Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Yüz Bakımı

Abtira BLACK MUD - Aktif Kömürlü Siyah Kil Maskesi

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

8 - 9

BLACK MUD - Aktif Kömürlü Siyah Kil Maskesi
BLACK MUD - Aktif Kömürlü Siyah Kil Maskesi
BLACK MUD - Aktif Kömürlü Siyah Kil Maskesi

KATEGORİ

Yüz Bakımı

İNCELEME TARİHİ

20 Şubat 2023

ID : 1432

Abtira
BLACK MUD - Aktif Kömürlü Siyah Kil Maskesi

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Düşük

Orta

İyi

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için inceleniyor ikonu ile gösterilmektedir.

İnceleniyor

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi”ne sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı İyi

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Kuvars, esas olarak silikon dioksitten oluşan bir mineraldir. Kuvarsın uçuk pembe rengi, eser miktarda titanyum, demir ve manganez nedeniyle pembe kuvars olarak bilinir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kuvars, esas olarak silikon dioksitten oluşan bir mineraldir. Kuvarsın uçuk pembe rengi, eser miktarda titanyum, demir ve manganez nedeniyle pembe kuvars olarak bilinir.

Yazıyı Göster

Mentha spicata subsp. Spicata bitkisinin eş anlamlı ismidir. Taze ve hoş kokusu nedeniyle koku maddesi olarak sıklıkla kullanılır. Formülasyonlarda cilt bakımı maddesi ve aşındırıcı madde olarak kullanılabilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Mentha spicata subsp. Spicata bitkisinin eş anlamlı ismidir. Taze ve hoş kokusu nedeniyle koku maddesi olarak sıklıkla kullanılır. Formülasyonlarda cilt bakımı maddesi ve aşındırıcı madde olarak kullanılabilir.

Yazıyı Göster

Kaolin bir kil türüdür veya daha doğrusu, doğal olarak oluşan sulu bir alüminyum silikattır. Kaolin beyasz renginden dolayı kozmetik formüllere opaklık ve beyazlık kazandırmak için küçük miktarlarda yardımcı bir bileşen olarak da sıklıkla kullanılır. Kil olarak emicidir ve cildinizdeki fazla sebumu ve teri emer. Daha az emici olduğundan, aynı zamanda daha az kurur ve cilt üzerinde daha naziktir , bu nedenle kuru ve hassas cilt tipleri için idealdir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kaolin bir kil türüdür veya daha doğrusu, doğal olarak oluşan sulu bir alüminyum silikattır. Kaolin beyasz renginden dolayı kozmetik formüllere opaklık ve beyazlık kazandırmak için küçük miktarlarda yardımcı bir bileşen olarak da sıklıkla kullanılır. Kil olarak emicidir ve cildinizdeki fazla sebumu ve teri emer. Daha az emici olduğundan, aynı zamanda daha az kurur ve cilt üzerinde daha naziktir , bu nedenle kuru ve hassas cilt tipleri için idealdir.

Yazıyı Göster

İllit, emici özelliğe sahip mineral kaynaklı bir kil çeşididir. Killer ölü deriyi uzaklaştırmak, fazla yağı emmek, toksinleri uzaklaştırmak ve cildi canlandırmak amacıyla kullanılırlar. Emicilik özelliği bentonit kiline göre daha düşüktür. Bu nedenle akneye meyilli, yağlı ve gözenekli ciltlerde kullanılan ürünlerde tek başına yeterli değildir ve başka killerin yanında yardımcı madde olarak kullanılır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

İllit, emici özelliğe sahip mineral kaynaklı bir kil çeşididir. Killer ölü deriyi uzaklaştırmak, fazla yağı emmek, toksinleri uzaklaştırmak ve cildi canlandırmak amacıyla kullanılırlar. Emicilik özelliği bentonit kiline göre daha düşüktür. Bu nedenle akneye meyilli, yağlı ve gözenekli ciltlerde kullanılan ürünlerde tek başına yeterli değildir ve başka killerin yanında yardımcı madde olarak kullanılır.

Yazıyı Göster

Camellia sinensis yapraklarının uygun koşullarda kurutulup öğütülmesiyle elde edilir. Bitki tüm dünyada yetiştirilir, ancak en çok Çin ve Japonya gibi çayın geleneksel olarak üretildiği bölgelerle ilişkilendirilir. Çay yaprağı, antioksidanlar, flavonoidler ve polifenoller dahil olmak üzere çeşitli faydalı bileşikler içerir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde antimikrobiyal, büzücü ve yumuşatıcı gibi özellikleri sebebiyle kullanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Camellia sinensis yapraklarının uygun koşullarda kurutulup öğütülmesiyle elde edilir. Bitki tüm dünyada yetiştirilir, ancak en çok Çin ve Japonya gibi çayın geleneksel olarak üretildiği bölgelerle ilişkilendirilir. Çay yaprağı, antioksidanlar, flavonoidler ve polifenoller dahil olmak üzere çeşitli faydalı bileşikler içerir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde antimikrobiyal, büzücü ve yumuşatıcı gibi özellikleri sebebiyle kullanılır.

Yazıyı Göster

Aktif kömür odun, turba, hindistancevizi kabuğu, talaş gibi karbon açısından zengin malzemelerin çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılmasıyla elde edilir. Bu aktivasyon işlemi sayesinde maddelerin içindeki safsızlıklar yanarak uzaklaşır ve molekülün yapısında çok sayıda iç boşluk/gözenek oluşur. Gözenekli yapısı emiciliğinin yüksek olmasını sağlamaktadır. Kozmetik ürünlerde detoksifikasyon için kullanılmaktadır. Yağ, kir ve diğer zararlı maddeleri çekerek cildi arındırır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Aktif kömür odun, turba, hindistancevizi kabuğu, talaş gibi karbon açısından zengin malzemelerin çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılmasıyla elde edilir. Bu aktivasyon işlemi sayesinde maddelerin içindeki safsızlıklar yanarak uzaklaşır ve molekülün yapısında çok sayıda iç boşluk/gözenek oluşur. Gözenekli yapısı emiciliğinin yüksek olmasını sağlamaktadır. Kozmetik ürünlerde detoksifikasyon için kullanılmaktadır. Yağ, kir ve diğer zararlı maddeleri çekerek cildi arındırır.

Yazıyı Göster

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Orta

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama