Sepetiniz

  • Sepetiniz boş!
Siparişlerde ücretsiz kargo

İyi

Stokta yok
0Yorumlar

Bioderma - Sébium Global Cover

Marka:

Bioderma

Yorumunuzu ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir

Yorum yazmak için lütfen login yapın!

Fotoğraf yükleme

Görünüşe göre henüz yorum yok.

İçerik Adı (INCI) İçerik Adı (TR) Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlık Puanı Daha Fazlası
Titanium Dioxide Titanyum Dioksit Titanyum dioksit, kozmetikte koyulaştırıcı, opaklaştırıcı ve güneşten koruyucu bir bileşen olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur ve cilt hassasiye...

Orta

+
Aluminum Starch Octenylsuccinate Alüminyum Nişasta Oktenilsüksinat Bu bileşen, kimyasal olarak modifiye edilmiş nişastanın bir alüminyum tuzudur. Alüminyum Nişasta Oktenilsüksina Kozmetikte kullanılan sentetik bir toz kıvamlaştırıcı madde, emici ve topa...

Orta

+
Propanediol Propandiol Propandiol birçok formülasyonda nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Mısır şekerinin fermantasyonundan doğal olarak veya laboratuar koşullarında (in vitro) sentetik olarak üretilebilmekted...

Çok İyi

+
Diisopropyl Adipate Diizopropil Adipat Diizopropil Adipat, izopropil alkol Adipik Asitten oluşan bir esterdir. Kozmetik endüstrisinde plastikleştirici olarak kullanılabilir. Yani başka türlü kolayca deforme edilemeyen, dağılamayan...

Çok İyi

+
Isononyl Isononanoate İzononil İzononanoat Kremsi yapıda fakat yağlı olmayan ester yapılı cildi nemlendirmeye yaran bir bileşiktir. Cildi esnekleştirir ve kuru cildi nemlendirir.

Çok İyi

+
Pentaerythrityl Distearate Pentaeritritil Distearat Kozmetik formülasyonlarda yüzey gerilimini (su ve yağ) değiştirerek karışmayan sıvılar arasında yakın karışımların oluşumunu destekler.

Çok İyi

+
PEG-30 Dipolyhydroxystearate PEG-30 Dipolihidroksistearat PEG-30 dipolihidroksistearat sıklıkla kullanılan bir emülgatörüdür. Ürün formülasyonlarında yağlı ve sulu fazların birbiri içerisinde karışmasına yardımcı olur.

Orta

+
Caprylic/Capric Triglyceride Kaprilik/Kaprik Trigliserit Kaprilik/Kaprik Trigliserit, bir tür yağ asididir. Çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör ve yağlayıcı olarak yaygın olarak kullanılan renksiz ve kokusuz...

Çok İyi

+
CI 77492 CI 77492;Sarı Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

+
Zinc Gluconate Çinko Glukonat Glukonik asitten suyun uzaklaştırılmasıyla elde edilen çinko glukonat, antiseptik ve sıkılaştırıcı (büzücü) özelliklerinden dolayı kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. antimikrobiy...

İyi

+
Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone Bis-PEG/PPG-14/14 Dimetikon Silikon bazlı bir emülgatördür. Su ve silikon yağlarının birlikte güzel bir şekilde karışarak stabil bir emülsiyon oluşturmasına yardımcı olur. Ayrıca yağ içinde su ve su içinde ya...

Orta

+
Disteardimonium Hectorite Disteardimonyum Hektorit Genelde renk pigmentleriyle beraber kullanılan bir maddedir. Kil maddesinin değiştirilmiş(modifiye edilmiş) halidir. Bu hammadde yağları kalınlaştırır ve deodorant aersollerde, kalıp sabun...

Çok İyi

+
CI 77491 CI 77491;Kırmızı Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

+
Salicylic Acid Salisilik Asit Salisilik asit, birçok meyvede veya söğüt kabuğu gibi bazı bitkilerde doğal olarak bulunur. Fakat günümüzde sentetik olarak üretilir.Kozmetikte koruyucu, saç kremi olarak veya yumuşatıc...

Düşük

+
Hydrogenated Lecithin Hidrojene Lesitin Hidrojene Lesitin, lesitinin kontrollü hidrojenasyonuyla yani parçalanmasıyla oluşur. Hayvansal kaynaklardan (yumurtanın sarısı) elde edilebildiği gibi bitkisel olarak da elde edilebilir. Ayn...

Çok İyi

+
Glycyrrhetinic Acid Glisiretinik Asit Glisiretinik Asit meyan kökü bitkilerinden izole edilen bir bileşendir. Meyan kökü ekstresi içeriğinde, cildi sakinleştirme ve hassasiyet belirtilerini en aza indirme özelliğine sahip bileş...

Çok İyi

+
Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment Candida Bombicola/Glukoz/Metil Kolza Tohumu Fermenti Candida Bombicola/Glukoz/Metil Kolza Tohumu Fermenti, Candida bombicola organizması tarafından glikoz ve metil kolza tohumunun fermantasyonu ile elde edilen bir üründür. Bu aktif madde, kişisel...

Çok İyi

+
CI 77499 CI 77499;Siyah Demir Oksit Demir oksit bileşiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

Çok İyi

+
Xanthan Gum Ksantan Sakızı Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasy...

Çok İyi

+
Alcohol Denat. Alkol Denat Denatüre alkol, endüstriyel amaçlar için etanole katkı maddeleri ile edilerek oluşturulur. Formül stabilitesini sağlamak, bileşenleri emülsiyon haline getirmek, cilt emilimini artırmak veya...

Çok İyi

+
Sodium Hydroxide Sodyum Hidroksit Sabun yapımında kullanılan bir maddedir. Çok alkali bir yapısı olan sodyum hikroksit kozmetik ürünlerde pH dengelemek için kullanılır.

İyi

+
Laminaria Ochroleuca Extract Laminaria Ochroleuca Ekstresi Laminaria Ochroleuca Extract, Alga, Laminaria ochroleuca, Laminariaceae'nin bir özüdür. Laminaria ochroleuca özü, bazen kahverengi deniz yosunu veya kahverengi alg olarak da adlandırılan bir yo...

Çok İyi

+
Propylene Glycol Propilen Glikol Propilen glikol cilt bakım ürünlerinde kullanılan önemli bir nem çekici ajandır. Suyu cilde çekerek daha esnek, nemli bir cilt için orada kalmasına yardımcı olur. Ayrıca çözücü, penet...

Çok İyi

+
Dimethicone Dimetikon Dimetikon uçucu olmayan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir. Nem...

Düşük

+
Xylitol Ksilitol Yulaf, çilek, pancar, şeker kamışı ve mısır kabuğu gibi birçok bitkide bulunur. Tatlandırma gücü şekere eşdeğer olan ancak kalorisi şekerin yarısı olan bir tatlandırıcııdır. Koz...

Çok İyi

+
Bakuchiol Bakuchiol Çin ve Hint Tıbbı'nda bulunan bir bitki olan Psoralea Corylifolia’nın tohumlarından elde edilir. Anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı), antioksidan ve antibakt...

Çok İyi

+
Citric Acid Sitrik Asit Sitrik asit yogun olarak turunçgillerde bulunan  bir AHA(Alfa hidroksi asit)tir.Sitrik asit yiyecek ve içeceklerde doğal bir tatlandırıcı ve koruyucu olan kullanılır. Kozmetik ürünlerde öz...

Çok İyi

+
Fructooligosaccharides Fruktooligosakkaritler Fruktooligosakkaritler (FOS), soğan, hindiba, sarımsak, kuşkonmaz, muz, enginar gibi bitkilerde doğal olarak bulunan oligosakkaritlerdir. Beta (2-1) bağları ile bağlanan doğrusal fruktoz birim...

Çok İyi

+
Ginkgo Biloba Leaf Extract Ginkgo Biloba Yaprağı Ekstresi Ginkgo Biloba, yelpaze şeklinde yaprakları olan büyük olan, Çin'e ve güney Japonya'ya özgü bir ağaçtır. Ginkgophyta bölümünde yaşayan tek türdür, diğerlerinin soyu tükenmiştir. Ağ...

Çok İyi

+
Potassium Sorbate Potasyum Sorbat Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

İyi

+
Mannitol Mannitol Mannitol'ün nemlendirici görevi gördüğü bilinmektedir. Cildin nemini artırarak yumuşak ve pürüzsüz kalmasını sağlar. Ayrıca nemlendiriciler, aktif bileşenlerin cilde nüfuz etme kabili...

Çok İyi

+
Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate Pentaeritril Tetra-Dı-T-Bütil Hidroksihidrosinamat Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, ürünlerin daha uzun süre güzel kalmasına yardımcı olmak için küçük miktarlarda (%0,8'den az) kullanılan bir antioksidan moleküldür...

Çok İyi

+
Parfum Parfüm Kozmetik ürünlerde, bileşenlerin kokusunu maskelemek veya daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Parfümler birden fazla ham maddenin belli oranlarda bir araya gelmesiyle oluştu...

Düşük

+
Triisopropanolamine Triizopropanolamin Triizopropanolamin, kozmetik ürün formüllerinde pH düzenleyici olarak kullanılmaktadır. Ürünlerin pH'ını stabilize eder.

İyi

+
PPG-3 Myristyl Ether PPG-3 Miristil Eter PPG-3 Miristil Eter, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşiktir. Kimyasal olarak, PPG-3 Myristyl Ether, propilen glikol ile myristik asidin (bir yağ asidi) birleşmesiyle e...

Orta

+
Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 Bis-Digliseril Poliasiladipat-2 Bu bileşen, lipid bazlı sentetik bir cilt bakım maddesidir.

Orta

+
Rhamnose Ramnoz Ramnoz (Rha, Rham) doğal olarak oluşan bir deoksi şekerdir. Metil-pentoz veya 6-deoksi-heksoz olarak sınıflandırılabilir. Ramnoz, kozmetik ürürünlerin üretiminde yaygın olarak kullanılm...

Çok İyi

+
Polyethylene Polietilen Dünyanın en yaygın plastiği olan polietilen, üretimi basit ve ucuz olan bir polimerdir. Kozmetik sektöründe bağlayıcı, saç veya tırnaklarda film tabaka oluşturucu, ağız bakım ürünler...

Çok İyi

+
Octyldodecanol Oktildodekanol Berrak ve renksiz bir sıvı olan oktildodekonal yumuşatıcı ve çözücü özelliklerinden dolayı kozmetikte kullanılmaktadır.

Çok İyi

+
Hydrogenated Castor Oil Hidrojenlenmiş Hint Yağı Hint yağı bitkisinin anavatanı Hindistan olarak bilinmektedir. Bu bitkiye halk arasında kene otu veya hint baklası da denmektedir. Hidrojenlenmiş hint yağı, tohum yağının hidrojenlenmesiyle...

Çok İyi

+
Cera Alba Balmumu Balmumu işçi arılar tarafından üretilerek petek yapımında kullanılan doğal bir ham maddedir. Kozmetik ürün formülasyonlarında emülgatör olarak kullanılarak yağ ve su fazlarının deng...

Çok İyi

+
Titanium Dioxide (Nano) Titanyum Dioksit (Nano) Titanyum dioksit, kozmetikte koyulaştırıcı, opaklaştırıcı ve güneşten koruyucu bir bileşen olarak kullanılan bir mineraldir. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korur ve cilt hassasiye...

Orta

+
CI 77288 Yeşil Krom Oksit Krom oksit, doğada nadir bulunan Eskolaite minerali olarak bulunur veya sodyum dikromat tuzundan elde edilebilir. Kozmetik ürünlerde farklı yeşil tonları elde etmek için kullanılan bir pigment...

Çok İyi

+
Zinc Oxide (Nano) Çinko Oksit (Nano) Çinko oksit, UVA ve UVB güneş ışınlarına karşı korumada etkili güneş koruyucu bir bileşendir. Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatır ve bakteri gelişimini engeller. Dış...

Orta

+
Aluminum Hydroxide Alüminyum Hidroksit Opaklaştırıcı etkisi vardır, yani ürünü beyaz renkte şeffaf olmayan hale getirir. Bunun yanında cildi yumuşatma etkisi vardır. UV ışınlarına maruz kalan ciltte oluşan reaktif oksijen ...

Orta

+
Stearic Acid Stearik Asit Diğer adı oktadekanoik asit olarak da bilinen stearik asit doymuş bir yağ asididir. Çeşitli hayvansal ve bitkisel yağlarda doğal olarak bulunmaktadır. Suda hemen hemen çözünmeyen, renksiz,...

Çok İyi

+
Mica Mika Mika doğal olarak oluşan bir silikat mineral grubudur. Makyaj ürünlerinde beyaz boya olarak da kullanılan bir mineraldir ve kişisel bakım ürünlerine parlak bir beyaz görünüm kazandırır.K...

Çok İyi

+
Sucrose Tetrastearate Triacetate Sukroz Tetrastearat Triasetat Sukroz tetrastearat triasetat, kozmetik ürün formülasyonlarında bulunan yağ ve su fazlarının birbiri içerisinde homojen olarak karışmasına ve oluşan emülsiyonun stabilitesini korumaya yar...

Çok İyi

+
CI 42090 Parlak Mavi Fcf;Asit Mavi 9;CI 42090 Demir oksit bileşiiğinin farklı kodlarla belirtilmiş halidir. Kozmetik sanayide farklı miktarlar kullanılarak kozmetik ürünleri renklendirmek için kullanılır.

İyi

+
Propylene Carbonate Propilen Karbonat Propilen karbonat, kozmetik ürünlerde çözücü görevi görür. Formülasyon açısından önemli bir bileşen oldup ideal bir çözücünün sahip olması gereken tüm özelliklere sahiptir. Prop...

Çok İyi

+
Triethoxycaprylylsilane Trietoksikaprililsilan Kozmetik ürünlerde kullanılan pigmentleri (güneşten koruyucu maddeler veya renklendiriciler gibi) kaplamak için kullanılan berrak, açık sarı bir sıvı maddedir. Bu kaplama sayesinde ürün...

Çok İyi

+
BHT Bütillenmiş Hidroksitoluen;BHT Oksijenle desteklenen reaksiyonları inhibe ederek oksidasyonu ve ransiditeyi önler. Temel ürün kokusunu veya tadını azaltır veya engeller BHT veya Butilhidroksitoluen, sarımsı beyaz kristall...

Düşük

+
Silica Silika Silika, kumun en yaygın bileşenidir. Silika, SiO2 kimyasal formülü veya silikon dioksit ile silikon ve oksijenden oluşan kimyasal bileşiğin başka bir adıdır. Silikanın birçok farklı formu...

Çok İyi

+
Ek Bilgiler Açıklama