Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

Çok İyi

Stokta yok
0Yorumlar

The Ordinary - Natural Moisturizing Factors + HA For Scalp

Marka:

The Ordinary

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Squalane Skualan Squalane, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Skualenin benzersiz...

Çok İyi

+
Arginine Arjinin Arginin, protein sentezi için olmazsa olmazlardan olan 20 amino asitten bir tanesidir. Kozmetik sektöründe saç ile alakalı tedavilerde kullanılmaktadır.Ayrıca doğal bir cilt nemlendiricidir. ...

Çok İyi

+
C12-13 Alkyl Glyceryl Hydrolyzed Hyaluronate C12-13 Alkil Gliseril Hidrolize Hyaluronat C12-13 alkil gliseril hidrolize hyaluronat, cilt bakım ürünlerinde bariyer onarıcı olarak kullanılmaktadır. Yüksek nem tutma kapasitesine sahiptir. Hasarlı cilt bariyerini onararak transepide...

Çok İyi

+
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

+
Aspartic Acid Aspartik asit Aspartik asit cildi nemlendiren esansiyel olmayan bir amino asitti. Kollajen ve elastinin önemli yapı taşıdır. Ayrıca kozmetik ürünün pH'ını ayarlamak için de kullanılır.

Çok İyi

+
Serine Serin Serin, vücudumuzda üretilen amino asitlerden bir tanesidir. Esansiyel amino asit olmadığı için beslenme yoluyla alınmasına gerek yoktur. Kozmetik ürünlerde cilt yenilenmesi ve yaşlanma bel...

Çok İyi

+
Alanine Alanin Alanin hidrofobik bir amino asittir. Esansiyel olmayan bir amino asit olması sebebiyle yeterli düzeyde alanin yalnızca besinlerden alınabilir. Çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri...

Çok İyi

+
Glycine Glisin Glisin, cildin önemli bir bileşeni olan kolajendeki ana amino asittir. Bu nedenle bazen cilt kremlerine glisin eklenir. Glisin cilt sağlığını iyileştirebilir ve kollajen üretimini artırarak ...

Çok İyi

+
Isoleucine İzolösin İzolösin, cilt bakım kozmetiklerinde diğer şeylerin yanı sıra yaşlanma karşıtı bir aktif bileşen olarak kullanılır. Amino asit, cildin doğal yenilenme yeteneğini destekler ve böylece ...

Çok İyi

+
Threonine Treonin Threonine, bir amino asittir. Amino asitler, proteinlerin yapı taşları olarak görev yapar ve vücut için önemli besin maddeleridir. Threonine, insanlar için esansiyel bir amino asittir, yani v...

Çok İyi

+
Proline Prolin Proline bir amino asittir. Amino asitler, proteinlerin yapı taşları olarak görev yapar ve vücutta çeşitli biyokimyasal süreçlerde yer alır. Proline, özellikle kollajen gibi proteinlerin yap...

Çok İyi

+
Histidine Histidin Histidin, cilt için antioksidan ve yatıştırıcı özelliklere sahip bir amino asit polipeptittir. Cildin bariyerini korumada öncü bir rol oynayan cilt proteini filagrin'in önemli bir yapı taş...

Çok İyi

+
Phenylalanine Fenilalanin Fenilalanin, esansiyel bir amino asittir yani insan vücudunda doğal olarak bulunmaz ve gıdalardan elde edilmesi gerekir. Diğer amino asitlerin sentezinde önemli bir rol oynar ve cilt pigmenti mel...

Çok İyi

+
Glutamic Acid Glutamik Asit Glutamik asiti nsan vücudunda doğal olarak bulunduğu için esansiyel olmayan bir amino asit olarak kabul edilir. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan bir amino asittir. Kozmetik form...

Çok İyi

+
Valine Valin Valin, temel bir amino asittir ve protein yapısının bir parçası olarak doğal olarak vücutta bulunur. Amino asitler, cilt hücrelerinin ve saç tellerinin yapısının temel taşlarıdır. Bu ne...

Çok İyi

+
Fructose Fruktoz Fruktoz birçok besin maddesinde bulunan altı karbonlu bir monosakkarit yapılı şekerdir. Beyaz katı bir görünüme sahip olan fruktoz, suda çok kolay çözünür. Bal, ağaç meyveleri, kavun v...

Çok İyi

+
Sucrose Sükroz Genellikle şeker kamışı veya şeker pancarından rafine edilen disakkarit yapılı bir şeker türüdür. Ciltte su bağlama özelliği vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Tatl...

Çok İyi

+
Sodium PCA Sodyum PCA Sodyum PCA, PCA'nın sodyum tuzudur (pirolidon karboksilik asit, doğal bir amino asit türevi). Tuz formunda olması suda çözünür olmasını sağlar. Bitkiler, meyveler ve yağlar gibi doğal ola...

Çok İyi

+
Zinc PCA Çinko PCA Çinko PCA, kızarıklığı ve tahrişi azaltmanın yanı sıra yağlılığı azaltmaya yardımcı olan bir hammaddedir. Yağlı, akneye meyilli bir ciltlerde sebum üretimini kontrol altına alır ...

Çok İyi

+
PCA Pirolidon Karboksilik Asit PCA, Pirolidon Karboksilik Asit anlamına gelir ve kulağa öyle gelmese de, cildimizde doğal olarak bulunabilen bir şeydir. Aslında amino asitlerden sonra normal cildin doğal nemlendirici faktör...

Çok İyi

+
Magnesium PCA Magnezyum PCA Magnezyum PCA, PCA (pyrrolidone karboksilik asit)'nın magnezyum tuzudur. Bu madde, cilt bakım ürünlerinde ve saç bakım ürünlerinde kullanılabilir. Cilt ve saç, doğal olarak suyu çeker ve t...

Çok İyi

+
Urea Üre Üre, memeliler tarafından proteinlerin parçalanmasından üretilir, idrarla atılır. Doğal olarak epidermiste bulunur ve NMF'( natural moisturizing factor) nin bir parçasıdır. Kozmetikte üre ...

Çok İyi

+
Glucose Glikoz Glikoz, beyaz bir katı kristal veya sulu çözelti içinde oluşan basit bir şekerdir. Fotosentez sırasında bitkiler tarafından doğal olarak üretilir. Su tutma gücünden (nemlendirici) dolayı...

Çok İyi

+
Sodium Lactate Sodyum Laktat Sodyum laktat, laktik asitin sodyum tuzudur. Cildin nemini koruması için ihtiyacı olan doğal nemlendirici faktör bileşenlerinden birisidir. Kozmetik sektöründe nemlendirici özelliğinden dola...

Çok İyi

+
Hexyl Nicotinate Heksil Nikotinat Heksil alkol ve nikotinik asidin esterleşmesiyle elde edilen bir ham maddedir. Bu bileşen ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak daha taze bir cilt tonu kazandırır. Ayrıca kan akışıyla bi...

Çok İyi

+
Lauryl Glucoside Lauril Glikozit Lauril glukozit, saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan hafif bir temizlik maddesidir. Ciltteki kiri ve yağları uzaklaştırır.

Çok İyi

+
Lactic Acid Laktik Asit Laktik asit bir meyve asididir (AHA). Kozmetikte PH düzenleyici olarak kullanılır, cildi yumuşatmaya ve nemi muhafaza etmeye yardımcı olur ve parlaklık katar. Cildin nemlenmesini ve ölü hücr...

Çok İyi

+
Manganese PCA Manganez PCA Manganez PCA, PCA (pyrrolidone karboksilik asit)'nın manganez tuzudur. Bu madde, cilt bakım ürünlerinde ve saç bakım ürünlerinde kullanılabilir. Cilt ve saç, doğal olarak suyu çeker ve tut...

Çok İyi

+
Isoceteth-20 İzoset-20 Isoceteth-20, izo-setil alkolün etoksilasyonu ile oluşturulan bir polietilen glikol eterdir; n'nin ortalama 20 değerine sahip olduğu HO(C2H4O)nC16H33 genel formülü ile. Bazı kişisel bakım ür...

Orta

+
Myristyl Glucoside Miristil Glukozit Myristyl Glucoside, miristil alkolün aglukoz polimeri ile yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir üründür.

Çok İyi

+
Dextrin Dekstrin Kıvam arttırıcı, nemlendirici, köpük arttırıcı, yapışma arttırıcı ve dolgu maddesi olabilen bir yardımcı bileşen. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan bir polisakkarit ...

Çok İyi

+
Hexylene Glycol Heksilen Glikol Heksilen glikol, kozmetik endüstrisinde mükemmel bir çözücü olarak kullanılmaktadır. Birbiri içinde çözünmeyen iki farklı su ve yağ gibi maddelerin karışmasına yardımcı olur. Ham ma...

Çok İyi

+
Polyglyceryl-6 Laurate Poligliseril-6 Laurat 1,2,3-Propanetriol, homopolimer, dodekanoat (1:1) (6 mol gliserol ortalama molar oranı) Poligliseril-6 laureat kozmetikte emülgatör; kristalleşmeyi önleyici madde olarak kullanılır.

Çok İyi

+
Potassium Sorbate Potasyum Sorbat Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

İyi

+
Chlorphenesin Klorfenezin Kozmetik ürünlerde koruyucu görevi gören klorfenezinin amacı ürünlerin içerisindeki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmak veya engellemektir.

İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama