Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Stokta yok
0Yorumlar

Vichy - Liftactiv B3 Koyu Leke Karşıtı Krem SPF50

Marka:

Vichy

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

+
Ethylhexyl Salicylate Etilhekzil Salisilat UVB (280-320nm) güneş koruyucu filtre olarak çalışan renksiz ila açık sarımsı yağlı sıvı , 306 nm'de en yüksek absorbansa sahiptir. Kendi başına güçlü bir filtre değildir , SPF'yi ...

İyi

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Alcohol Denat. Alkol Denat Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya...

Çok İyi

+
Ethylhexyl Triazone Etilheksil Triazon UVB güneş ışınlarına karşı cildi koruyan yağda çözünebilen kimyasal güneş koruyucu ajandır. UV radyasyonuna maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına ve melanom ve diğer cilt kanseri t...

İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine Bis-Etilheksiloksifenol Metoksifenil Triazin Bemotrizinol veya bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazin, güneş koruyucu ürünlerinde bulunan kimyasal bir UV filtresidir. Öncelikle UV-A ışınlarını emer. Daha eski geniş spektrumlu ki...

Çok İyi

+
Lauroyl Lysine Lauroil Lizin Lauroyl Lysine, bir amino asit olan lizin ve laurik asit adlı yağ asidinin birleşmesiyle oluşan bir bileşiktir. Lauroyl Lysine, kozmetik genellikle kuru pudralar, allıklar, rujlar, fondötenler ...

Çok İyi

+
Butyl Methoxydibenzoylmethane Butil Metoksidibenzoilmetan;Avobenzon Butil metoksidibenzoilmetan, güneşten gelen UVA ışınlarına karşı koruma sağlayan sentetik bir güneş koruyucu bileşendir. Güneş ışınları cildin alt katmanlarına kadar etki ederek ya...

İyi

+
Isopropyl Isostearate İzopropil İzostearat İzopropil İzostearat, izostearik asit ile izopropil alkolün reaksiyonu sonucu elde edilen bir esterdir. Bu bileşik, cilt üzerinde kayganlık sağlar, cildi yumuşatır ve nemlendirici etki göste...

Çok İyi

+
Behenyl Alcohol Behenil Alkol Behenil alkol, formülasyonlarda viskoziteyi düzenlemek için kullanılan bitkisel kökenli doymuş bir yağlı alkoldür. Kıvam arttırıcı ve stabilizatör görevi görür. Cilde yumuşak ve kadi...

Çok İyi

+
Octyldodecanol Oktildodekanol Berrak ve renksiz bir sıvı olan oktildodekonal yumuşatıcı ve çözücü özelliklerinden dolayı kozmetikte kullanılmaktadır.

Çok İyi

+
Aluminum Starch Octenylsuccinate Alüminyum Nişasta Oktenilsüksinat Bu bileşen, kimyasal olarak modifiye edilmiş nişastanın bir alüminyum tuzudur. Alüminyum Nişasta Oktenilsüksina Kozmetikte kullanılan sentetik bir toz kıvamlaştırıcı madde, emici ve topa...

Orta

+
Perlite Perlite Perlit, volkanik kayalardan elde edilen doğal olarak türetilmiş bir mineraldir. Cilt bakımında perlit, cildin doğal nefes alma kabiliyetini engellemeden nemi emme özelliğinden dolayı kullanı...

Çok İyi

+
Cetyl Alcohol Setil Alkol Cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerin kıvamını ayarlamak için kullanılır. Saçı yumuşatmaya ve taranmasının kolaylaşmasına yardımcı olur.

Çok İyi

+
Capryloyl Salicylic Acid Kapriloil Salisilik Asit Kapriloil Salisilik Asit, Salisilik Asit ve Kaprilik Asit'in bir esteridir. Kapriloil salisilik asit, doğal olarak söğüt ağaçlarının kabuğundan elde edilebilir. Salisilik asidin lipofilize bi...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Rice Protein Hidrolize Pirinç Proteini Asit, enzim veya başka bir hidroliz yöntemi kullanılarak hidrolize pirinç proteini elde edilmektedir. Hem pozitif hem de negatif yük içermesi sebebiyle elektriklenme önleyici ajan olarak kullan...

Çok İyi

+
Adenosine Adenosin İyi bir anti-inflamatuar ajandır (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı). Yara iyileşmesine yardımcı olabilir. Hatta cildin kendi kolajen üretimine yardımcı olabilir. Bu sayede ...

Çok İyi

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
Hydroxyacetophenone Hidroksiasetofenon Hidroksiasetofenon, sentetik olarak üretilen bir antioksidan ve cilt bakım maddesidir. Serbest radikal türünü nötralize edebilen bir fenolik antioksidan olan "p-hidroksiasetofenon" olarak da bil...

Çok İyi

+
Sodium Acetylated Hyaluronate Sodyum Asetil Hyaluronat Süper hyaluronik asit olarak da adlandırılan sodyum asetil hyaluronat, çeşitli kozmetik ürünlerde kullanılır. Hyaluronik asitten asetilasyon reaksiyonu ile sentezlenen özel bir türevidir. H...

Çok İyi

+
Sodium Hyaluronate Sodyum Hyaluronat Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat m...

Çok İyi

+
Palmitoyl Tetrapeptide-7 Palmitoil Tetrapeptit-7 Palmitoil Tetrapeptid-7, palmitik asit ve Tetrapeptid-7'nin reaksiyon ürünüdür. Yapılan çalışmalarda, krem formülasyonuna eklendiğinde sonuçlarda ciltte gençleşme etkisi ve pürüzsüzlü...

Çok İyi

+
Palmitoyl Tripeptide-1 Palmitol Tetrapeptit-1 Palmitoil Tripeptid-1, palmitik asit ve Tripeptid-1'in reaksiyon ürünüdür. Sentetik, yağ asidi ile peptitin birleştirilmesi ile oluşur ve beyaz bir toz görünümündedir. Kırışıklıklar ve...

Çok İyi

+
Niacinamide Niasinamit Niasinamid, suda çözünen bir vitamin olan B3 vitamininin (niasin) bir şeklidir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde besleyici, yumuşatıcı etkileri nedeniyle kullanılır.

Çok İyi

+
Carbomer Karbomer Karbomer, jel benzeri formülasyonlar oluşturmak için kullanılan bir grup sentetik cilt bakım bileşenidir. Ayrıca koyulaştırıcı/viskozite kontrol edici bir etkisiyle ürünün dokusunu deği...

Orta

+
Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

Çok İyi

+
Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat Kopolimer Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, bir kopolimerdir ve acrylamide ve sodium acryloyldimethyltaurate monomerlerinin birleşmesiyle oluşur. Kozmetikte Acrylamide/Sodium Acryloyldimeth...

Çok İyi

+
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

Çok İyi

+
Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate Amonyum Poliakriloildimetil Taurat Amonyum Poliakriloildimetil Taurat, amonyum tuzlarından üretilen sentetik bir polimerdir. Kozmetikte, ürün formülasyonlarının kıvamlarını kontrol ederek stabilize edilmesine yardımcı olur.

Düşük

+
Isohexadecane İzohekzadekan Cilt bakım maddesi ve yumuşatıcıdır. Özellikle yağlı ciltler için kullanılır.

Çok İyi

+
Cetearyl Glucoside Setearil Glukozit Özellikle düşük viskoziteli losyonlar ve hatta spreyler için harika olan şeker bazlı bir emülgatör. Kozmetikte öncelikle emülgatör olarak işlev gören setearil alkol ve glikoz karışım...

Çok İyi

+
Myristic Acid Miristik Asit Hindistan cevizi, hurma çekirdeği yağı, hindistancevizi yağı ve tereyağı yağında doğal olarak bulunabilen 14 karbon uzunluğunda bir yağ asididir. Köpük oluşturan ve aynı zamanda sabun...

Çok İyi

+
Palmitic Acid Palmitik Asit Palmitik asit, en bilinen doymuş yağ asitlerinden biridir. İnsan adipoz (yağ) dokusunun %21-30'unu oluşturur. Cilt bakımı ürünlerinde;nemlendiricilerde yumuşatıcı olarak, cildi güzel ve p...

Çok İyi

+
Pentylene Glycol Pentilen Glikol Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Çok İyi

+
Poly C10-30 Alkyl Acrylate Poli C10-30 Alkil Akrilat Akrilik asit ester ve C10-30 alkol polimeridir. Formülasyonlarda oluşturulan emülsiyonun fazlara ayrışmasını önlemek amacıyla stabilizatör olarak ve viskozite kontrolü sağlamak amacıyla k...

Orta

+
Cetearyl Alcohol Setearil Alkol Setearil alkol, ikisi de yağlı alkol olan setil alkol ve stearil alkolün beyaz, mumsu bir karışımıdır. Cilt ve saçı yumuşatmaya yardımcı olmak, kozmetik ürünlerin akışkanlığını de...

Çok İyi

+
Polysorbate 80 Polisorbat 80 Polisorbat 80, genelde oleik asit olmak üzere yağ asitlerinden oluşan bir yüzey aktif maddedir. Bunun yanında palmitik asit veya linoleik asit gibi maddelerden de oluşabilir. Genellikle cilt bak...

Düşük

+
PEG-100 Stearate PEG-100 Stearat PEG-100 stearat, kozmetik formüllerde emülgatör/temizleme maddesi olarak kullanılabilen çok görevli bir bileşendir. Cilde yumuşak ve nemli bir his verir. Temizleyici ürünlerde köpük oluşu...

Orta

+
Sodium Polyacrylate Starch Sodyum Poliakrilat Nişasta Bir polimer olan poliakrilatın sodyum tuzu ile nişasta kullanılarak elde edilen bir bileşendir. Sodyum poliakrilat nişasta, büyük miktarda su emebilme özelliğine sahiptir. Cildi nemlendirmek ...

Orta

+
Polysorbate 20 Polisorbat 20 Tween 20 olarak da bilinen polisorbat 20, meyve bazlı sorbitollerden türetilmiştir. Kozmetikte noniyonik yüzey aktif madde ve emülsifiye edici ajan olduğundan dolayı kullanılmaktadır.

Orta

+
Sodium Stearoyl Glutamate Sodyum Stearoil Glutamat Sodyum stearoil glutamat, kozmetik ürünlerde cildi yumuşatmak için ve emülgatör olarak kullanılmaktadır. Yağ ve su fazlarının dengede kalmasına yardımcı olur. Daha yüksek miktarlarda ku...

Çok İyi

+
Sodium Lactate Sodyum Laktat Sodyum laktat, laktik asitin sodyum tuzudur. Cildin nemini koruması için ihtiyacı olan doğal nemlendirici faktör bileşenlerinden birisidir. Kozmetik sektöründe nemlendirici özelliğinden dola...

Çok İyi

+
Sorbitan Oleate Sorbitan Oleat Kozmetik ürününde emülgatör olarak kullanılır. Su ve yağ fazları emülgatör olmadan birbirleriyle karışmazlar. Emülgatörler, yağın su fazı içerisinde veya suyun yağ fazı içerinde...

Çok İyi

+
CI 15985 CI 15985 Günbatımı Sarısı FCF Gün batımı sarısı aynı zamanda turuncu olarak da adlandırılır. Yenilebilir sentetik pigment, turuncu-kırmızı toz veya granüller, kokusuz, yağda çözünmez, etanolde az çözünür, suda...

Çok İyi

+
CI 16035 Kırmızı Pigment Kozmetik ürünlere renk vermek amacıyla kullanılır. Ürün görünümü güzelleştirilerek tüketici için daha cazip hale getirilir. Ayrıca saç boyalarında da kullanılan bir boyadır.

Çok İyi

+
Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Stearic Acid Stearik Asit Diğer adı oktadekanoik asit olarak da bilinen stearik asit doymuş bir yağ asididir. Çeşitli hayvansal ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunmaktadır. Suda hemen hemen çözünmeyen, renksiz,...

Çok İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama