Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İnceleniyor

Stokta yok
0Yorumlar

Estee Lauder - Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Emulsion Moisturizer

Marka:

Estee Lauder

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Water Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Üretimde kullanılan suyun içeriğinde Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve toplam koliform bakteri gibi patojen (hastalığa neden olan...

Çok İyi

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

Çok İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Ethylhexyl Hydroxystearate Etilheksil Hidroksistearat Cilt üzerinde kayganlık hissi verir ve yumuşaklık sağlar. Ürünlerin kolayca cilt üzerine uygulanmasını sağlar. Aynı zamanda cildin nemini koruyarak nemlilik hissini sağlar.

Çok İyi

+
Petrolatum Vazelin Petrolatum (petrol jeli ve beyaz petrolatum olarak da bilinir). Petrolatum petrolün rafine edilmesiyle elde edilen bir yan üründür. Kozmetik sektöründe dudak balzamlarında, nemlendirici kremler...

Orta

+
Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

Çok İyi

+
Glyceryl Stearate SE Gliseril Stearat SE Gliseril Stearat SE, Gliseril Stearat'ın kendinden emülsiyonlaştırıcı bir formudur. Yağ ve su fazındaki maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşumuna yardımcı olur.

Çok İyi

+
Phenyl Trimethicone Fenil Trimetikon Fenil Trimetikon beyaz, silikon bir sıvıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, çok çeşitli ürünlerin formülasyonunda kullanılmaktadır. Bitmiş ürün çalkalandığında köpük ol...

Düşük

+
Steareth-10 Steareth-10 İyonik olmayan emülgatördür. Yüzey aktif yani emülgatör maddeler formülasyonlardaki yağ ve su fazlarının homojen bir yapı oluşturmasını sağlar. Bu nedenle emülsiyon dediğimiz yağ ve...

Düşük

+
Cholesterol Kolesterol Kolesterol, siklopentanofenantren sisteminin tekli doymamış, ikincil bir alkolüdür. Kolesterol, cildin doğal bariyer sağlığını desteklemeye, cildin durumunu iyileştirmeye ve cildin nemine k...

Çok İyi

+
Swertia Chirata Extract Swertia Chirata Ekstresi Swertia Chirata bitkisinden elde edilen ekstresidir. Antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellikler, ciltteki serbest radikallerle savaşarak cilt hücrelerini korur ve ciltteki ...

Çok İyi

+
Narcissus Tazetta Bulb Extract Çin Nergisi Ekstresi Çin nergisi, nergisgiller familyasından 20–60 cm. boyunda, soğanlı çok yıllık bir bitki. Ciltle ilgili sorunları tedavi etmek için kullanılmaktadır. İçerdiği alkaloitler cilt için bü...

Çok İyi

+
Sodium Hyaluronate Sodyum Hyaluronat Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat m...

Çok İyi

+
Acetyl Hexapeptide-8 Asetil Heksapeptid-8 Asetil heksapeptid-8, çok çeşitli cilt bakımı ve makyaj ürünlerinde kullanılan sentetik olarak türetilmiş bir peptittir (Peptitler, cildimizin kolajen, elastin gibi çeşitli yapıtaşların...

Çok İyi

+
Glycine Soja Protein Glisin Soya Proteini Glycine Soja Protein, soya fasulyesi (Glycine soja) bitkisinden elde edilen bir proteindir. Glycine Soja Protein, kozmetik ürünlerde çeşitli amaçlarla kullanılır. Genellikle nemlendirici, besle...

Çok İyi

+
Cucumis Melo Fruit Extract Karpuz Meyve Ekstresi Cucumis Melo Meyve Ekstresi karpuz (Cucumis melo) meyvesinin özütüdür ve kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan doğal bir bileşendir. Cilt bakım ürünlerinde neml...

Çok İyi

+
Persea Gratissima Oil Avokado Yağı Persea gratissima meyvelerinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntem sonucunda elde edilen sabit yağdır. Kozmetik ürünlerde yumuşatıcı ve cilt yenileyici olarak kullanılır. Avokado ya...

Çok İyi

+
Laminaria Digitata Extract Laminaria Digitata Deniz Yosunu Ekstresi Laminaria digitata ekstresi, Laminaria digitata yosununun bir özüdür. Kızarık, tahriş olmuş cilt belirtilerini yatıştırmaya ve güneş hasarı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olan besi...

Çok İyi

+
Olea Europaea Fruit Extract Zeytin Ekstresi Zeytin meyvesinin ekstresi, kozmetik endüstrisinde cilt bakım ve saç bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça parlaklık ve canlılık verir. Ay...

Çok İyi

+
Triticum Vulgare Bran Extract Buğday Kepeği Ekstresi Triticum vulgare bitkisinin tohumundan elde edilen kepek kısmının ekstredir. Buğday kepeği, öğütülen buğdayın elekten geçirildiğinde elek üstünde kalan kısmına denilmektedir. E vitam...

Çok İyi

+
Padina Pavonica Thallus Extract

İnceleniyor

+
Gold Altın Altın metalik bir elementtir. Kozmetiklerde renklendirici olarak kullanılabilir. Ayrıca cilde de renk verici olarak da kullanıllabilir. Ciltte pullanmayı azaltarak ve esnekliği geri kazandırara...

Orta

+
Pearl Powder İnci Tozu İnciler güçlü bir antioksidan görevi görerek serbest radikal hasarıyla savaşmaya ve erken yaşlanma belirtilerini en aza indirmeye yardımcı olur. İnci özellikle magnezyum, polisakkaritler...

Çok İyi

+
Polygonum Cuspidatum Root Extract Japon Madımağı Kökü Ekstresi Polygonum cuspidatum bitkisinin köklerinden elde edilen ekstresidir. Üzümde de bulunan önemli bir antioksidan bileşik olan resveratrol kaynağıdır. Ekstre hiperpigmentasyon, koyu lekeler, cilt ...

Çok İyi

+
Aminopropyl Ascorbyl Phosphate Aminopropil Askorbil Fosfat Aminopropil Askorbil Fosfat, bir tür C vitamini türevidir ve genellikle cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşen olarak bilinir. C vitamini benzeri antioksidan özelliklere sahiptir. Bu, c...

Çok İyi

+
Gossypium Herbaceum Extract Pamuk Ekstresi Gossypium herbaceum bitkisinden elde edilen ekstresidir. İçerdiği vitamin ve mineraller cilt görünümünü iyi durumda tutmaya yardımcı olur.

Çok İyi

+
Camellia Sinensis Leaf Extract Çay Yaprağı Ekstresi Camellia Sinensis Leaf Extract, yaygın olarak çay olarak bilinen Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir. Bitki tüm dünyada yetiştirilir, ancak en çok Çin ve Japonya gibi çay...

Çok İyi

+
Cocos Nucifera Oil Hindistan Cevizi Yağı Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ ...

Çok İyi

+
Yeast Extract Maya Ekstresi Maya özütü (Yeast Extract), maya hücrelerinden elde edilen bir bileşiktir. Maya özütü, cildi besleyici bileşenlerle zenginleştirerek cildin sağlıklı görünmesine ve nemlenmesine yardımc...

Çok İyi

+
Boswellia Serrata Extract Akgünlük Ekstresi Boswellia Serrata Ekstresi, Boswellia serrata, Burseraceae bitkisinin tamamının ekstresidir. Akgünlük olarak da bilinen Boswellia Serrata Ekstresi, öncelikle güçlü anti-inflamatuar özellikler...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Wheat Protein Hidrolize Buğday Proteini Amino asitlerden (yapı taşları), peptitlerden (birlikte birkaç amino asit) ve proteinlerden (birlikte çok sayıda amino asit) oluşan buğday proteininin kimyasal olarak parçalanmış halidir. S...

Çok İyi

+
Oleic Acid Oleik Asit Oleik asit, doğal olarak oluşan bir yağ asididir. Oleik asit açısından zengin bir bitki yağı olan zeytinyağından elde edilen anlamına gelmektedir. Ancak avokado, macadamia ve marula yağlar...

Çok İyi

+
Acetyl Glucosamine Asetil Glukozamin Asetil Glukozamin, glukozamin ve asetik asitin birleşimiyle elde edilen doğal bir bileşiktir. Glukozamin, genellikle eklemler ve bağ dokuları için önemli bir yapı taşı olarak bilinir. Cilt b...

Çok İyi

+
Ergothioneine Ergotiyonin Ergothioneine, doğal olarak bazı organizmalar tarafından sentezlenen bir amino asittir. Ergothioneine, güçlü bir antioksidan olarak çalışır. Serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stre...

Çok İyi

+
Algae Extract Alg Ekstresi Çeşitli Alg türlerinden elde edilen bitkisel bir özüttür. Antioksidan özellik gösterir. B vitamini, fikosiyanin, karetenoid gibi önemli bileşenler içerir. Bu sayede UV ışınlarına bağl...

Çok İyi

+
Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

+
Trehalose Trihaloz Trihaloz,bir disakkarit yani şekerdir. Kozmetik sektöründe, su bağlama özelliği ile cildin nem içeriğini artırmayı sağlar. Aynı zamanda ürünün ambalajındaki nem içeriğinin de korunma...

Çok İyi

+
Caffeine Kafein Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyo...

Çok İyi

+
Aloe Barbadensis Leaf Extract Aloe Vera Yaprak Ekstresi Cildi nemlendirerek iyi durumda tutar. Ciltte esnekligi geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir. Saç derisi için kolajen üretimine yardımcı olur. Saç dökülmes...

Çok İyi

+
Saccharomyces Lysate Extract Saccharomyces Lysate Ekstresi Saccharomyces lysate bir çeşit mayadır. Saccharomyces, çeşitli maya türleri içeren bir mantar cinsidir. "Saccharomyces", "şeker mantarı" anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Öncelikle bira...

Çok İyi

+
Glucose Glikoz Glikoz, beyaz bir katı kristal veya sulu çözelti içinde oluşan basit bir şekerdir. Fotosentez sırasında bitkiler tarafından doğal olarak üretilir. Su tutma gücünden (nemlendirici) dolayı...

Çok İyi

+
Lactoperoxidase Laktoperoksidaz LPO olarak bilinen laktoperoksidaz, sütte doğal olarak bulunan bir enzimdir. Yapısal olarak bir glikoproteindir. Antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip olması nedeniyle faydalı bir enzi...

Çok İyi

+
Glucose Oxidase Glikoz Oksidaz Glikoz oksidaz, şeker glikozunun glukonik asite oksidasyonunu katalize eden bir enzimdir. Doğada çeşitli mantar türleri ve bal arıları gibi böcekler tarafından sentezlenir. Kozmetiklerde cilt...

Çok İyi

+
Alcaligenes Polysaccharides Alcaligenes Polisakkaritler Alcaligenes Polisakkaritler bakteri Alcaligenes faecalis tarafından üretilen bir tür polisakkarittir ve kozmetik ürünlerinde nemlendirici ve cilt bakımı amaçlarıyla kullanılabilir.

Çok İyi

+
Panthenol Pantenol Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protei...

Çok İyi

+
Acetyl Carnitine HCl #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Adenosine Phosphate Adenozin Fosfat Adenozin Fosfat, fosforik asit ve Adenozinin bir esteridir. Adenozin trifosfata yapısal olarak benzeyen, cildi rahatlatan ve onarıcı bir bileşen. Bazen adenosin monofosfat veya AMP olarak anılır...

Çok İyi

+
Creatine Kreatin Kreatin cilde topikal olarak uygulandığında hücre sinyalizasyon özelliklerini gösterir. Özellikle folik asit ve karnitin ile birlikte kullanıldığında cilt hücresi döngüsünü iyileştire...

Çok İyi

+
Isocetyl Stearoyl Stearate İzosetil Stearoil Stearat İzosetil Stearoil Stearat, kozmetik ürünlerde kullanılan bir bileşiktir. Bu madde, bir ester bileşiği olup izosetil alkol, stearik asit ve stearil alkolün birleşmesiyle oluşur. Cilt bariyeri...

Çok İyi

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

Çok İyi

+
Polysilicone-11 Polisilikon-11 Polisilikon-11, bis-vinildimetikon ve hidrojen dimetikonun çapraz bağlanmasıyla yapılan sentetik bir silikondur. Kozmetikteki birincil rolü, film oluşturucu bir ajandır. Yükseltilmiş, ipeksi,...

Orta

+
Cetyl Alcohol Setil Alkol Cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerin kıvamını ayarlamak için kullanılır. Saçı yumuşatmaya ve taranmasının kolaylaşmasına yardımcı olur.

Çok İyi

+
Decarboxy Carnosine HCl #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Phytantriol Fitantriol Fitantriol, kozmetik ürünlerde nemlendirici olarak kullanılır. Nemlendirici, su moleküllerini çeken herhangi bir maddedir. Suyu emer ve tutar. Bu özellik, bir ürünün kurumasını önlemeye y...

Çok İyi

+
Glyceryl Dilaurate #N/A #N/A

İnceleniyor

+
Caprylyl Glycol Kaprilil Glikol Kaprilil glikol (1,2-oktandiol) bir cilt bakım maddesi olarak kullanılır;antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Kozmetik endüstrisinde kullanıldığında cildi iyi durumda tutmaya yarar. Kozmetik en...

Çok İyi

+
Ethylhexyl Palmitate Etilheksil Palmitat Etilheksil palmitat, kozmetik ürünlerinde cildi yumuşatıcı, pürüzsüzleştirici, doku geliştirici ve çözücü olarak çalışır. Yağlı bir alkol ve bitkiden ya da hayvandan elde edilebile...

Çok İyi

+
Isohexadecane İzohekzadekan Cilt bakım maddesi ve yumuşatıcıdır. Özellikle yağlı ciltler için kullanılır.

Çok İyi

+
Dipotassium Glycyrrhizate Dipotasyum Glisirhizat Meyan bitkisinin köklerinde elde edilen Glycyrrhizic Acid'in bir dipotasyum tuzudur. Bu bileşen ana anti-inflamatuar etkiden sorumludur. Hoş bir tatlı kokuya sahip sarımsı bir tozdur. Esas olar...

Çok İyi

+
Propylene Glycol Dicaprylate

İnceleniyor

+
Polysorbate 80 Polisorbat 80 Polisorbat 80, genelde oleik asit olmak üzere yağ asitlerinden oluşan bir yüzey aktif maddedir. Bunun yanında palmitik asit veya linoleik asit gibi maddelerden de oluşabilir. Genellikle cilt bak...

Düşük

+
Carbomer Karbomer Karbomer, jel benzeri formülasyonlar oluşturmak için kullanılan bir grup sentetik cilt bakım bileşenidir. Ayrıca koyulaştırıcı/viskozite kontrol edici bir etkisiyle ürünün dokusunu deği...

Orta

+
Potassium Sulfate Potasyum Sülfat Potasyum Sülfat, kozmetik ürünlerde kullanılan bir kimyasal tuzdur. Potasyum Sülfat, genellikle kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde viskozite kontrolü için kullanılan bir bileşendir.

Çok İyi

+
Polymethylsilsesquioxane Polimetilsilseskioksan Polimetilsilseskioksan, metiltrimetoksisilanın hidrolizi ve yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir polimerdir. Kozmetiklerde ürünü opaklaştırmak ve dokusunu düzenlemek için kullanılır.

Orta

+
Potassium Sorbate Potasyum Sorbat Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

İyi

+
Simethicone Simetikon Simetikon, bir silikon türü olan silika jel ve dimetikon (veya dimetikon) karışımıdır ve aktif dimetikon olarak da bilinir.

Çok İyi

+
Silica Dimethyl Silylate Silika Dimetil Silikat Silika Dimetil Sililat, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde topaklanma önleyici, hacim artırıcı, kayma düzenleyici, viskozite artırıcı, yumuşatıcı ve çoğu zaman askıya alma maddesi...

Orta

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate/Acrylic Acid Copolymer Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat/Akrilik Asit Kopolimeri Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat/Akrilik Asit Kopolimeri, kozmetik ürünlerde film yapıcı olarak kullanılarak saç, tırnak ve ciltte film tabakası oluşturmayı sağlar. Saç şekillendiri...

Orta

+
Silica Silika Silika, kumun en yaygın bileşenidir. Silika, SiO2 kimyasal formülü veya silikon dioksit ile silikon ve oksijenden oluşan kimyasal bileşiğin başka bir adıdır. Silikanın birçok farklı formu...

Çok İyi

+
Sodium Chloride Sodyum Klorür Deniz suyunda doğal olarak ve mineral olarak bulunur. Sodyum Klorür veya sofra tuzu, beyaz kristal bir katıdır. Dişleri parlatır, ağız kokusunu azaltır. Ayrıca kullanıldığı ürüne tat v...

Çok İyi

+
Steareth-21 Steareth-21 Bir yüzeyi temiz tutmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerinde iki farklı sıvının birbirine karışmasına yardımcı olur.

Düşük

+
Fragrance Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
Sodium Benzoate Sodyum Benzoat Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara kar...

İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
CI 19140 CI 19140;Pirazol Sarı Rengi CI 19140, kimyasal olarak pirazol rengi olarak sınıflandırılmıştır. Büyük çoğunluğu sentetik olarak kömür katranından veya petrolden üretilir. Sentetik kökenli sarı bir boyadır. Koz...

Çok İyi

+
CI 15985 CI 15985 Günbatımı Sarısı FCF Gün batımı sarısı aynı zamanda turuncu olarak da adlandırılır. Yenilebilir sentetik pigment, turuncu-kırmızı toz veya granüller, kokusuz, yağda çözünmez, etanolde az çözünür, suda...

Çok İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama