Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İnceleniyor

Stokta yok
0Yorumlar

Estee Lauder - Nightwear Plus Moisturizer Anti-Oxidant Night Detox Creme

Marka:

Estee Lauder

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Water Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Üretimde kullanılan suyun içeriğinde Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve toplam koliform bakteri gibi patojen (hastalığa neden olan...

Çok İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Polysorbate 60 Polisorbat 60 Kozmetik sektöründe emülgatör (su ve yağın birbirine karışmasına yardımcı olan madde) olarak kullanılan polisorbat 60, kozmetik sektöründe nemlendiricilerde, saç kremlerinde kullanılan...

Orta

+
Butyrospermum Parkii Butter Shea Yağı;Karite Yağı Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kull...

Çok İyi

+
Hydrogenated Polydecene Hidrojene Polidesen Yağ içinde su emülsiyonlarında, jellerde, losyonlarda ve sıvı ürünlerde kullanılır. Yağlı his bırakmayan bir yumuşatıcıdır. Düşük ve yüksek pH sistemlerinde kararlıdır.

Düşük

+
Propanediol Propandiol Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmekted...

Çok İyi

+
Squalane Skualan Squalane, nem kaybını önlemeye yardımcı olan ve cildin esnekliğini geri kazandıran bir yumuşatıcıdır. Aynı zamanda cildi yenileyen faydalı yağ asitleri kaynağıdır. Skualenin benzersiz...

Çok İyi

+
Sorbitan Stearate Sorbitan Stearat Bitkisel veya hayvansal kökenli normal bir yağ asidi olan stearik asit ve sorbitolden üretilir. Emülsifiye edici ajan: Ara yüzey gerilimini (su ve yağ) değiştirerek karışmayan sıvılar aras...

Çok İyi

+
Cetyl Palmitate Setil Palmitat Setil palmitat, setil alkol ile palmitik asitin kimyasal reaksiyonundan elde edilen bir esterdir. Beyaz mumsu pul şeklinde sahiptir. Kozmetikte, cilt üzerinde su kaybını azaltan bir lipid filmi ol...

Çok İyi

+
Tridecyl Stearate Tridesil Stearat Tridesil stearat, desil alkol, gliserol ve stearik asitten oluşan bir bileşiktir. Stearik asit, doğada en çok bulunan yağ asitlerinden biridir ve palm çekirdeği yağı, soya yağı ve diğer bi...

Çok İyi

+
Sucrose Sükroz Genellikle şeker kamışı veya şeker pancarından rafine edilen disakkarit yapılı bir şeker türüdür. Ciltte su bağlama özelliği vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Tatl...

Çok İyi

+
Tetrahexyldecyl Ascorbate Tetrahekzildesil Askorbat Tetrahekzildesil askorbat, C vitaminin daha kararlı ve yağda çözünen bir formudur. Derideki enzimler, bu C vitamini formunu saf C vitamini yani askorbik aside dönüştürür. Cildin genel görü...

Çok İyi

+
Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

+
Thermus Thermophillus Ferment Thermus Thermophilus Fermenti Thermus thermophilus fermenti, okyanus yüzeyinin binlerce metre altında yaşayabilen bir bakteri olan Thermus thermophilus'un fermantasyonunu sonucu elde edilir. Bu özel ferment, cilt üzerinde, ci...

Çok İyi

+
Ergothioneine Ergotiyonin Ergothioneine, doğal olarak bazı organizmalar tarafından sentezlenen bir amino asittir. Ergothioneine, güçlü bir antioksidan olarak çalışır. Serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stre...

Çok İyi

+
Ethylbisiminomethylguaiacol Manganese Chloride Etilbisiminometilguaiakol Manganez Klorür İki antioksidan enzim olan süperoksit dismutaz ve katalazın etkisini birleştiren sentetik bir bileşik. Bu iki molekül, cildi hücreye zarar veren (ve dolayısıyla cildi yaşlandıran) serbest r...

Çok İyi

+
Laminaria Saccharina Extract Laminaria Saccharina Ekstresi Sarı/kahverengi alg türü olan Laminaria saccharina'dan elde edilen ekstresidir. Antioksidan etkisi olan faydalar karotenoid ve polisakkarit bakımından zengindir. Laminaria saccharina'nın yaprakl...

Çok İyi

+
Laminaria Ochroleuca Extract Laminaria Ochroleuca Ekstresi Laminaria Ochroleuca Extract, Alga, Laminaria ochroleuca, Laminariaceae'nin bir özüdür. Laminaria ochroleuca özü, bazen kahverengi deniz yosunu veya kahverengi alg olarak da adlandırılan bir yo...

Çok İyi

+
Gentiana Lutea Root Extract Jansiyan Kök Ekstresi;Sarı Gentiyan Kök Ekstresi Gentiana lutea bitkisinin kök kısımlarından elde edilen ekstresidir. Antiinflamatuar etkisiyle tahriş olmuş cilde uygulandığında rahatlama hissi sağlar. Antiseptik etkisiyle özellikle akney...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Rice Bran Extract Hidrolize Pirinç Kepeği Ekstresi Hidrolize Pirinç Kepeği Ekstraktı, asit, enzim veya başka bir hidroliz yöntemiyle elde edilen Oryza Sativa (Pirinç) Kepeği Ekstraktının hidrolizatıdır. Cildi besleyen bir nemlendirme sağla...

Çok İyi

+
Citrus Reticulata Peel Extract Mandalina Kabuğu Ekstresi Citrus reticulata meyvesinin kabuk kısımından elde edilen ekstresidir. Uçucu yağın antimikrobiyal ve antioksidan etkisi bulunmaktadır. Cilt yenileyici özelliğinin yanında kozmetik ürünlere...

Çok İyi

+
Psidium Guajava Fruit Extract Psidium Guajava Meyve Ekstresi Guava Ekstresi Psidium Guajava Fruit Extract, tropikal bir meyve olan guava (Psidium guajava) meyvesinden elde edilen doğal bir bitki ekstresidir. Yüksek miktarda antioksidan içeren bir meyvedir. Bu nedenle, Psid...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Rice Extract

İnceleniyor

+
Triticum Vulgare Germ Extract Buğday Tohumu Ekstresi Triticum vulgare bitkisinin tohumundan elde edilen ekstredir. E vitamini bakımından zengindir. Kozmetik ürünlerde cilt yumuşatıcı ve saç bakım maddesi olarak işlev görür. Gluten kaynağıd...

Çok İyi

+
Hordeum Vulgare Extract Arpa Ekstresi Daha çok arpa özü olarak bilinir. Yutulduğunda antioksidan özelliklere sahip olabilir, ancak topikal olarak uygulandığında bunun böyle olduğunu gösteren bir araştırma yoktur. Arpa ve özl...

Çok İyi

+
Polygonum Cuspidatum Root Extract Japon Madımağı Kökü Ekstresi Polygonum cuspidatum bitkisinin köklerinden elde edilen ekstresidir. Üzümde de bulunan önemli bir antioksidan bileşik olan resveratrol kaynağıdır. Ekstre hiperpigmentasyon, koyu lekeler, cilt ...

Çok İyi

+
Vitis Vinifera Seed Extract Üzüm Tohum Ekstresi Vitis Vinifera Seed Extract, üzüm çekirdeği özütüdür. Üzüm çekirdeklerinden elde edilen bu özüt, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde bir dizi amaçla kullanılır. itis Vinifera Seed Ex...

Çok İyi

+
Saccharomyces Lysate Extract Saccharomyces Lysate Ekstresi Saccharomyces lysate bir çeşit mayadır. Saccharomyces, çeşitli maya türleri içeren bir mantar cinsidir. "Saccharomyces", "şeker mantarı" anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Öncelikle bira...

Çok İyi

+
Limonium Vulgare Flower/Leaf/Stem Extract #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer Palmitoil Hidroksipropiltrimonyum Amilopektin/Gliserin Çapraz Polimer Palmitoil Hidroksipropiltrimonyum Amilopektin/Gliserin Çapraz Polimer cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görmek ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmak için kullanı...

Orta

+
Artemia Extract Artemia Ekstresi Artemia özü, nemlendirici faydaları olabilen bir tür zooplanktondan elde edilen özüttür. Cildin doğal savunmasını güçlendirmeye yardımcı olur ve ısı ve UV ışınlarının neden olduğ...

Çok İyi

+
Cholesterol Kolesterol Kolesterol, siklopentanofenantren sisteminin tekli doymamış, ikincil bir alkolüdür. Kolesterol, cildin doğal bariyer sağlığını desteklemeye, cildin durumunu iyileştirmeye ve cildin nemine k...

Çok İyi

+
Algae Extract Alg Ekstresi Çeşitli Alg türlerinden elde edilen bitkisel bir özüttür. Antioksidan özellik gösterir. B vitamini, fikosiyanin, karetenoid gibi önemli bileşenler içerir. Bu sayede UV ışınlarına bağl...

Çok İyi

+
Linoleic Acid Linoleik Asit Linoleik asit; doğal olarak oluşan, doymamış omega-6 bir yağ asididir. Linoleik Asit, aspir ve ayçiçeği tohumu yağları da dahil olmak üzere birçok bitkisel yağda bol miktarda bulunur. Esa...

Çok İyi

+
Dimethiconol Dimetikonol Dimetikonol, cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde kullanılan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kul...

Orta

+
Sodium Hyaluronate Sodyum Hyaluronat Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat m...

Çok İyi

+
Lecithin Lesitin Lesitin, cildi yumuşatma ve yatıştırma özelliğine sahiptir. Yüksek miktarda bulunan yağ asitleri cilt üzerinde bariyer oluşturarak havayı ve diğer çevresel elementleri dışarıda tutarak...

Çok İyi

+
Tridecyl Trimellitate Tridesil Trimelitat Tridecyl Trimellitate, bir ester bileşiğidir ve kozmetik ürünlerde çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Genellikle kozmetik formüllerinde yağlama, yumuşatma ve kıvam artırma özellikleri ned...

Çok İyi

+
Lauryl Alcohol Lauril Akol Lauril alkol bir diğer çok bilinen adıyla 1 Dodecanol uzun karbon bir alkoldür. Bu uzun karbon zinciri bir yağ asidinden gelmektedir. Yağ asının uç kabonu alkol haline getirilerek bileşik so...

Çok İyi

+
Glycyrrhetinic Acid Glisiretinik Asit Glisiretinik Asit meyan kökü bitkilerinden izole edilen bir bileşendir. Meyan kökü ekstresi içeriğinde, cildi sakinleştirme ve hassasiyet belirtilerini en aza indirme özelliğine sahip bileş...

Çok İyi

+
Trehalose Trihaloz Trihaloz,bir disakkarit yani şekerdir. Kozmetik sektöründe, su bağlama özelliği ile cildin nem içeriğini artırmayı sağlar. Aynı zamanda ürünün ambalajındaki nem içeriğinin de korunma...

Çok İyi

+
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Akrilatlar/C10-30 Alkil Akrilat Crospolimer AACP, bu polimer molekülü (tekrarlanan alt birimlerden veya monomerlerden oluşan büyük moleküldür. Polimerin hem suyu hem de yağı bağlamasına izin veren hem hidrofilik hem de hidrofobik gru...

Düşük

+
Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate Dipentaeritritil Heksakaprilat/Heksakaprat Dipentaeritritil Heksakaprilat/Heksakaprat, kozmetik ürünlerde kullanılan bir bileşendir. Bu madde özellikle cilt bakımı ve güzellik ürünlerinin formülasyonlarında yer alır. Cilde nem ka...

Çok İyi

+
Acetyl Glucosamine Asetil Glukozamin Asetil Glukozamin, glukozamin ve asetik asitin birleşimiyle elde edilen doğal bir bileşiktir. Glukozamin, genellikle eklemler ve bağ dokuları için önemli bir yapı taşı olarak bilinir. Cilt b...

Çok İyi

+
Ethylhexylglycerin Etilheksilgliserin Etilheksilgliserin, zayıf koruyucu özellikte koku giderici ve cilt bakım maddesi olarak kullanılan bir gliseril eterdir.

Çok İyi

+
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

Çok İyi

+
Glucose Glikoz Glikoz, beyaz bir katı kristal veya sulu çözelti içinde oluşan basit bir şekerdir. Fotosentez sırasında bitkiler tarafından doğal olarak üretilir. Su tutma gücünden (nemlendirici) dolayı...

Çok İyi

+
Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

Çok İyi

+
Behenyl Alcohol Behenil Alkol Behenil alkol, formülasyonlarda viskoziteyi düzenlemek için kullanılan bitkisel kökenli doymuş bir yağlı alkoldür. Kıvam arttırıcı ve stabilizatör görevi görür. Cilde yumuşak ve kadi...

Çok İyi

+
Caffeine Kafein Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyo...

Çok İyi

+
Palmitic Acid Palmitik Asit Palmitik asit, en bilinen doymuş yağ asitlerinden biridir. İnsan adipoz (yağ) dokusunun %21-30'unu oluşturur. Cilt bakımı ürünlerinde;nemlendiricilerde yumuşatıcı olarak, cildi güzel ve p...

Çok İyi

+
Sodium PCA Sodyum PCA Sodyum PCA, PCA'nın sodyum tuzudur (pirolidon karboksilik asit, doğal bir amino asit türevi). Tuz formunda olması suda çözünür olmasını sağlar. Bitkiler, meyveler ve yağlar gibi doğal ola...

Çok İyi

+
Stearic Acid Stearik Asit Diğer adı oktadekanoik asit olarak da bilinen stearik asit doymuş bir yağ asididir. Çeşitli hayvansal ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunmaktadır. Suda hemen hemen çözünmeyen, renksiz,...

Çok İyi

+
Urea Üre Üre, memeliler tarafından proteinlerin parçalanmasından üretilir, idrarla atılır. Doğal olarak epidermiste bulunur ve NMF'( natural moisturizing factor) nin bir parçasıdır. Kozmetikte üre ...

Çok İyi

+
Coffea Arabica Seed Oil Kahve Çekirdeği Yağı Kahve çekirdeği yağı cilde uygulandığında cildin bariyer bütünlüğünü geri kazandırır ve cildi nemlendirir. Aynı zamanda hafif ve iyonik olmayan bir yüzey aktif ajan olarak da işlev g...

Çok İyi

+
Caprylic/Capric Triglyceride Kaprilik/Kaprik Trigliserit Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz...

Çok İyi

+
Cetyl Alcohol Setil Alkol Cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerin kıvamını ayarlamak için kullanılır. Saçı yumuşatmaya ve taranmasının kolaylaşmasına yardımcı olur.

Çok İyi

+
Triacetin Triasetin Triasetin, gliserol ve üç yağ asidinden oluşan bir trigliserittir. Renksiz ve viskoz bir sıvı görünümündedir. Formülasyonlarda çeşitli amaçlar için kullanılabilmektedir. Maddelerin ç...

Çok İyi

+
Myristyl Alcohol Miristil Alkol Miristil Alkol, kozmetikte yumuşatıcı olarak kullanılan bir yağlı alkoldür. Hindistan cevizi, hurma çekirdeği veya hindistan cevizi yağından doğal olarak ya da laboratuvar ortamında sente...

Çok İyi

+
Polyquaternium-51 Polikuaterniyum-51 Polyquaternium-51, fosfordan türetilen sentetik bir polimerdir. Cilt için su bağlama ve yumuşatıcı özelliğinden dolayı kozmetikte kullanılır.

Orta

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

Çok İyi

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

Çok İyi

+
Cyclodextrin Siklodekstrin Mısır nişastasından elde edilmektedir. Kozmetik üründe kullanılan maddelerin cilde ulaşmasını sağlamaya, ve stabilize etmeye yardımcı olur. Örneğin suda çözünen bileşenleri yağda ...

Çok İyi

+
Fragrance Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
BHT Bütillenmiş Hidroksitoluen;BHT Oksijenle desteklenen reaksiyonları inhibe ederek oksidasyonu ve ransiditeyi önler. Temel ürün kokusunu veya tadını azaltır veya engeller BHT veya Butilhidroksitoluen, sarımsı beyaz kristall...

Düşük

+
Potassium Sorbate Potasyum Sorbat Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

İyi

+
Sodium Benzoate Sodyum Benzoat Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara kar...

İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
Chlorphenesin Klorfenezin Kozmetik ürünlerde koruyucu görevi gören klorfenezinin amacı ürünlerin içerisindeki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmak veya engellemektir.

İyi

+
Linalool Linalol Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafınd...

Orta

+
Benzyl Salicylate Benzil Salisilat Benzyl salicylate, cildi yatıştırmak, nemlendirmek ve rahatlatmak için kullanılan bir bileşen olarak kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Bu maddeden yapılmış kr...

Düşük

+
CI 42090 Parlak Mavi Fcf;Asit Mavi 9;CI 42090 Demir oksit bileşiiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

İyi

+
CI 19140 CI 19140;Pirazol Sarı Rengi CI 19140, kimyasal olarak pirazol rengi olarak sınıflandırılmıştır. Büyük çoğunluğu sentetik olarak kömür katranından veya petrolden üretilir. Sentetik kökenli sarı bir boyadır. Koz...

Çok İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama