Anasayfa İçerik İnceleme

Sibirya Ginsengi Kök Ekstresi

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Sibirya Ginsengi Kök Ekstresi
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Acanthopanax Senticosus Root Extract
Sibirya Ginsengi Kök Ekstresi

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Acanthopanax Senticosus (Eleuthero Ginseng) Root Extract

Acanthopanax Senticosus Extract

Acanthopanax Senticosus Root Extract

Eleuthero Ginseng Extract

Eleuthero Ginseng Root Extract

Eleutherococcus Senticosus (Siberian Ginseng) Root Extract

Eleutherococcus Senticosus Root Extract

Eleutherococcus Senticosus Roots Extract

Eleutherococcus Senticosus

Ext.

Eleuthro Ginseng Extract

Extract Of Acanthopanax Senticosus

Extract Of Eleutherococcus Senticosus Roots

Extract Of Eleuthro Ginseng

And Siberian Ginseng Root Extract

Tümünü Gör

Acanthopanax Senticosus (Eleuthero Ginseng) Root Extract

Acanthopanax Senticosus Extract

Acanthopanax Senticosus Root Extract

Eleuthero Ginseng Extract

Eleuthero Ginseng Root Extract

Eleutherococcus Senticosus (Siberian Ginseng) Root Extract

Eleutherococcus Senticosus Root Extract

Eleutherococcus Senticosus Roots Extract

Eleutherococcus Senticosus

Ext.

Eleuthro Ginseng Extract

Extract Of Acanthopanax Senticosus

Extract Of Eleutherococcus Senticosus Roots

Extract Of Eleuthro Ginseng

And Siberian Ginseng Root Extract

İçerik Fonksiyonları

Cilt Bakımı

Yatıştırıcı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Acanthopanax Senticosus (Eleuthero Ginseng) Kök Ekstresi, Acanthopanax senticosus'un köklerinin bir özüdür. Acanthopanax senticosus, Kuzeydoğu Asya'da yaygın olarak bulunan, yaygın olarak kullanılan geleneksel bir bitkidir. Ginseng (Panax Ginseng) ile benzer bitkisel özelliklere sahip olduğuna inanıldığı için Sibirya Ginsengi olarak da adlandırılır. Ancak, farklı bir cinse aittir. Son yıllarda, Sibirya Ginsengi dünya çapında çok sayıda kimyasal, farmakolojik ve klinik araştırmaya konu olmuştur. Bu harika kökteki biyolojik olarak aktif maddelerin baskın çoğunluğunun polifenolik bileşikler olduğu kanıtlanmıştır. Bu bileşenler, Sibirya Ginsengi'ne iltihap önleyici, tahriş önleyici ve stres önleyici faaliyetler gibi faydalı özellikler kazandırır. Bu bileşikler, bir gliserin özütünün yanı sıra bir tentürde de bulunabildiğinden, anti-inflamatuar çalışmanın sonuçları her iki özüt için de geçerli olarak kabul edilebilir.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Acanthopanax Senticosus (Eleuthero Ginseng) Kök Ekstresi, Acanthopanax senticosus'un köklerinin bir özüdür. Acanthopanax senticosus, Kuzeydoğu Asya'da yaygın olarak bulunan, yaygın olarak kullanılan geleneksel bir bitkidir. Ginseng (Panax Ginseng) ile benzer bitkisel özelliklere sahip olduğuna inanıldığı için Sibirya Ginsengi olarak da adlandırılır. Ancak, farklı bir cinse aittir. Son yıllarda, Sibirya Ginsengi dünya çapında çok sayıda kimyasal, farmakolojik ve klinik araştırmaya konu olmuştur. Bu harika kökteki biyolojik olarak aktif maddelerin baskın çoğunluğunun polifenolik bileşikler olduğu kanıtlanmıştır. Bu bileşenler, Sibirya Ginsengi'ne iltihap önleyici, tahriş önleyici ve stres önleyici faaliyetler gibi faydalı özellikler kazandırır. Bu bileşikler, bir gliserin özütünün yanı sıra bir tentürde de bulunabildiğinden, anti-inflamatuar çalışmanın sonuçları her iki özüt için de geçerli olarak kabul edilebilir.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Çevre üzerinde olumsuz etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamıştır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

5251 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

4600 Görüntüleme

Koenzim Nedir?

“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3058 Görüntüleme

Hyaluronik Asit Nedir?

“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3055 Görüntüleme

Retinol Nedir?

Retinol, yaşlanma ve akne etkilerini azaltmak için cilde topikal olarak uygulanan A vitaminin reçetesiz bir versiyonudur, hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

2984 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

2963 Görüntüleme

Dermapen Nedir?

“Dermapen nedir, ne işe yarar, kimlere uygulanır; dermapen sonrası dikkat edilecekler nelerdir?” sorularının yanıtı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayın.

2959 Görüntüleme