Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İnceleniyor

Stokta yok
0Yorumlar

Estee Lauder - Revitalizing Supreme+ Youth Power Soft Milky Lotion Moisturizer

Marka:

Estee Lauder

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Water Su Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Üretimde kullanılan suyun içeriğinde Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ve toplam koliform bakteri gibi patojen (hastalığa neden olan...

Çok İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Glycerin Gliserin Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekme...

Çok İyi

+
Propanediol Propandiol Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmekted...

Çok İyi

+
Isopropyl Isostearate İzopropil İzostearat İzopropil İzostearat, izostearik asit ile izopropil alkolün reaksiyonu sonucu elde edilen bir esterdir. Bu bileşik, cilt üzerinde kayganlık sağlar, cildi yumuşatır ve nemlendirici etki göste...

Çok İyi

+
Butylene Glycol Bütilen Glikol Butylene glycol, kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak bilinir. Butylene Glycol, birçok kozmetik ürünün içinde yer alabilir, şampuanlar, saç bakım ...

Çok İyi

+
PEG-100 Stearate PEG-100 Stearat PEG-100 stearat, kozmetik formüllerde emülgatör/temizleme maddesi olarak kullanılabilen çok görevli bir bileşendir. Cilde yumuşak ve nemli bir his verir. Temizleyici ürünlerde köpük oluşu...

Orta

+
Moringa Oleifera Seed Extract Moringa Çekirdeği Ekstresi Moringa oleifera ağacı meyve çekirdeklerinin elde edilen ekstresidir. İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, cildin genel görünümünü iyileştirir, iltihabı yatıştırır. İçeri...

Çok İyi

+
Hibiscus Sinensis Flower Extract

İnceleniyor

+
Sodium Hyaluronate Sodyum Hyaluronat Sodyum hyalüronat, hyaluronik asitin tuzudur. Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Bir sodyum hyaluronat m...

Çok İyi

+
Acetyl Hexapeptide-8 Asetil Heksapeptid-8 Asetil heksapeptid-8, çok çeşitli cilt bakımı ve makyaj ürünlerinde kullanılan sentetik olarak türetilmiş bir peptittir (Peptitler, cildimizin kolajen, elastin gibi çeşitli yapıtaşların...

Çok İyi

+
Laminaria Digitata Extract Laminaria Digitata Deniz Yosunu Ekstresi Laminaria digitata ekstresi, Laminaria digitata yosununun bir özüdür. Kızarık, tahriş olmuş cilt belirtilerini yatıştırmaya ve güneş hasarı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olan besi...

Çok İyi

+
Whey Protein Peynir Altı Suyu Proteini Peynir altı suyu proteini, sütün pıhtılardan ayrıldıktan sonra sıvı kısmından elde edilen bir polipeptittir. Peynir altı suyu proteini, cildin daha dolgun olmasına ve gevşeklikle mücade...

Çok İyi

+
Opuntia Tuna Fruit Extract

İnceleniyor

+
Acetyl Glucosamine Asetil Glukozamin Asetil Glukozamin, glukozamin ve asetik asitin birleşimiyle elde edilen doğal bir bileşiktir. Glukozamin, genellikle eklemler ve bağ dokuları için önemli bir yapı taşı olarak bilinir. Cilt b...

Çok İyi

+
Tocopheryl Acetate Tokoferil Asetat Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Çok İyi

+
Narcissus Tazetta Bulb Extract Çin Nergisi Ekstresi Çin nergisi, nergisgiller familyasından 20–60 cm. boyunda, soğanlı çok yıllık bir bitki. Ciltle ilgili sorunları tedavi etmek için kullanılmaktadır. İçerdiği alkaloitler cilt için bü...

Çok İyi

+
Algae Extract Alg Ekstresi Çeşitli Alg türlerinden elde edilen bitkisel bir özüttür. Antioksidan özellik gösterir. B vitamini, fikosiyanin, karetenoid gibi önemli bileşenler içerir. Bu sayede UV ışınlarına bağl...

Çok İyi

+
Cucumis Sativus Fruit Extract Salatalık Ekstresi Cucumis sativus (salatalık) meyve özü, hassaslaştırıcı olmayan bir bitki özüdür. Çoğu salatalık türü %95 sudan oluşur ve diğer bileşenler askorbik asit (C vitamini), kafeik asit (bir...

Çok İyi

+
Laminaria Saccharina Extract Laminaria Saccharina Ekstresi Sarı/kahverengi alg türü olan Laminaria saccharina'dan elde edilen ekstresidir. Antioksidan etkisi olan faydalar karotenoid ve polisakkarit bakımından zengindir. Laminaria saccharina'nın yaprakl...

Çok İyi

+
Silybum Marianum Extract Meryemana Dikeni Ekstresi;Deve Dikeni Ekstresi Silybum marianum bitkisinden elde edilen ekstresidir. Polifenol olarak bilinen antioksidanlar için zengin bir kaynaktır. Bunların başında flavonolignan yapısında olan silimarin gelir. Cilde uyg...

Çok İyi

+
Helianthus Annuus Seed Extract Ayçiçek Tohum Ekstresi Helianthus Annuus yani ayçiçeği bitkisinin tohumu yağıdır. Ayçiçeği tohumu içeriğinde linoleik, oleik, palmitik, stearik ve omega-3 linolenik asit olmak üzere faydalı yağ asitleri içerm...

Çok İyi

+
Sigesbeckia Orientalis Extract Sigesbeckia Orientalis Ekstresi Sigesbeckia Orientalis Ekstresi, tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişen bir bitki olan Sigesbeckia Orientalis'den elde edilen bir bitki özütüdür. Bu bitki, geleneksel tıpta bazı anti-infla...

Çok İyi

+
Caffeine Kafein Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyo...

Çok İyi

+
Hordeum Vulgare Extract Arpa Ekstresi Daha çok arpa özü olarak bilinir. Yutulduğunda antioksidan özelliklere sahip olabilir, ancak topikal olarak uygulandığında bunun böyle olduğunu gösteren bir araştırma yoktur. Arpa ve özl...

Çok İyi

+
Glycine Soja Seed Extract Soya Fasulyesi Tohum Ekstresi Glisin soja (Soya fasulyesi) tohumu ekstresi, izoflavon olarak bilinen zengin bir antioksidan kaynağı olan soya fasulyesinden elde edilir. Cildin daha genç, sağlıklı ve eşit tonlu görünmesine...

Çok İyi

+
Hydrolyzed Rice Extract

İnceleniyor

+
Butyrospermum Parkii Butter Shea Yağı;Karite Yağı Butyrospermum Parkii Butter, daha yaygın olarak "shea butter" olarak bilinen, Afrika cevizi ağacından elde edilen bir maddedir. Bu madde cilt bakımı ve kozmetik sektörlerinde yaygın olarak kull...

Çok İyi

+
Trehalose Trihaloz Trihaloz,bir disakkarit yani şekerdir. Kozmetik sektöründe, su bağlama özelliği ile cildin nem içeriğini artırmayı sağlar. Aynı zamanda ürünün ambalajındaki nem içeriğinin de korunma...

Çok İyi

+
Sorbitol Sorbitol Sorbitol meyve ve bitkilerde bulunan bir şeker molekülüdür fakat sentetik olarak da sentezlenebilir. Kozmetik ürünlerde kullanıldığında cildinizin suyu tutmasına yardımcı olur bu nedenle ...

Çok İyi

+
Ethylhexylglycerin Etilheksilgliserin Etilheksilgliserin, zayıf koruyucu özellikte koku giderici ve cilt bakım maddesi olarak kullanılan bir gliseril eterdir.

Çok İyi

+
Propylene Glycol Dicaprate Propilen Glikol Dikaprat Propilen Glikol Dikaprat, propilen glikol ve dikaprat yağ asidinin esteridir. Birçok kozmetik formülasyonda bulunan bir ham maddedir. Hafif, yağsız, pürüzsüz ve kadifemsi bir cilt hissi bırak...

Çok İyi

+
Sucrose Sükroz Genellikle şeker kamışı veya şeker pancarından rafine edilen disakkarit yapılı bir şeker türüdür. Ciltte su bağlama özelliği vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Tatl...

Çok İyi

+
Xanthan Gum Ksantan Sakızı Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasy...

Çok İyi

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Isoceteth-20 İzoset-20 Isoceteth-20, izo-setil alkolün etoksilasyonu ile oluşturulan bir polietilen glikol eterdir; n'nin ortalama 20 değerine sahip olduğu HO(C2H4O)nC16H33 genel formülü ile. Bazı kişisel bakım ür...

Orta

+
Tetrahexyldecyl Ascorbate Tetrahekzildesil Askorbat Tetrahekzildesil askorbat, C vitaminin daha kararlı ve yağda çözünen bir formudur. Derideki enzimler, bu C vitamini formunu saf C vitamini yani askorbik aside dönüştürür. Cildin genel görü...

Çok İyi

+
Saccharide Isomerate Sakkarit İzomerat Sakkarit izomerat, mısır türevi şekerlerin moleküler yapısının yeniden düzenlenmesiyle elde edilir. İşlem sonucunda nem bağlayıcı özellik kazandırılır ve yapısı cildin doğal nemle...

Çok İyi

+
Hydrogenated Polydecene Hidrojene Polidesen Yağ içinde su emülsiyonlarında, jellerde, losyonlarda ve sıvı ürünlerde kullanılır. Yağlı his bırakmayan bir yumuşatıcıdır. Düşük ve yüksek pH sistemlerinde kararlıdır.

Düşük

+
Cholesterol Kolesterol Kolesterol, siklopentanofenantren sisteminin tekli doymamış, ikincil bir alkolüdür. Kolesterol, cildin doğal bariyer sağlığını desteklemeye, cildin durumunu iyileştirmeye ve cildin nemine k...

Çok İyi

+
Caprylyl Glycol Kaprilil Glikol Kaprilil glikol (1,2-oktandiol) bir cilt bakım maddesi olarak kullanılır;antimikrobiyal aktiviteye sahiptir. Kozmetik endüstrisinde kullanıldığında cildi iyi durumda tutmaya yarar. Kozmetik en...

Çok İyi

+
Phenyl Trimethicone Fenil Trimetikon Fenil Trimetikon beyaz, silikon bir sıvıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, çok çeşitli ürünlerin formülasyonunda kullanılmaktadır. Bitmiş ürün çalkalandığında köpük ol...

Düşük

+
Sodium Polyaspartate Sodyum Poliaspartat Sodyum poliaspartat (PASP) güçlü hidrofilikliğe ve suda çözünürlüğe sahiptir, nefes alabilen bir koruyucu film oluşturabilir. Buna ek olarak, güçlü bir nemlendirme fonksiyonuna sahiptir,...

Çok İyi

+
Myristyl Alcohol Miristil Alkol Miristil Alkol, kozmetikte yumuşatıcı olarak kullanılan bir yağlı alkoldür. Hindistan cevizi, hurma çekirdeği veya hindistan cevizi yağından doğal olarak ya da laboratuvar ortamında sente...

Çok İyi

+
Glyceryl Stearate Gliseril Stearat Gliseril stearat, gliserin ve stearik asit maddelerinin bir karışımıdır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunur. Hayvanlardan elde edilebilirken, kozmetikte kullanılan çoğu gliseril stearat b...

Çok İyi

+
Cetyl Alcohol Setil Alkol Cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerin kıvamını ayarlamak için kullanılır. Saçı yumuşatmaya ve taranmasının kolaylaşmasına yardımcı olur.

Çok İyi

+
Polysorbate 80 Polisorbat 80 Polisorbat 80, genelde oleik asit olmak üzere yağ asitlerinden oluşan bir yüzey aktif maddedir. Bunun yanında palmitik asit veya linoleik asit gibi maddelerden de oluşabilir. Genellikle cilt bak...

Düşük

+
Hexylene Glycol Heksilen Glikol Heksilen glikol, kozmetik endüstrisinde mükemmel bir çözücü olarak kullanılmaktadır. Birbiri içinde çözünmeyen iki farklı su ve yağ gibi maddelerin karışmasına yardımcı olur. Ham ma...

Çok İyi

+
Sorbitan Oleate Sorbitan Oleat Kozmetik ürününde emülgatör olarak kullanılır. Su ve yağ fazları emülgatör olmadan birbirleriyle karışmazlar. Emülgatörler, yağın su fazı içerisinde veya suyun yağ fazı içerinde...

Çok İyi

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

Çok İyi

+
Sodium Citrate Sodyum Sitrat Sodyum sitrat turunçgillerden elde edilebilen bir sitrik asit tuzudur. Cilt bakım ürünlerinde pH seviyesini kontrol etmek için kullanılır. Sitrik asit ile bağlantısı nedeniyle aynı zamanda ...

Çok İyi

+
Steareth-21 Steareth-21 Bir yüzeyi temiz tutmaya yardımcı olur. Kozmetik ürünlerinde iki farklı sıvının birbirine karışmasına yardımcı olur.

Düşük

+
Isohexadecane İzohekzadekan Cilt bakım maddesi ve yumuşatıcıdır. Özellikle yağlı ciltler için kullanılır.

Çok İyi

+
Tocopherol Tokoferol E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiv...

Çok İyi

+
Disodium EDTA Disodyum EDTA Disodium EDTA bir şelasyon ajanıdır. Ortamda bulunan ağır metallerle birleşerek ürünün stabilitesini sağlar ve raf ömrünü uzatır.

Çok İyi

+
Chlorphenesin Klorfenezin Kozmetik ürünlerde koruyucu görevi gören klorfenezinin amacı ürünlerin içerisindeki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmak veya engellemektir.

İyi

+
Hydroxyethyl Urea Hidroksietil Üre Hidroksietil Üre, sentetik olarak üreden elde edilir ve cildin genel görünümünü ve hissini iyileştirebilir. Güçlü nemlendirme özellikleriyle nemi cilde hapsederek cildin dış tabakasını...

Çok İyi

+
Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer Dimetikon/Vinil Çapraz Bağlı Dimetikon Polimer Dimetikon/vinil dimetikon çapraz bağlı polimer, dokuyu iyileştirmek için cilt bakımı ve kozmetik formülasyonlarında kullanılan bir silikon türevidir.

Orta

+
Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer Amonyum Akriloildimetiltaurat/VP Kopolimer Amonyum akriloildimetiltaurat/VP kopolimeri, çeşitli polimerizasyon yöntemleriyle sentetik olarak üretilen bir polimerdir. Kozmetik formülasyonlara viskozite kontrolünü sağlamak ve film oluşt...

Orta

+
Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate Pentaeritril Tetra-Dı-T-Bütil Hidroksihidrosinamat Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, ürünlerin daha uzun süre güzel kalmasına yardımcı olmak için küçük miktarlarda (%0,8'den az) kullanılan bir antioksidan moleküldür...

Çok İyi

+
Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate/Acrylic Acid Copolymer Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat/Akrilik Asit Kopolimeri Akrilamid/Sodyum Akriloildimetiltaurat/Akrilik Asit Kopolimeri, kozmetik ürünlerde film yapıcı olarak kullanılarak saç, tırnak ve ciltte film tabakası oluşturmayı sağlar. Saç şekillendiri...

Orta

+
Fragrance Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
BHT Bütillenmiş Hidroksitoluen;BHT Oksijenle desteklenen reaksiyonları inhibe ederek oksidasyonu ve ransiditeyi önler. Temel ürün kokusunu veya tadını azaltır veya engeller BHT veya Butilhidroksitoluen, sarımsı beyaz kristall...

Düşük

+
Potassium Sorbate Potasyum Sorbat Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

İyi

+
Phenoxyethanol Fenoksietanol Fenoksietanol, kozmetikte %1'in altındaki konsantrasyonlarda koruyucu ve parfümler için sabitleyici olarak kullanılan aromatik bir eterdir. Doğada yeşil çayda bulunur, ancak kozmetikte kullanı...

İyi

+
CI 77891 CI 77891 Titanyum dioksit, kozmetikte koyulaştırıcı, opaklaştırıcı ve güneşten koruyucu bir bileşen olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur ve cilt hassasiye...

Orta

+
CI 77491 CI 77491;Kırmızı Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

+
CI 77492 CI 77492;Sarı Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama