve cilt bakım ürünlerinin formül...

Çok İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama