Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Yüz Bakımı Yüz Bakımı

Yeşilmarka Triple Effect Krem (Lifting, Anti Aging, Brigtening)

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

badge
Triple Effect Krem (Lifting, Anti Aging, Brigtening)
Triple Effect Krem (Lifting, Anti Aging, Brigtening)

KATEGORİ

Yüz Bakımı

İNCELEME TARİHİ

28 Kasım 2023

ID : 5339

Yeşilmarka
Triple Effect Krem (Lifting, Anti Aging, Brigtening)

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Ecomercek Rozetli Ürünler:

“Ecomercek Rozeti” alan ve “Çevre Değerlendirmesi” sahip olan ürünlerdir.

Ürünün sağlık ve çevre değerlendirmesi marka sahibi/distribütör firmadan alınan bilgilere istinaden Ecomercek’in Sağlık ve Çevre Kriterleri’ne göre detaylı olarak incelenerek puanlandırılmıştır.

Ecomercek Rozetlerimiz:

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Yorgunluk, stres, güneşin zararlı ışınları ve yaş almanın gibi etkilerin sonucunda yüzde ince çizgiler, göz çevresinde oluşan kazayağı ve koyu halkaların görünümü oluşabilir. Triple Effect Krem bu görünümü 3 dk içinde fark edilir bir şekilde hafifletir ve etkisini gün boyunca korur.

Kullanımı: Temizlenmiş yüz bölgesine nemlendirici kreminizi uygulayınız. Sonrasında Triple Effect Kremi oldukça ince bir tabaka halinde göz çevresi ve ihtiyaç duyduğunuz bölgelere uygulayınız. Kuruyana kadar mimik hareketi yapmadan bekleyiniz. Ürün kurumaya başladığında etkisini göstermeye başlayacaktır.

Puan Bilgisi

Ecomercek Puanlı (Doğrulanmış) Ürünler:

“Ecomercek Sağlık Rozeti” alan ve “Çevre Puanına” sahip olan ürünlerdir.

Ürünün sağlık ve çevre değerlendirmesi marka sahibi/distribütör firmadan alınan bilgilere istinaden Ecomercek’in Sağlık ve Çevre Kriterleri’ne göre detaylı olarak incelenerek puanlandırılmıştır.

Sağlık Rozetlerimiz:

0-1 Rozeti 1-2 Rozeti 2-3 Rozeti 3-4 Rozeti
4-5 Rozeti 5-6 Rozeti 6-7 Rozeti
7-8 Rozeti 8-9 Rozeti excellent Rozeti

Ürün Bilgisi

Yorgunluk, stres, güneşin zararlı ışınları ve yaş almanın gibi etkilerin sonucunda yüzde ince çizgiler, göz çevresinde oluşan kazayağı ve koyu halkaların görünümü oluşabilir. Triple Effect Krem bu görünümü 3 dk içinde fark edilir bir şekilde hafifletir ve etkisini gün boyunca korur.

Kullanımı: Temizlenmiş yüz bölgesine nemlendirici kreminizi uygulayınız. Sonrasında Triple Effect Kremi oldukça ince bir tabaka halinde göz çevresi ve ihtiyaç duyduğunuz bölgelere uygulayınız. Kuruyana kadar mimik hareketi yapmadan bekleyiniz. Ürün kurumaya başladığında etkisini göstermeye başlayacaktır.

Sağlık Puanı 8 - 9

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Su

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Su

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde en fazla kullanılan bileşendir. Aqua, su olarak bilinir ve çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır. Su, ürünlerin yoğunluğunu azaltmak için kullanılır ve ayrıca ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Su, aynı zamanda ürünlerin uygulanmasını ve temizlenmesini kolaylaştırmak için de kullanılır. Su, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Su, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürünün temel bileşenidir ve genellikle formülasyonların en yüksek oranında bulunur. Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de suya hassas olan kişiler için, cildin tahriş olması veya alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu nedenle, cilt tipiniz veya hassasiyetiniz varsa, öncelikle ürünü test etmeniz önerilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde su, çeşitli formlarda bulunabilir, örneğin kremler, losyonlar, şampuanlar, sabunlar, jeller, vb. Aqua, yaygın olarak kullanılan bir malzemedir ve çeşitli ürünlerde kullanılabilir. Aqua, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılırken, genellikle ürünlerin diğer malzemelerinin çözünürlüğünü arttırmak için kullanılır. Ürünlerin konsistansını düzenlemek için de kullanılır. Aqua, çeşitli cilt tipleri için kullanılabilir. Ancak, bazı kişilerde, suya hassas cildi olan kişiler, su ile temas ettiklerinde cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Aqua, çevre ve sağlık açısından oldukça güvenlidir. Su, doğal bir malzeme olduğu için, çevre ve sağlık için zararlı etkileri yoktur. Ancak, üretim sürecinde kullanılan suyun arıtılmamış olması durumunda içinde bulunabilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar ürünlerin kullanım süresinde önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Yazıyı Göster

Asetil heksapeptid-8, çok çeşitli cilt bakımı ve makyaj ürünlerinde kullanılan sentetik olarak türetilmiş bir peptittir (Peptitler, cildimizin kolajen, elastin gibi çeşitli yapıtaşlarını destekleyen ve cildin doğal işleyişine katkıda bulunan aminoasit zincirleridir.) Agireline ve asetil heksapeptid-3 olarak da bilinir. Tüm peptitler gibi su bağlama özelliklerine ve cildi onarma yeteneklerine sahiptir. İnce çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Asetil heksapeptid-8, çok çeşitli cilt bakımı ve makyaj ürünlerinde kullanılan sentetik olarak türetilmiş bir peptittir (Peptitler, cildimizin kolajen, elastin gibi çeşitli yapıtaşlarını destekleyen ve cildin doğal işleyişine katkıda bulunan aminoasit zincirleridir.) Agireline ve asetil heksapeptid-3 olarak da bilinir. Tüm peptitler gibi su bağlama özelliklerine ve cildi onarma yeteneklerine sahiptir. İnce çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltır.

Yazıyı Göster

Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pentilen glikol sentetik, düşük moleküler ağırlıklı bir çözücü ve cilt nemlendirici bir cilt bakım maddesidir.

Yazıyı Göster

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Gliserol olarak da bilinen gliserin, bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilen doğal bir bileşiktir. Tatlı bir tada sahip berrak, renksiz, kokusuz ve kıvamlı bir sıvıdır. Cilde nem çekmeye yardımcı olmak amacıyla formülasyonlarda yer almaktadır.

Yazıyı Göster

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Pantenol, B kompleks vitaminlerinin bir bileşeni olan pantotenik asidin bir alkol türevidir ve sağlıklı epitelin temel bir bileşenidir. Pantenolün aktif formu olan dekspantenol, epitelde protein metabolizması için önemli olan birçok enzimatik reaksiyonda bir kofaktör olarak görev yapan Koenzim A'nın temel bir bileşeni olan pantotenik asit (Vitamin B5) oluşturmak üzere enzimatik olarak parçalanır. Dekspantanol, iyi nüfuz etmesi ve yüksek lokal konsantrasyonları nedeniyle, kaşıntıyı gidermek veya iyileşmeyi desteklemek için dermatolojik durumların tedavisi için merhemler ve losyonlar gibi birçok topikal üründe kullanılır. Dekspantenolün topikal kullanımının dermatolojik etkileri, artan fibroblast proliferasyonunu ve yara iyileşmesinde hızlandırılmış yeniden epitelizasyonu içerir. Ayrıca, topikal bir koruyucu, nemlendirici görevi görür ve anti-inflamatuar (iltihaplanma ve ödemi azaltan maddelerin ortak adı) özellikler göstermiştir. Bu aktif bileşen, saçı parlak ve esnek hale getirmek için şampuan ve saç kremlerinin formülasyonunda kullanılır. Bir çok bitkisel maddede bulunmasına karşın sanayide sentetik formu tercih edilir.

Yazıyı Göster

Niasinamid, suda çözünen bir vitamin olan B3 vitamininin (niasin) bir şeklidir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde besleyici, yumuşatıcı etkileri nedeniyle kullanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Niasinamid, suda çözünen bir vitamin olan B3 vitamininin (niasin) bir şeklidir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde besleyici, yumuşatıcı etkileri nedeniyle kullanılır.

Yazıyı Göster

Benzil alkol, şampuan, losyon, krem gibi birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde koku ve koruyucu olarak kullanılan, hafif hoş aromalı, berrak, renksiz bir sıvıdır. Ayrıca çözücü ve viskozite düşürücü olarak da kullanılır. Benzil alkol, hem antimikrobiyal hem de antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu için kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde çok yönlü ve yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Koruyucu olarak bakteri, maya ve küf dahil olmak üzere çok çeşitli mikroorganizmalara karşı etkilidir. Bu, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bozulmaya veya enfeksiyonlara neden olabilecek mikroorganizmaların büyümesini önlemeye yardımcı olur. Koruyucu özelliklerine ek olarak, benzil alkol ayrıca tahriş olmuş cildi yatıştırıp sakinleştirebilen anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Bu, onu hassas ciltlere yönelik ürünlerin yanı sıra egzama ve rosacea gibi durumlara yönelik ürünlerde etkili bir bileşen haline getirir. Benzil alkol ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde çözücü olarak kullanılır. Diğer bileşenlerin çözülmesine yardımcı olur ve nihai ürünün viskozitesini ayarlamak için kullanılır. Bu, cilde eşit şekilde uygulanması ve yayılması kolay, pürüzsüz ve tutarlı bir ürün oluşturmaya yardımcı olabilir. Güvenlik açısından, benzil alkol genellikle kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli kabul edilir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından kullanımı onaylanmıştır ve Avrupa Birliği'nin yetkili koruyucular listesine dahil edilmiştir. Bununla birlikte, tüm kozmetik bileşenlerde olduğu gibi, herhangi bir potansiyel alerji durumunda kullanmadan önce bir yama testi yapılması önerilir. Genel olarak, benzil alkol, antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikleri ve çözücü ve viskozite azaltıcı ajan olarak hareket etme yeteneği nedeniyle birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde değerli bir bileşendir. Ürünün korunmasına, tahriş olmuş cildin yatıştırılmasına ve pürüzsüz ve tutarlı nihai ürün oluşturulmasına yardımcı olur.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Benzil alkol, şampuan, losyon, krem gibi birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde koku ve koruyucu olarak kullanılan, hafif hoş aromalı, berrak, renksiz bir sıvıdır. Ayrıca çözücü ve viskozite düşürücü olarak da kullanılır. Benzil alkol, hem antimikrobiyal hem de antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu için kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde çok yönlü ve yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Koruyucu olarak bakteri, maya ve küf dahil olmak üzere çok çeşitli mikroorganizmalara karşı etkilidir. Bu, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bozulmaya veya enfeksiyonlara neden olabilecek mikroorganizmaların büyümesini önlemeye yardımcı olur. Koruyucu özelliklerine ek olarak, benzil alkol ayrıca tahriş olmuş cildi yatıştırıp sakinleştirebilen anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Bu, onu hassas ciltlere yönelik ürünlerin yanı sıra egzama ve rosacea gibi durumlara yönelik ürünlerde etkili bir bileşen haline getirir. Benzil alkol ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde çözücü olarak kullanılır. Diğer bileşenlerin çözülmesine yardımcı olur ve nihai ürünün viskozitesini ayarlamak için kullanılır. Bu, cilde eşit şekilde uygulanması ve yayılması kolay, pürüzsüz ve tutarlı bir ürün oluşturmaya yardımcı olabilir. Güvenlik açısından, benzil alkol genellikle kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli kabul edilir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından kullanımı onaylanmıştır ve Avrupa Birliği'nin yetkili koruyucular listesine dahil edilmiştir. Bununla birlikte, tüm kozmetik bileşenlerde olduğu gibi, herhangi bir potansiyel alerji durumunda kullanmadan önce bir yama testi yapılması önerilir. Genel olarak, benzil alkol, antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikleri ve çözücü ve viskozite azaltıcı ajan olarak hareket etme yeteneği nedeniyle birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde değerli bir bileşendir. Ürünün korunmasına, tahriş olmuş cildin yatıştırılmasına ve pürüzsüz ve tutarlı nihai ürün oluşturulmasına yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Dehidroasetik asit, beyaz ile krem rengi arasında kristal toz olarak karakterize edilir. Bazı kozmetik formüllerde daha fazla çözünür olduğu için bazen tuz formu (sodyum dehidroasetat olarak bilinir) kullanılır. Dehidroasetik asit mantarlar üzerinde en etkili koruyucudur.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Dehidroasetik asit, beyaz ile krem rengi arasında kristal toz olarak karakterize edilir. Bazı kozmetik formüllerde daha fazla çözünür olduğu için bazen tuz formu (sodyum dehidroasetat olarak bilinir) kullanılır. Dehidroasetik asit mantarlar üzerinde en etkili koruyucudur.

Yazıyı Göster

Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Kendi ağırlıgından fazla suyu bünyesinde tutabilmektedir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Cildi çok iyi şekilde nemlendirirken yaşla beraber oluşan kırışıklıkları engellemede veya geciktirmede yardımcı olur. Kendi ağırlıgından fazla suyu bünyesinde tutabilmektedir.

Yazıyı Göster

Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyonunu artırması nedeniyle kozmeetikte koyu göz altı halkaları ve şişmiş gözler için, saç dökülmesi tedavisin de ve selülit gidermekte kullanılır. kozmetik sanayinde sentetik formundan da faydalanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kafein, Güney Amerika ve Doğu Asya'ya özgü bir dizi bitkinin tohumlarında, kabuklu yemişlerinde veya yapraklarında bulunan bir maddedir. Topikal uygulamlarda kan damarlarının mikrosirkülasyonunu artırması nedeniyle kozmeetikte koyu göz altı halkaları ve şişmiş gözler için, saç dökülmesi tedavisin de ve selülit gidermekte kullanılır. kozmetik sanayinde sentetik formundan da faydalanılır.

Yazıyı Göster

Memeli organizmalardaki toplam proteinin üçte birini oluşturan lifli bir protein. Üç peptit zinciri içeren, prolin ve hidroksiprolin yönünden zengin bir polipeptittir. Kollajen, nemlendirici, yenileyici ve film oluşturucu özellikleri nedeniyle kozmetik formülasyonların ana bileşenlerinden biridir. Mükemmel su bağlama özelliği, gün boyunca ciltte uygun su içeriğinin korunmasına yardımcı olur. Cilt nemlenir ve yumuşar.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Memeli organizmalardaki toplam proteinin üçte birini oluşturan lifli bir protein. Üç peptit zinciri içeren, prolin ve hidroksiprolin yönünden zengin bir polipeptittir. Kollajen, nemlendirici, yenileyici ve film oluşturucu özellikleri nedeniyle kozmetik formülasyonların ana bileşenlerinden biridir. Mükemmel su bağlama özelliği, gün boyunca ciltte uygun su içeriğinin korunmasına yardımcı olur. Cilt nemlenir ve yumuşar.

Yazıyı Göster

Plankton Ekstraktı, deniz planktonundan elde edilen bir ekstrakttır. Yeşil mikro algler, yeşilimsi mavi algler ve nitrojen sabitleyici deniz yosunu içeren bir deniz biyokütle özüdür. Cildi UV ışınlarından ve mavi ışıktan korur ve toksinlerin cilde nüfuz etmesini önlemeye yardımcı olur. Oksidatif stresi azaltır, hücreleri korur ve erken cilt yaşlanmasının belirtileriyle savaşır. Su ve gliserin içinde çözülür. Derinlemesine nemlendirici ve yatıştırıcı. Yaşlanma karşıtı, kırışıklık önleyici ve selülit önleyici özellikler sağlar.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Plankton Ekstraktı, deniz planktonundan elde edilen bir ekstrakttır. Yeşil mikro algler, yeşilimsi mavi algler ve nitrojen sabitleyici deniz yosunu içeren bir deniz biyokütle özüdür. Cildi UV ışınlarından ve mavi ışıktan korur ve toksinlerin cilde nüfuz etmesini önlemeye yardımcı olur. Oksidatif stresi azaltır, hücreleri korur ve erken cilt yaşlanmasının belirtileriyle savaşır. Su ve gliserin içinde çözülür. Derinlemesine nemlendirici ve yatıştırıcı. Yaşlanma karşıtı, kırışıklık önleyici ve selülit önleyici özellikler sağlar.

Yazıyı Göster

Kozmetik ürünlerde maskeleme bileşeni olarak kullanılan fenetil alkol, renksiz şeffaf, hafif viskoz bir sıvıdır. Fenetil alkol ürüne koku verir ve kokusu güle benzemektedir.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerde maskeleme bileşeni olarak kullanılan fenetil alkol, renksiz şeffaf, hafif viskoz bir sıvıdır. Fenetil alkol ürüne koku verir ve kokusu güle benzemektedir.

Yazıyı Göster

Fucus vesiculosus, bir tür kahverengi alg türünün (deniz yosunu) kurutulmuş gövdesinin bir ekstresidir. Kahverengi alglerde bulunan antioksidanlar, cildin yüzeyini çevresel kirleticilere karşı koruyabilir. Antioksidanlar, bu maddeleri devam eden zarara neden olmadan önce nötralize etmeye yardımcı olur. Fucus vesiculosus, sodyum ve potasyum dahil olmak üzere yüksek miktarda mineral konsantrasyonuna ve suyun cildin en üst katmanları boyunca hareketini kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek amino asitleri bulundurur. Bu sayede cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında, içerdiği mineral, antioksidan ve yatıştırıcı maddelerle cildin nemlenmesine yardım eder.

Orta

Nedir, Ne İşe Yarar?

Fucus vesiculosus, bir tür kahverengi alg türünün (deniz yosunu) kurutulmuş gövdesinin bir ekstresidir. Kahverengi alglerde bulunan antioksidanlar, cildin yüzeyini çevresel kirleticilere karşı koruyabilir. Antioksidanlar, bu maddeleri devam eden zarara neden olmadan önce nötralize etmeye yardımcı olur. Fucus vesiculosus, sodyum ve potasyum dahil olmak üzere yüksek miktarda mineral konsantrasyonuna ve suyun cildin en üst katmanları boyunca hareketini kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek amino asitleri bulundurur. Bu sayede cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında, içerdiği mineral, antioksidan ve yatıştırıcı maddelerle cildin nemlenmesine yardım eder.

Yazıyı Göster

Kaolin bir kil türüdür veya daha doğrusu, doğal olarak oluşan sulu bir alüminyum silikattır. Kaolin beyasz renginden dolayı kozmetik formüllere opaklık ve beyazlık kazandırmak için küçük miktarlarda yardımcı bir bileşen olarak da sıklıkla kullanılır. Kil olarak emicidir ve cildinizdeki fazla sebumu ve teri emer. Daha az emici olduğundan, aynı zamanda daha az kurur ve cilt üzerinde daha naziktir , bu nedenle kuru ve hassas cilt tipleri için idealdir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kaolin bir kil türüdür veya daha doğrusu, doğal olarak oluşan sulu bir alüminyum silikattır. Kaolin beyasz renginden dolayı kozmetik formüllere opaklık ve beyazlık kazandırmak için küçük miktarlarda yardımcı bir bileşen olarak da sıklıkla kullanılır. Kil olarak emicidir ve cildinizdeki fazla sebumu ve teri emer. Daha az emici olduğundan, aynı zamanda daha az kurur ve cilt üzerinde daha naziktir , bu nedenle kuru ve hassas cilt tipleri için idealdir.

Yazıyı Göster

Glukonolakton, kimyasal ve işlevsel olarak alfa hidroksi asitler (AHA) ile benzerdir. Diğer asitler gibi, glukonolakton da ölü hücreleri cildin en dış tabakasından uzaklaştırma özelliğine sahiptir ve yapısı sayesinde nem çekici özelliğe sahiptir. Aralarındaki en önemli fark, glukonolaktonun daha büyük bir moleküler yapıya sahip olması sebebiyle deriden penetre olmasının sınırlı olmasıdır. İrritasyon olasılığının daha az olması sebebiyle hassas ciltli kişiler tercih edebilir. Ayrıca metal iyonlarının formülasyonda bulunan diğer bileşenlere bağlanmasını önleyerek ürünün etkinliğini koruyan bir şelatlama maddesidir.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Glukonolakton, kimyasal ve işlevsel olarak alfa hidroksi asitler (AHA) ile benzerdir. Diğer asitler gibi, glukonolakton da ölü hücreleri cildin en dış tabakasından uzaklaştırma özelliğine sahiptir ve yapısı sayesinde nem çekici özelliğe sahiptir. Aralarındaki en önemli fark, glukonolaktonun daha büyük bir moleküler yapıya sahip olması sebebiyle deriden penetre olmasının sınırlı olmasıdır. İrritasyon olasılığının daha az olması sebebiyle hassas ciltli kişiler tercih edebilir. Ayrıca metal iyonlarının formülasyonda bulunan diğer bileşenlere bağlanmasını önleyerek ürünün etkinliğini koruyan bir şelatlama maddesidir.

Yazıyı Göster

Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasyon süreci başlar ve yan ürün olarak ksantan sakızı üretilir. Ksantan sakızı oluşturulduktan sonra izole edilir, kurutulur ve ince bir toz halinde işlenir. Su içeren formülasyonlarda akışkanlığı kontrol eder, emülsiyon ve süspansiyonlar için stabilizasyon görevi görür.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Ksantan sakızı bir polisakkarittir, yani bir karbonhidrattır. Xanthomonas campestris bakterileri tarafından üretilir. Bu bakteri karbonhidrat içeren bir kültüre yerleştirildiğinde fermantasyon süreci başlar ve yan ürün olarak ksantan sakızı üretilir. Ksantan sakızı oluşturulduktan sonra izole edilir, kurutulur ve ince bir toz halinde işlenir. Su içeren formülasyonlarda akışkanlığı kontrol eder, emülsiyon ve süspansiyonlar için stabilizasyon görevi görür.

Yazıyı Göster

Hidrolize aljin, aljinin bir hidrolizatıdır. Bu hidrolizat;asit, enzim veya başka bir hidroliz yöntemiyle elde edilir. Saç bakım ürünlerinde saçın parlamasına ve kolay taranmasına yardımcı olur.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hidrolize aljin, aljinin bir hidrolizatıdır. Bu hidrolizat;asit, enzim veya başka bir hidroliz yöntemiyle elde edilir. Saç bakım ürünlerinde saçın parlamasına ve kolay taranmasına yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Genellikle şeker kamışı veya şeker pancarından rafine edilen disakkarit yapılı bir şeker türüdür. Ciltte su bağlama özelliği vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Tatlandırıcı olarak da kullanılır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Genellikle şeker kamışı veya şeker pancarından rafine edilen disakkarit yapılı bir şeker türüdür. Ciltte su bağlama özelliği vardır ve cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Tatlandırıcı olarak da kullanılır.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

İyi

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama

Ek Bilgiler

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Hayvanlar üzerinde test yapmayan bir markadır. Türkiye'de geçerli olan Kozmetik Yönetmeliği'ne göre Türkiye'de hayvanlar üzerinde yest yapılması yasaktır. Firmanın "The Vegetarian Society" kuruluşundan aldığı sertifika bulunmaktadır ancak 1 Mart 2023 tarihinde geçerliliği dolmuştur. Sertifika yenilemesi beklenmektedir.

Ek Bilgiler

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Hayvanlar üzerinde test yapmayan bir markadır. Türkiye'de geçerli olan Kozmetik Yönetmeliği'ne göre Türkiye'de hayvanlar üzerinde yest yapılması yasaktır. Firmanın "The Vegetarian Society" kuruluşundan aldığı sertifika bulunmaktadır ancak 1 Mart 2023 tarihinde geçerliliği dolmuştur. Sertifika yenilemesi beklenmektedir.

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Büyük oranda %100 geri dönüştürülebilir PET ambalajlar kullanılmaktadır.

Ek Bilgiler

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Büyük oranda %100 geri dönüştürülebilir PET ambalajlar kullanılmaktadır.

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Kargoda kullanılan koliler geri dönüştürülmüş kartonlardan üretilmektedir.

Ek Bilgiler

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargoda kullanılan koliler geri dönüştürülmüş kartonlardan üretilmektedir.

VeganVegan Ürün

İçerikleri bakımından vegandır. Firmanın "The Vegetarian Society" kuruluşundan aldığı sertifika bulunmaktadır ancak 1 Mart 2023 tarihinde geçerliliği dolmuştur. Sertifika yenilemesi beklenmektedir.

Ek Bilgiler

Vegan Ürün

Açıklama

İçerikleri bakımından vegandır. Firmanın "The Vegetarian Society" kuruluşundan aldığı sertifika bulunmaktadır ancak 1 Mart 2023 tarihinde geçerliliği dolmuştur. Sertifika yenilemesi beklenmektedir.

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Firma dezavantajlı gruplara destekler vermektedir. Ayrıca firma kendi çalışanları ve tüketicileri için ağaç bağışında bulunmaktadır.

Ek Bilgiler

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

Firma dezavantajlı gruplara destekler vermektedir. Ayrıca firma kendi çalışanları ve tüketicileri için ağaç bağışında bulunmaktadır.