Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Stokta yok
0Yorumlar

Vichy - Liftactiv Collagen Specialist Gündüz Kremi

Marka:

Vichy

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

+
Isohexadecane İzohekzadekan Cilt bakım maddesi ve yumuşatıcıdır. Özellikle yağlı ciltler için kullanılır.

Çok İyi

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Alcohol Denat. Alkol Denat Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya...

Çok İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid Hidroksietilpiperazin Etan Sülfonik Asit Hidroksietilpiperazin etan sülfonik asit, kozmetik ürünlerin pH'ının ayarlanmasında ve sabit kalmasında görev alan bir maddedir.

Çok İyi

+
Propanediol Propandiol Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmekted...

Çok İyi

+
Silica Silika Silika, kumun en yaygın bileşenidir. Silika, SiO2 kimyasal formülü veya silikon dioksit ile silikon ve oksijenden oluşan kimyasal bileşiğin başka bir adıdır. Silikanın birçok farklı formu...

Çok İyi

+
PEG-10 Dimethicone PEG-10 Dimetikon PEG-10 dimetikon, polietilen glikol ve silikonun sentetik bir karışımıdır. Emülgatör, hafif etkili saç kremi, cilt yumuşatıcı özellikleri sebebiyle kişisel bakım ürünlerinde geniş bir...

Orta

+
Synthetic Wax Sentetik Mum Sentetik mum, emülsiyonlardaki yağ fazının viskozitesini arttırır, sert bir yapı kazandırır, yüksek sıcaklıklardaki stabilitesini arttırır ve genel ürün kalıcılığını iyileştirir...

Çok İyi

+
Stearyl Alcohol Stearil Alkol Stearil alkol, bitkilerde ve böceklerde doğal olarak bulunan bitkisel kaynaklı bir bileşendir. Ayrıca memeli dokularında bulunabilen hayvan kaynaklı bir bileşendir. Sentetik olarak ise, 1-okta...

Çok İyi

+
Eperua Falcata Bark Extract Wallaba Kabuk Ekstresi Eperua falcata ağacının kabuğundan elde edilen ekstresidir. Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve yaşa bağlı ortaya çıkan cilt sıkılığını ve elastikiyeti ile ilgili sorunlarda kulla...

Çok İyi

+
PEG-30 Dipolyhydroxystearate PEG-30 Dipolihidroksistearat PEG-30 dipolihidroksistearat sıklıkla kullanılan bir emülgatörüdür. Ürün formülasyonlarında yağlı ve sulu fazların birbiri içerisinde karışmasına yardımcı olur.

Orta

+
Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer Dimetikon/Poligliserin-3 Çapraz Polimer Dimetikon/Poligliserin-3 Çapraz Polimer, kozmetik ürünlerde sıkça kullanılan bir bileşiktir ve bir polimer çapraz bağlayıcıdır. Bu bileşik, dimetikon ve poligliserin-3'ün birleşimiyle o...

Düşük

+
Sorbitan Oleate Sorbitan Oleat Kozmetik ürününde emülgatör olarak kullanılır. Su ve yağ fazları emülgatör olmadan birbirleriyle karışmazlar. Emülgatörler, yağın su fazı içerisinde veya suyun yağ fazı içerinde...

Çok İyi

+
Sodium Acrylates Copolymer Sodyum Akrilat Kopolimer Kozmetikte doku geliştirici, bağlayıcı ve film oluşturucu ajan olarak işlev gören sentetik bir polimerdir.

Orta

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Sodium Citrate Sodyum Sitrat Sodyum sitrat turunçgillerden elde edilebilen bir sitrik asit tuzudur. Cilt bakım ürünlerinde pH seviyesini kontrol etmek için kullanılır. Sitrik asit ile bağlantısı nedeniyle aynı zamanda ...

Çok İyi

+
Sodium Phytate Sodyum Fitat Sodyum fitat, antioksidan fitik asidin sentetik tuz halidir. Kozmetik endüstrisinde metallerin suya bağlanmasını engelleyen bir şelatlama maddesi olarak kullanılır. Kozmetik ürünün görünü...

Çok İyi

+
Cyclodextrin Siklodekstrin Mısır nişastasından elde edilmektedir. Kozmetik üründe kullanılan maddelerin cilde ulaşmasını sağlamaya, ve stabilize etmeye yardımcı olur. Örneğin suda çözünen bileşenleri yağda ...

Çok İyi

+
Adenosine Adenosin İyi bir anti-inflamatuar ajandır (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı). Yara iyileşmesine yardımcı olabilir. Hatta cildin kendi kolajen üretimine yardımcı olabilir. Bu sayede ...

Çok İyi

+
Ascorbyl Glucoside Askorbil Glukozit Askorbil Glukozit oldukça etkili bir antioksidandır, kollajen sentezini geliştirir ve kırışıklıkları azaltır. Cilt aydınlatma etkisi ile aktif bileşen, ilgili cilt kremleri ve bakım ürü...

Çok İyi

+
Propylene Carbonate Propilen Karbonat Propilen karbonat, kozmetik ürünlerde çözücü görevi görür. Formülasyon açısından önemli bir bileşen oldup ideal bir çözücünün sahip olması gereken tüm özelliklere sahiptir. Prop...

Çok İyi

+
Nylon-12 Naylon-12 PA-12 veya poliamid-12 olarak da bilinen naylon-12, bir polimerdir. Bir polimer, monomer adı verilen tekrarlayan birimlerden oluşan bir polimerdir. Kozmetik ürünlerde esas olarak hacim artırıcı...

Orta

+
Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer Dimetikon/PEG-10/15 Çapraz Polimer Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, dimethicone ve PEG-10/15 crosspolymer gibi bileşenlerin bir karışımıdır. Cildin yüzeyini kaplayarak su kaybını önlemeye ve cilt bariyerini güçlendirmeye...

Orta

+
Isopropyl Alcohol İzopropil Alkol İzopropil alkol bir alifatik alkol hidrokarbondur. Petrolün parçalanması veya asetonun indirgenmesi ile elde edilen propilenden hazırlanır.İzopropil Alkol, antibakteriyel özelliklere sahip bir...

Çok İyi

+
Dipropylene Glycol Dipropilen Glikol Dipropilen glikol, renksiz ve kokusuz olarak propilen glikolün üretiminde yan olarak üretilen sentetik bir maddedir. Kozmetik ürünlerinde çözücü olarak ve viskoziteyi artırıcı olarak kulla...

Çok İyi

+
Caprylyl Glycol Kaprilil Glikol Kaprilil glikol (1,2-oktandiol) bir cilt bakım maddesi olarak kullanılır;antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Kozmetik endüstrisinde kullanıldığında cildi iyi durumda tutmaya yarar. Kozmetik en...

Çok İyi

+
Caprylic/Capric Triglyceride Kaprilik/Kaprik Trigliserit Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz...

Çok İyi

+
Ceteareth-6 Ceteareth-6 Ceteareth grubu, kimyasal bir reaksiyon olan etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle üretilir. Setil alkol veya stearil alkole etilen oksit eklenmesiyle sentezlenen bileşiklerdir. Yüzey gerilimini...

Orta

+
Disteardimonium Hectorite Disteardimonyum Hektorit Genelde renk pigmentleriyle beraber kullanılan bir maddedir. Kil maddesinin değiştirilmiş(modifiye edilmiş) halidir. Bu hammadde yağları kalınlaştırır ve deodorant aersollerde, kalıp sabun...

Çok İyi

+
Dextrin Dekstrin Kıvam arttırıcı, nemlendirici, köpük arttırıcı, yapışma arttırıcı ve dolgu maddesi olabilen bir yardımcı bileşen. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan bir polisakkarit ...

Çok İyi

+
Pisum Sativum Extract Bezelye Ekstresi Pisum sativum bitkisinden elde edilen ekstredir. Ekstre vitamin ve proteinler açısından zengindir. Kozmetik ürünlerde yaşlanma karşıtı ve cilt bakım özellikleri için kullanılır. Cilt ya...

Çok İyi

+
Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

Çok İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
Acetyl Tetrapeptide-9 Asetil Tetrapeptit-9 Asetil tetrapeptid-9, cilt matrisinin güçlenmesine katkıda bulunur, lumican üretimini uyarır ve yaşla birlikte yapılarını kaybettikleri için kollajen liflerini doğru pozisyonlarda yeniden b...

Çok İyi

+
Synthetic Fluorphlogopite Sentetik Florfologopit Flor, alüminyum ve silikat bazlı sentetik bir mineraldir ve sentetik flor mika olarak da bilinir. Kozmetik endüstrisinde hacim arttırıcı olarak kullanılır. Ayrıca emülsiyonları kalınlaşt...

Çok İyi

+
CI 77891 CI 77891 Titanyum dioksit, kozmetikte koyulaştırıcı, opaklaştırıcı ve güneşten koruyucu bir bileşen olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur ve cilt hassasiye...

Orta

+
CI 15985 CI 15985 Günbatımı Sarısı FCF Gün batımı sarısı aynı zamanda turuncu olarak da adlandırılır. Yenilebilir sentetik pigment, turuncu-kırmızı toz veya granüller, kokusuz, yağda çözünmez, etanolde az çözünür, suda...

Çok İyi

+
Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Ek Bilgiler Açıklama