Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Seramid NG
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Ceramide NG
Seramid NG

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi bulunmamaktadır.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Ceramide NG

Ceramide NG

İçerik Fonksiyonları

Cilt Bakımı - Onarıcı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Önceden INCI Adı Ceramide 2 altında bilinen Ceramide NG, normal doymuş veya doymamış bir yağ asidine bağlı D-eritro yapısına sahip Sfinganin'den oluşan N-asile edilmiş sfingolipiddir. Sfingosin veya dihidrosfingosin (sfinganin) içeren sfingolipidleri içeren daha geniş Ceramide 2 tanımının aksine, Ceramide NG, sfinganin bazlı seramidlerle sınırlıdır. Deri hücrelerimiz arasındaki bağlayıcı maddeye, esas olarak lipitlerden oluşan hücre dışı matris denir. Seramidler ise bu lipidlerin yaklaşık %50'sini oluşturur (diğer önemli olanlar %25 ile kolesterol ve %15 ile yağ asitleridir. Seramid NG cildin üst tabakasında doğal olarak bulunabilen 9 çeşit seramidden biri. Cilt bariyerine oluşturmakta ve cildi nemli tutmada çok önemli bir rol oynar . Sağlıklı cilt yaklaşık %50 seramidlerden oluşur. Azalan seramid seviyeleri, daha zayıf bariyer gücüne yol açarak cildi dış stres faktörlerine ve dehidrasyona karşı daha savunmasız hale getirir. Seramid içeren formülasyonların kullanımı bu etkiyi tersine çevirerek cildin elastikiyetini ve bariyerini güçlendirir.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Önceden INCI Adı Ceramide 2 altında bilinen Ceramide NG, normal doymuş veya doymamış bir yağ asidine bağlı D-eritro yapısına sahip Sfinganin'den oluşan N-asile edilmiş sfingolipiddir. Sfingosin veya dihidrosfingosin (sfinganin) içeren sfingolipidleri içeren daha geniş Ceramide 2 tanımının aksine, Ceramide NG, sfinganin bazlı seramidlerle sınırlıdır. Deri hücrelerimiz arasındaki bağlayıcı maddeye, esas olarak lipitlerden oluşan hücre dışı matris denir. Seramidler ise bu lipidlerin yaklaşık %50'sini oluşturur (diğer önemli olanlar %25 ile kolesterol ve %15 ile yağ asitleridir. Seramid NG cildin üst tabakasında doğal olarak bulunabilen 9 çeşit seramidden biri. Cilt bariyerine oluşturmakta ve cildi nemli tutmada çok önemli bir rol oynar . Sağlıklı cilt yaklaşık %50 seramidlerden oluşur. Azalan seramid seviyeleri, daha zayıf bariyer gücüne yol açarak cildi dış stres faktörlerine ve dehidrasyona karşı daha savunmasız hale getirir. Seramid içeren formülasyonların kullanımı bu etkiyi tersine çevirerek cildin elastikiyetini ve bariyerini güçlendirir.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Çevre üzerinde olumsuz etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamıştır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

4914 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

4266 Görüntüleme

Koenzim Nedir?

“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3038 Görüntüleme

Hyaluronik Asit Nedir?

“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3013 Görüntüleme

Retinol Nedir?

Retinol, yaşlanma ve akne etkilerini azaltmak için cilde topikal olarak uygulanan A vitaminin reçetesiz bir versiyonudur, hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

2955 Görüntüleme

Dermapen Nedir?

“Dermapen nedir, ne işe yarar, kimlere uygulanır; dermapen sonrası dikkat edilecekler nelerdir?” sorularının yanıtı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayın.

2930 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

2911 Görüntüleme