Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Aqua Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin ...

Çok İyi

+
Cetearyl Alcohol Setearil Alkol Setearil alkol, ikisi de yağlı alkol olan setil alkol ve stearil alkolün beyaz, mumsu bir karışımıdır. Cilt ve saçı yumuşatmaya yardımcı olmak, kozmetik ürünlerin akışkanlığını de...

Çok İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Isohexadecane İzohekzadekan Cilt bakım maddesi ve yumuşatıcıdır. Özellikle yağlı ciltler için kullanılır.

Çok İyi

+
Coco-Caprylate Koko-Kaprilat Koko-kaprilat; hindistan cevizi alkolünden türetilen yağ alkolleri, yağ asidi kaprilik asit ile reaksiyona girdiğinde ortaya çıkan esterlerin karışımıdır. Bitkisel olarak üretilebildiği ...

Çok İyi

+
Neopentyl Glycol Diheptanoate Neopentil Glikol Diheptanoat Neopentil glikol diheptanoat esas olarak formülasyon geliştirme amaçlı kullanılır. Ürünlerde hafif doku elde etmeye yardımcı olan berrak, kokusuz, çok hafif yumuşatıcı bir esterdir. İyi...

Çok İyi

+
Behentrimonium Chloride Behentrimonyum Klorür "Behentrimonyum Klorür, asıl olarak kozmetikte bir anti-statik madde veya saç kremi olarak kullanılan kuaterner bir amonyumdur. Organik olarak yasaktır. Antistatik etkiye sahiptir. Saçı kolay t...

İyi

+
Isododecane İzododekan İzododekan, moleküler formülü C12H26 olan alkanların madde grubundan dallanmış bir hidrokarbondur. Ana izomer 2,2,4,6,6-pentametilheptan olan ve %80'den fazlasını oluşturan farklı dodekan i...

Çok İyi

+
Phenyl Trimethicone Fenil Trimetikon Fenil Trimetikon beyaz, silikon bir sıvıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, çok çeşitli ürünlerin formülasyonunda kullanılmaktadır. Bitmiş ürün çalkalandığında köpük ol...

Düşük

+
Propanediol Propandiol Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmekted...

Çok İyi

+
Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate Bis-Aminopropil Diglikol Dimaleat Saç bakım ürünlerinde saçın sağlığını iyileştirmek, saç tellerini güçlendirmek ve saçın renk kalitesini artırmak için kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Bis-Aminopropil Diglik...

Çok İyi

+
Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Cetrimonium Chloride Setrimonyum Klorür Setrimonyum klorür, antistatik özellikleri nedeniyle kozmetikte kullanılan kuaterner bir amonyumdur. Katyonik bir yüzey aktif madde olduğu için suyu ve yağı dağıtır ve böylece yumuşak ve...

Çok İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

Çok İyi

+
Isopropyl Alcohol İzopropil Alkol İzopropil alkol bir alifatik alkol hidrokarbondur. Petrolün parçalanması veya asetonun indirgenmesi ile elde edilen propilenden hazırlanır.İzopropil Alkol, antibakteriyel özelliklere sahip bir...

Çok İyi

+
Hydroxyethylcellulose Hidroksietilselüloz Hidroksietilselüloz, etilen oksidin selüloz üzerindeki etkisiyle elde edilen bir polimerdir. Kozmetikte kıvam dengeleyici olarak kullanılır.

Çok İyi

+
Hydroxypropyl Guar Hidroksipropil Guar Hidroksipropil guar, guar zamkından elde edilen baklagil bazlı ince toz halinde bir polisakkarittir. Kozmetik endüstrisinde, emülsiyonları stabilize etmeye yardımcı olmak için kullanılabilir....

Çok İyi

+
Sodium Stearoyl Lactylate Sodyum Stearoil Laktilat Stearik asit ve laktil kactatın sodyum tuzudur. Sodyum stearoil laktilat, beyaz ila soluk sarı renginde mumsu bir madde olarak tanımlanır. Yapısı gereği su moleküllerini kendine çekme özell...

Çok İyi

+
Hydroxypropyl Cyclodextrin Hidroksipropil Siklodekstrin Hidroksipropil siklodekstrin, nemlendiriciler, göz kremleri ve durulama ürünleri dahil olmak üzere cilt bakımı formülasyonlarında bir kenetleme maddesi ve dengeleyici olarak işlev gören sent...

Çok İyi

+
Hexyl Cinnamal Heksil Sinnamal Papatya yağının içinde doğal olarak bulunan veya sentetik olarak üretilen, birçok parfümde kullanılan ve genellikle kokulu cilt bakım ürünlerinde görülen koku bileşenidir. Yasemin benze...

Orta

+
Limonene Limonen Limonen adını bolca bulunduğu limondan alır ve kozmetik sektöründe koku ve aroma için kullanılan hafif, tatlı narenciye kokusuna sahip renksiz bir sıvıdır. Sentetik olarak da üretilebilen...

Orta

+
Citral Sitral Limon gibi kokan, acı tatlı bir tada sahip koku bileşenidir. Limon, portakal, mine çiçeği gibi birçok bitkinin yağında doğal olarak bulunabilir. Tıraş losyonları, banyo ürünleri, nemlen...

Orta

+
Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol Hidrolize Bitkisel Protein Pg-Propil Silanetriol Hidrolize Bitkisel Protein Pg-Propil Silanetriol, saç bakım ürünlerinde genellikle saçın güçlendirilmesi ve korunması amacıyla kullanılan bir hammaddedir. Bu hammadde, bitkisel protein hidr...

Çok İyi

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
Linalool Linalol Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafınd...

Orta

+
Citronellol Citronellol Citronellol, gül benzeri hoş bir kokuya sahip çok yaygın bir koku bileşenidir . Birleşik Krallık'ta, içerik listelerinde en sık listelenen üçüncü parfümdür. Doğal olarak sardunya yağ...

Orta

+
Iodopropynyl Butylcarbamate İyodopropinil Butil Karbamat İyodopropinil butilkarbamat kozmetik ürünlerde kullanılan bir koruyucudur. Su bazlı ürünlerde her zaman diğer koruyucularla birlikte kullanılmalıdır.

Çok İyi

+
Hydroxycitronellal Hidroksisitronelal Hydroxycitronellal, yaygın bir koku bileşenidir. Kozmetik ürünlere hoş koku vermesi ve/veya istenmeyen kokuları bastırması amacıyla kullanılır.

Orta

+
Etidronic Acid Etidronik Asit Etidronik asit, metal iyonlarının formülasyonda bulunan diğer bileşenlere bağlanmasını önleyerek ürünün etkinliğini koruyan bir şelatlama maddesidir.

İyi

+
Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

Çok İyi

+
Geraniol Geraniol Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. G...

Orta

+
Potassium Sorbate Potasyum Sorbat Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

İyi

+
Helianthus Annuus Seed Oil Ayçiçek Yağı Ayçiçeği tohumlarının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Ayçiçeği tohumu yağının %60 (ortalama) linoleik asit içeriği cildi yenileme, güçlendirme ve yatıştırma ...

Çok İyi

+
Phytantriol Fitantriol Fitantriol, kozmetik ürünlerde nemlendirici olarak kullanılır. Nemlendirici, su moleküllerini çeken herhangi bir maddedir. Suyu emer ve tutar. Bu özellik, bir ürünün kurumasını önlemeye y...

Çok İyi

+
Sodium Benzoate Sodyum Benzoat Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara kar...

İyi

+
Pseudozyma Epicola/Camellia Sinensis Seed Oil Ferment Extract Filtrate Pseudozyma Epicola/Çay Tohum Yağı Fermente Süzüntü Ekstresi Çay bitkisi tohum yağı, antioksidanlar ve cilt sağlığına faydalı olan yağ asitleri bakımından zengindir. Pseudozyma Epicola genellikle fermente edilen bir maya türüdür. Fermentasyon iş...

Çok İyi

+
Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

+
Vitis Vinifera Seed Oil Üzüm Çekirdeği Yağı Latince adı Vitis vinifera olan üzümün çekirdeklerinden elde edilen sabit yağdır. İçeriği yaklaşık olarak %46-74 linoleik asit, %7-10 palmitik asit ve %4-6 stearik asitten oluşmaktadır. ...

Çok İyi

+
Aloe Barbadensis Leaf Juice Aloe Vera Yaprak Suyu Cildi nemlendirerek iyi durumda tutar. Ciltte esnekligi geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir. Saç derisi için kolajen üretimine yardımcı olur. Saç dökülmes...

Çok İyi

+
Panthenol Pantenol Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protei...

Çok İyi

+
Gigartina Stellata Extract Gigartina Stellata Ekstresi Gigartina Stellata Ekstresi, kırmızı alglerden elde edilen bir deniz yosunu ekstresidir. Deniz yosunları genellikle cilt bakım ürünlerinde kullanılan doğal içerikler arasında yer alır ve b...

Çok İyi

+
Chondrus Crispus Extract Chondrus Crispus Ekstresi Carrageenan Ekstresi Kırmızı deniz yosunu Rodophyceae'nin Gigartinaceae veya Solieriaceae familyalarının çeşitli üyelerinden elde edilen bitki materyalidir. Karagenan olarak da bilinmektedir. İçeriğindeki doğa...

Çok İyi

+
Ascorbic Acid Askorbik Asit Askorbik Asit, suda çözünen doğal bir vitamindir (C Vitamini). Turunçgillerde ve diğer meyvelerde ve sebzelerde bulunan C vitamini, insanlar tarafından üretilemez veya depolanamaz ve diyetle a...

Çok İyi

+
Cocos Nucifera Oil Hindistan Cevizi Yağı Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ ...

Çok İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama