Anasayfa Ürün İnceleme Cilt Bakımı Genel Bakım

Abtira SOFT - Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Sebum Dengeleyici Tonik

Ecomercek Rozetli Ürünler

badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altındaki Ürünler

İnceleniyor

Düşük

Orta

İyi

8 - 9

SOFT - Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Sebum Dengeleyici Tonik
SOFT - Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Sebum Dengeleyici Tonik

KATEGORİ

Genel Bakım

İNCELEME TARİHİ

20 Şubat 2023

ID : 1424

Abtira
SOFT - Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Sebum Dengeleyici Tonik

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

Düşük

Orta

İyi

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için inceleniyor ikonu ile gösterilmektedir.

İnceleniyor

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Rozeti” ve “Çevre Değerlendirmesi”ne sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Sağlık Puanı İyi

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Hafif acı ve karakteristik kokuludur. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

İyi

Nedir, Ne İşe Yarar?

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Hafif acı ve karakteristik kokuludur. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır.

Yazıyı Göster

Mersin çalısının yapraklarından su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Cildi canlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde cilt görünümüne katkı sağlar.

İyi

Nedir, Ne İşe Yarar?

Mersin çalısının yapraklarından su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Cildi canlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde cilt görünümüne katkı sağlar.

Yazıyı Göster

Chamomilla recutita bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Yatıştırıcı özelliği nedeniyle cilt bakımında kullanılır.

İyi

Nedir, Ne İşe Yarar?

Chamomilla recutita bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilirken yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Yatıştırıcı özelliği nedeniyle cilt bakımında kullanılır.

Yazıyı Göster

Thymus Vulgaris Leaf Water Türkçe ismiyle Kekik Yaprak Suyu Lamiaceae familyasına ait bitkilerinin yapraklarından elde edilen buhar distilatının sulu bir çözeltisidir. Thymus vulgaris , Güney Avrupa'ya özgü, yaygın olarak kekik olarak bilinen Lamiaceae familyasının çiçekli bir bitkisidir ve dünya çapında bir dağılıma sahiptir. Ülkemizde de geleneksel tıpta ve mutfaklarımızda sıklıkla kullanılan kekik yağı, kekik suyu ve kekik özünün kozmetikte de kullanımı yaygın olarak mevcuttur. Geleneksel tıpta göğüse sürülerek göğüs tıkanıklıklarının engellenmesinde, öksürüğün giderilmesinde ayrıca sindirim problemlerinin giderilmesinde kekik yağının ve kekik suyunun kullanıldığı bilinmektedir. Anadolu toplumlarında kekik suyunun bağırsak kurtlarının dökülmesinde kullanıldığı bilinmektedir. Anadolu mutfaklarında bir baharat olarak kullanılan kekik hem taze hem de kurutulmuş halde kullanımı mevcuttur. Ayrıca kekik yaprağının içerdiği antibakteriyel etkinlikler antibakteriyel içerikler virüs ve bakterilerin neden olduğu hastalıkların engellenmesinde ve tedavisinde yardımcı bir bileşik olarak kullanılabillir. Kekik suyu yağına göre Timol, karvakrol, mentol, kafur ve fitol gibi terpenoidler daha düşük miktarlarda mevcuttur. Kekik suyunun içeriğinde bulunan antibakteriyel ve anti inflamatuar bileşikler nedeniyle cilt hasarlarının tedavisinde kullanılabileceği bilinmektedir. Ayrıca birçok kozmetik preparatın içerisinde bulunan kekik suyu, kekik yağı ve kekik özünün bilhassa akneye meyilli yağlı ciltlerde tedavilere yardımcı olarak destekleyebileceği düşünülmektedir. Bunlarla beraber egzema ve çeşitli böcek ısırıklarına oluşturduğu cilt problemlerinde etkili olmaktadır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Thymus Vulgaris Leaf Water Türkçe ismiyle Kekik Yaprak Suyu Lamiaceae familyasına ait bitkilerinin yapraklarından elde edilen buhar distilatının sulu bir çözeltisidir. Thymus vulgaris , Güney Avrupa'ya özgü, yaygın olarak kekik olarak bilinen Lamiaceae familyasının çiçekli bir bitkisidir ve dünya çapında bir dağılıma sahiptir. Ülkemizde de geleneksel tıpta ve mutfaklarımızda sıklıkla kullanılan kekik yağı, kekik suyu ve kekik özünün kozmetikte de kullanımı yaygın olarak mevcuttur. Geleneksel tıpta göğüse sürülerek göğüs tıkanıklıklarının engellenmesinde, öksürüğün giderilmesinde ayrıca sindirim problemlerinin giderilmesinde kekik yağının ve kekik suyunun kullanıldığı bilinmektedir. Anadolu toplumlarında kekik suyunun bağırsak kurtlarının dökülmesinde kullanıldığı bilinmektedir. Anadolu mutfaklarında bir baharat olarak kullanılan kekik hem taze hem de kurutulmuş halde kullanımı mevcuttur. Ayrıca kekik yaprağının içerdiği antibakteriyel etkinlikler antibakteriyel içerikler virüs ve bakterilerin neden olduğu hastalıkların engellenmesinde ve tedavisinde yardımcı bir bileşik olarak kullanılabillir. Kekik suyu yağına göre Timol, karvakrol, mentol, kafur ve fitol gibi terpenoidler daha düşük miktarlarda mevcuttur. Kekik suyunun içeriğinde bulunan antibakteriyel ve anti inflamatuar bileşikler nedeniyle cilt hasarlarının tedavisinde kullanılabileceği bilinmektedir. Ayrıca birçok kozmetik preparatın içerisinde bulunan kekik suyu, kekik yağı ve kekik özünün bilhassa akneye meyilli yağlı ciltlerde tedavilere yardımcı olarak destekleyebileceği düşünülmektedir. Bunlarla beraber egzema ve çeşitli böcek ısırıklarına oluşturduğu cilt problemlerinde etkili olmaktadır.

Yazıyı Göster

Sıkılaştırıcı: Cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya yardımcı olur Cilt bakımı : Cildi iyi durumda tutar Tonik : Ciltte ve saçta rahatlık hissi yaratır.

İyi

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sıkılaştırıcı: Cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya yardımcı olur Cilt bakımı : Cildi iyi durumda tutar Tonik : Ciltte ve saçta rahatlık hissi yaratır.

Yazıyı Göster

Melissa officinalis bitkisinin çiçek, yaprak ve dallarının su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilmesinden sonra yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Bitkinin antifungal ve antimikrobiyal etkileri vardır. Cildin sebum dengesini ayarlayarak cilt durumunu iyileştirir. Ciltte iltihap önleyici etki sağlayarak tahriş olmuş bölgeyi yatıştırır.

İyi

Nedir, Ne İşe Yarar?

Melissa officinalis bitkisinin çiçek, yaprak ve dallarının su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilmesinden sonra yağın altında kalan yağlı aromatik sudur. Bitkinin antifungal ve antimikrobiyal etkileri vardır. Cildin sebum dengesini ayarlayarak cilt durumunu iyileştirir. Ciltte iltihap önleyici etki sağlayarak tahriş olmuş bölgeyi yatıştırır.

Yazıyı Göster

Kepek önleyici: Kepekle savaşmaya yardımcı olur Antimikrobiyal: Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur ve mikropların gelişmesine karşı koyar.

Orta

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kepek önleyici: Kepekle savaşmaya yardımcı olur Antimikrobiyal: Derideki mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur ve mikropların gelişmesine karşı koyar.

Yazıyı Göster

Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara karşı korur. Suda benziok aside parçalanır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sodyum benzoat, kozmetikte koruyucu olarak ve koku bileşenlerinin formüllerinde kullanılır. Özellikle mantarlara, mayalara ve bakterilere karşı çok etkilidir ürünü bu mikroorganizmalara karşı korur. Suda benziok aside parçalanır.

Yazıyı Göster

Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

Orta

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Potasyum sorbat, kozmetikte koruyucu olarak kullanılan sorbik asidin potasyum tuzudur. Zayıf aktivitesi nedeniyle başka koruyucularla birlikte kullanılır.

Yazıyı Göster

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

İyi

Ek Bilgiler

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama